رئیس جمهور کوبا: برای رهبر ایران احترام زیادی قائلم-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم صعود پرسپولیس به یک هشتم در غیاب ۶ ستاره اصلی | کُت تن لوکاس ژوائو است قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

رئیس جمهور کوبا: برای رهبر ایران احترام زیادی قائلم

میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا گفت (آیت الله) سید علی خامنه‌ای شخصیتی حکیم است که می‌داند مردمش را چگونه در مسیر درست حاکمیت و تعیین سرنوشت، رهبری کند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۵ - ۰۱ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 March 21
کد خبر: ۱۷۷۲۹۵

به گزارش راهبرد معاصر، میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی المیادین تصریح کرد: ویژگی متمایز رفتار آمریکا، غیر اخلاقی بودن و حتی شرورانه بودن آن است.

بخش‌های مهم سخنان دیاز کانل در گفتگو با المیادین به شرح زیر است:
ارزیابی ائتلاف‌ها در جهان امروز باید مبتنی بر تحلیل اوضاع کنونی جهان باشد، جهان امروز با بحران‌های چند بعدی مواجه است. جهان به سیاست تحریم و محاصره پناه برده و به تعبیری زبان جنگ را انتخاب کرده است که این خواسته ما نیست. آنچه ما می‌خواهیم حمایت از محیط اطراف با هدف مشارکت در ایده و فکر و تعیین استاندارد‌ها جهت رسیدن به توافقی است که بتواند رسیدن به صلح جهانی را تضمین کند.

تغییر نظام جهانی اقتصاد که در حال حاضر وجود دارد، ضروری است، زیرا این نظام به دور از مساوات و مبتنی بر سوء استفاده و بهره برداری است. اگر موفق به ائتلاف‌هایی شویم که به تکثر گرایی، تفاهم و احترام به دیگران بینجامد راه درستی را پیموده ایم. ائتلاف‌های حوزه آمریکای لاتین و منطقه دریای کارائیب، موجب شد تا شرایط برای میلیون‌ها انسان بهتر شود. فبدل کاسترو به ما آموخت تا آنچه داریم با دیگران قسمت کنیم، به نظر من آینده جهان هم باید به این شکل باشد.

همواره می‌دانیم درگیری‌های مسلحانه چگونه آغاز می‌شود، اما واقعا دشوار است که بتوان زمان و چگونگی پایان جنگ را مشخص کرد.
به نظر من اساس و بنای جنگ در اوکراین تحریف شده است، در واقع واشنگتن اساس و مفهوم این جنگ را تغییر داد. آمریکا نفرت به روس‌ها را تقویت کرد و با این روند دلایل اصلی جنگ را مخفی نگه داشت. در واقع گنه کار اصلی این جنگ آمریکاست. ما از تاریخ و رفتار این کشور خیلی چیز‌ها می‌دانیم.

آمریکا نیازمند جنگ است تا بتواند سلاحش را بفروشد و با درآمد حاصله بحران‌های داخلی خود را حل کند. در این جنگ برای جلب حمایت کشور‌های اروپایی تلاش می‌شود، اما هر کشوری که در این جنگ سهیم شود بازنده بزرگ خواهد بود. برای ترویج اندیشه‌های فاشیستی و ضد عقلانی تلاش می‌شود، شاهدیم که به بهانه حل درگیری ها، از زبان جنگ بهره برداری می‌کنند. ویژگی متمایز رفتار آمریکا، غیر اخلاقی بودن و حتی شرورانه بودن آن است.

برای حل مشکل اوکراین ابتکار عمل‌هایی در سطح بین المللی وجود دارد که گفتگوی میان طرف‌های درگیر را تسهیل می‌کند و باید بدان ابتکارات عمل کرد. من با تداوم زبان جنگ با هدف عمیق‌تر کردن درگیری و تداوم سیاست تحریم علیه روسیه مخالفم. روندی که می‌بینیم حرکت به سمت جنگ جهانی است، چنین جنگی محتمل است و جلوگیری از بروز اینگونه جنگ در جهان وظیفه همگان است. ترویج نفرت، تعصب و جنگ‏، به ویژه زمانی که یک قدرت امپریالیستی در خارج از خاکش، شعله جنگی را روشن می‌سازد، هیچگاه رفتار انسانی نبوده است.

نکته قابل توجه اینکه اروپا نمی‌تواند از تاریخ خود درس بگیرد تا بتواند جهت پرهیز از درگیری‌ها نقش ایفا کند. با نگرانی شاهدیم که چگونه اندیشه‌های فاشیستی و نئو فاشیستی و ضد بیگانه در اروپا در حال گسترش است. روابط کوبا با چین روابطی دوستانه و مبتنی بر اصول مشترکی است که دو کشور را به هم نزدیک می‌کند، ارتباطات مهمی دو حزب کمونیست چین و کوبا را به هم نزدیک می‌کند. به نظر من شی جین پینگ رئیس جمهور چین به دلیل نقشش در توسعه داخلی و ابتکار‌های جهانی، یکی از رهبران جهان است. ما رهبران چین به ویژه رئیس جمهور این کشور را در درک و همراهی با کوبا بسیار برجسته دیده ایم.

کشور چین یکی از شرکای اقتصادی اصلی کوباست و به صورت مستقیم در طرح‌های انرژی و دیگر طرح‌های کوبا مشارکت دارد. با روسیه نیز روابط پیشرفته‌ای داریم، گفتگو‌های سیاسی، روابط اقتصادی و روابط تجاری ما با این کشور در سطح عالی است. روسیه در بخش‌های راهبردی برنامه ملی توسعه اقتصادی و اجتماعی کوبا، مشارکت دارد. در دوران کرونا وقتی در تامین اکسیژن با مشکل مواجه شدیم روسیه با ارسال هواپیمای حامل اکسیژن این مشکل را برطرف کرد و حتی به بسیاری از مراکز تولید اکسیژن ما کمک بلاعوض اختصاص داد همانگونه که چین چنین کرد.

در سفری هم که به روسیه داشتم پی بردم رئیس جمهور پوتین، درک درستی از مشکلات کوبا دارد، او میل قلبی خود را برای کمک به کوبا نشان داد. در این سفر رئیس جمهور پوتین ما را برای پرده برداری از یکی از میادین مسکو به نام رئیس کاسترو، همراهی کرد. او شخصیتی است که در موضعگیری یا رفتار به حقایق تاریخی توجه دارد.

به باور من پوتین عامل جنگ با اوکراین نیست، شرایط به گونه‌ای شده بود که روسیه در آستانه محاصره شدن بود. همچنین باور ندارم که پوتین سرمست آن است تا بخواهد با یک پیروزی درخشان، جنگ را خاتمه دهد، او در اندیشه دفاع از اصول خویش است. گفتگو با پوتین ممکن است، کشور‌هایی باور دارند که با احترام به منافع روسیه می‌توان به سمت گفتگو گام برداشت و مشکل را حل کرد. به نظر من پوتین شخصیتی سیاسی و انساندوست است، یعنی برای حرکت به سمت صلح ویژگی‌هایی را در اختیار دارد که ویژگی‌های یک رهبر جهانی است.

میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا در ادامه، گفت: ایرانیان برادران و خواهران کوبا هستند، آنچه اساس روابط تاریخی ما و ایران را تشکیل می‌دهد این است که هر دو کشور مقاومت سرسختانه‌ای در برابر محاصره و تحریم داشتند. برای (آیت الله) سید علی خامنه‌ای به عنوان رهبر ایران احترام بالایی قائلم، ایشان در تحلیل، ارزیابی و تفکر، شخصیت توانمندی است. شخصیتی حکیم که می‌داند مردمش را چگونه در مسیر درست حاکمیت و تعیین سرنوشت، رهبری کند.

روابط ما با آقای ابراهیم رئیسی ممتاز است، در طرح‌های مشترک توسعه اقتصادی در کوبا، با هم همکاری داریم. ما منتظر دیدار زودهنگام آقای رئیسی از کوبا هستیم، این دیدار نقطه عطفی در روابط تاریخی ما خواهد بود. من هم تمایل داریم امسال دیداری رسمی از ایران داشته باشم، ما در حوزه پژوهش‌های علمی از جمله در بخش فناوری‌های زیستی و دارویی، طرح‌های مشترکی داریم. پیشرفت ایران در حوزه فناوری، با توجه به اینکه این کشور تحت محاصره و محدودیت‌های زیادی است موضوع بسیار مهمی است.

هوگو چاوز امید را در ونزوئلا کاشت تا با این کار به تمام آمریکای لاتین و منطقه دریای کارائیب کمک شایانی کرده باشد. در چاوز ارزش‌های زیادی جمع شده بود، او واقعا صاحب اندیشه بولیواری بود و به تاریخ آمریکای لاتین اشراف داشت. او درک درستی از اندیشه‌های کاسترو داشت، چاوز و کاسترو دوستان خوبی بودند و رابطه برادرانه داشتند حتی می‌توان گفت روابط این دو، رابطه پدر و فرزندی بودبه همین دلیل وقتی چاوز رحلت کرد کاسترو خطاب به مردم کوبا گفت بهترین دوستش را از دست داده است.

پس از چاورز، نیکولاس مادورو راه انقلاب بولیواری را ادامه داد و یکی از وفادارترین افراد به چاوز بود. مادورو هم دوستی بزرگ برای کوباست و مردم کوبا از رفتار و روشش در دفاع از انقلاب شگفت زده اند. او با تلاش و همت توانست وحدتی میان مردم و نظامیان به وجود بیاورد و در مسیر پیروزی گام بردارد.

لولا داسیلوا (رئیس جمهور جدید برزیل) شخصیت و رهبر استثنایی است که ریشه‌ای پرولیتاریایی دارد. البته این فرد شخصیت مطلوب آمریکا نیست به همین دلیل هم آمریکا برای بدنام کردن او هر کاری را که می‌توانست انجام داد. حتی هرکاری که لازم بود انجام داد تا او را ترور کند همانگونه که علیه او اتهاماتی جعل کرد و می‌دانم چگونه تمام این توطئه‌ها ناکام ماند.

بار دیگر چشم انداز‌های بزرگی در برابر برزیل گشوده خواهد شد، با حضور لولا داسیلو فرصت‌های زیادی در برابر آمریکای لاتین وجود خواهد داشت. من تجربه همکاری با مردم و رهبران نیکاراگوئه را در حوزه‌های بهداشت، ورزش، فرهنگ و آموزش داشتم. در تحلیل شرایط این کشور باید به سهم انقلاب ساندینیست‌ها در توسعه کشور توجه داشت.

با وجود فاصله‌ای که از نظر جغرافیایی با جهان عرب داریم، اما جهان عرب جهانی نزدیک به ماست و روابط خوبی ما را با کشور‌های عربی پیوند می‌دهد، ما در محافل بین المللی در دفاع از برخی قضایایی که به صورت مشترک بدان باور داریم، همکاری و هماهنگی می‌کنیم. با آنکه روابط عمیقی با جهان عرب داریم، اما می‌توان این روابط را بیش از این تقویت کرد، ما نیز در چارچوب سیاست خارجی انقلاب کوبا، در این زمینه تلاش می‌کنیم.

به سوریه احساس شگفت انگیزی داریم، باورم این است که این کشور با شجاعت و ثبات با حملات عدوانی که هدفش نابودی مردم این کشور بود مقابله کرد تا پس از سال‌ها جنگ ظالمانه، همچنان وحدت خود را حفظ کند و مردمش، متحد باقی بمانند. رئیس جمهور سوریه در خدمت به مردمش مخلصانه عمل می‌کند و در این مسیر پیشگام است. ما نیز همواره و در هر شرایطی، حمایت غیر مشروطمان را از سوریه و مردم این کشور اعلام کرده ایم.

ما به شدت با عملیات نظامی اسرائیل در سوریه، آن هم تنها چند روز پس از وقوع زمین لرزه در این کشور، مخالفت کردیم. به شدت تحریم‌ها علیه مردم سوریه و تجاوزات غرب علیه این کشور را محکوم می‌کنیم. معتقدم می‌توانیم امسال دیداری از سوریه داشته باشیم، این آرزوی ماست تا با این شیوه شگفتی خود را از مقاومت مردم این کشور ابراز داریم./ صدا و سیما

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار