قرار بازداشت روسیه برای دادستان دیوان کیفری بین‌المللی-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

قرار بازداشت روسیه برای دادستان دیوان کیفری بین‌المللی

مسکو برای دادستان دیوان کیفری بین‌المللی که رئیس‌جمهور روسیه را به ارتکاب جنایت‌های جنگی متهم کرده بود قرار بازداشت صادر کرد.
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۲ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 20
کد خبر: ۱۸۴۹۰۷

به گزارش راهبرد معاصر، روسیه با صدور حکمی خواستار بازداشت دادستان دیوان کیفری بین‌المللی که در ماه مارس برای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه قرار بازداشت صادر کرده بود، شد.

 

«کریم خان»، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی اسفندماه گذشته با متهم کردن پوتین به «ارتکاب جرائم جنگی» از جمله «بازگرداندن غیرقانونی کودکان از مناطق اشغالی اوکراین و انتقال آنها به روسیه» برای او قرار بازداشت صادر کرده بود.

 

در قرار بازداشت مسکو آمده است وزارت کشور روسیه دنبال دستگیری کریم خان است که از سال ۲۰۲۱ به عنوان دادستان دیوان کیفری بین‌المللی به فعالیت اشتغال دارد.

 

دیوان کیفری بین‌المللی خودش را نخستین دادگاه دائمی بین‌المللی برای رسیدگی به جرایم نسل‌کشی، جنایات علیه بشریت، جنایت جنگی و جنایت تجاوز معرفی می‌کند. روسیه این دادگاه را به جهت‌گیری‌های مغرضانه و سیاسی متهم کرده است.

 

روزنامه گاردین نوشته کریم خان نقش برجسته‌ای در صدور قرار بازداشت برای پوتین بازی کرد. او قبل از صدور این حکم چهار بار به اوکراین سفر کرده بود.

 

کی‌یف روسیه را به ربودن بیش از ۱۶ هزار کودک از این کشور بعد از آغاز جنگ علیه اوکراین متهم می‌کند. اتهامی که مسکو آن را رد کرده است.

 

روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دوتسک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.

 

روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانی‌های امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونتسک اعلام کرده و گفته است که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد.

 

دولت اوکراین اما استقلال دونتسک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی» خود خوانده است.

 

به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایت‌های همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کی‌یف را در دستور کار قرار داده‌اند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار