کنعانی: ایران در اوج تحریم‌های ظالمانه، در حوزه دریایی به یک قدرت برجسته بین‌المللی تبدیل شده است-راهبرد معاصر

کنعانی: ایران در اوج تحریم‌های ظالمانه، در حوزه دریایی به یک قدرت برجسته بین‌المللی تبدیل شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه در مراسم استقبال از ناوگروه ارتش گفت: جمهوری اسلامی ایران در اوج تحریم‌های ظالمانه در حوزه دریایی به یک قدرت برجسته بین‌المللی تبدیل شده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۸ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 21
کد خبر: ۱۸۵۲۶۹

به گزارش راهبرد معاصر. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که امروز (یکشنبه) ۳۱ اردیبهشت ماه برای استقبال از ناوگروه ارتش در بندرعباس حضور یافته بود، در جمع خبرنگاران طی اظهاراتی عنوان کرد: اقدام ارزشمند و افتخارآمیز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در اجرای این عملیات بی نظیر در تاریخ ایران برای ملت ما غرور آفرین است و بی تردید به سطح اقتدار جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌المللی بیش از گذشته افزود.

 

 آئین استقبال رسمی از ناوگره ۸۶ نیروی دریایی ارتش ملقب به ناوگروه ۳۶۰ متشکل از ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناوبندر مکران اعزامی به دور دنیا با حضور سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش برگزار شد.

 

کنعانی در این خصوص با بیان اینکه قدرت دریایی مولفه‌ای از قدرت‌های مهم هر کشوری است و کشورهای دارای قدرت دریایی حتما می‌توانند در حوزه راهبردی بین‌المللی حرف‌های جدی برای گفتن داشته باشند، افزود: جمهوری اسلامی ایران با پیشرفت‌های ارزنده‌ای که در فناوری‌های دریایی به نمایش گذاشت، با این سفر، برگ اقتدار دیگری بر اوراق قدرت جمهوری اسلامی ایران افزود و همه موانع را پشت سر گذاشت.

 

سخنگوی وزارت خارجه یادآور شد: این سفر نه یک سفر عادی بود بلکه هم اقتدار دریایی و هم اقتدار علمی، صنعتی و فناوری دریایی ایران را به نمایش گذاشت.

 

* اقدام ایران امید را نزد ملت‌ها و دولت‌های دوست ارتقا داد

این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در این عملیات بزرگ نشان داد که تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه آمریکا کاملا شکستنی است و این اقدام امید را در دل ملت‌های مستقل دنیا افزایش داد و به ملت‌هایی که دنبال استقلال از سیطره ابرقدرت‌ها هستند، نشان داد که در پرتو اراده ملی، توانایی عبور از سیاست‌های تحمیلی نظام سلطه را دارند.

 

وی گفت: این اقدام جمهوری اسلامی ایران، امید را نزد ملت‌ها و دولت‌های دوست ارتقا داد و همچنین بر عزت ملی جمهوری اسلامی بیش از گذشته افزود و خدا را بر این منت و نعمت شاکریم و به عزیزان دریادل نیروی دریایی تبریک عرض می‌کنیم و سپاسگزاری می‌کنیم و اطمینان داریم این اقدام حتما موازنه‌های بین‌المللی را در حوزه‌های راهبردی از جمله در قدرت دریایی بین‌المللی به نفع جمهوری اسلامی ایران افزایش داده و دشمنان این موضوع را در محاسبات خودشان حتما منظور خواهند کرد.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در گفت‌وگو با شبکه خبر دانشجو اظهار داشت: خوشبختم امروز در مراسم مهم استقبال از ناوگروه سرافراز دریایی جمهوری اسلامی ایران در بندرعباس حضور داشتم. طبیعتا پیام انجام این ماموریت افتخارانگیز و غرورآفرین برای دوستان ما امید و توانایی برای دستیابی به عزت و اقتدار و استقلال ملی است.

 

وی افزود: برای دشمنان حتما این پیام را دارد که جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر توان ملی و دانش و فناوری‌های بومی تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه نظام سلطه بین‌المللی به رهبری آمریکا را دور زده و این تحریم‌ها را ناکام کرده و در عمل اثبات کرده که تحریم‌های آمریکا شکستنی است.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران در اوج تحریم‌های ظالمانه در حوزه دریایی تبدیل به یک قدرت برجسته بین‌المللی شده است و می‌تواند عملیات‌های بزرگ دریایی را در رده قدرت‌های بزرگ و طراز اول دریایی با موفقیت انجام دهد و موانع را پشت سر بگذارد. هم پیام عزت و اقتدار ملی را به دنیا مخابره کند و هم پیام شکست نظام سلطه را به تصویر بکشد و هم به ملت‌های دوست این پیام را بدهد که جمهوری اسلامی ایران در مسیر صلح سازی و ایجاد امنیت و ثبات در آب‌های بین‌المللی یک نیروی شریک و توانمند و آماده برای همکاری با همه کسانی است که در حوزه بین‌المللی آماده همکاری‌های سازنده با نگاه به منافع دسته جمعی و منافع ملت‌های صلح دوست جهان هستند.

 

 سخنگوی دستگاه دیپلماسی پیش از این در توئیتی نوشته بود: ناوگروه ۸۶‬⁩ نیروی دریایی ارتش برای اولین بار در تاریخ ایران زمین، سفر دور دنیا را با ناوشکن تمام ایرانی ⁧‫دنا‬⁩ و ناو بندر ⁧‫مکران‬⁩ انجام داد و افتخار دیگری را در صحنه بین‌المللی رقم زد.

 

ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از اعزام به ماموریت دور کره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت. پس از این توقف ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه مکاسار و دریای سلبس، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتا در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این پهلوگیری مصادف با یکصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود. ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپ‌تاون آفریقای جنوبی پهلوگیری کرد و در این شهر نیز چند روزی توقف کرد. بندر صلاله عمان آخرین ایستگاه ناوگروه ۸۶ نداجا پیش از رسیدن به ایران بود و دریادلان ایرانی پس از جدا شدن از اسکله صلاله به سمت کشورمان حرکت کرده و در نهایت با طی حدود ۲ هزار کیلومتر مسیر باقی‌مانده در بندرعباس پهلوگیری کردند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده