عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

حمایت عربستان از تقویت همکاری‌ها بین کشورهای عربی و چین

وزیر امورخارجه سعودی ضمن معرفی چین به عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری کشورهای عربی، تاکید کرد که ریاض از گسترش روابط عربی با پکن حمایت می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۳ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 11
کد خبر: ۱۸۸۷۳۷

به گزارش راهبرد معاصر، «فیصل بن‌فرحان»، وزیر امور خارجه عربستان سعودی در آغاز فعالیت مجمع همکاری‌های اقتصادی کشورهای عربی و چین که در ریاض برگزار شده، سخنرانی کرد و پکن را بزرگ‌ترین شریک تجاری جهان عرب دانست.

 

طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «العربیه»، وزیر امورخارجه عربستان گفت: چین با ۴۳۰ میلیارد دلار بزرگترین شریک تجاری کشورهای عربی است. سفر رئیس جمهور چین به عربستان موجب تحکیم روابط دوجانبه شد.

 

بن‌فرحان ضمن استقبال از نتایج مجمع همکاری چین و کشورهای عربی، افزود: ما بر تمایل متقابل کشورهای عربی و چین برای توسعه مشارکت و همکاری‌ها تاکید داریم و ریاض حامی گسترش مناسبات چینی-عربی است.

 

صبح امروز (یکشنبه، ۱۱ژوئن) فعالیت‌های بزرگترین گردهمایی اقتصادی کشورهای عربی و چین در ریاض آغاز شد. طبق گزارش‌های رسانه‌ای، انتظار می‌رود در دو روز برگزاری این مجمع اقتصادی قراردادهایی به ارزش بیش از ۴۰میلیارد دلار امضا شود. کشورهای عضو مجمع هدف از تلاش‌های خود را ساختن روندی به سمت عصر جدید انرژی، با حمایت از تنوع اقتصادی عنوان کرده‌اند.

 

چین که میزبان و میانجی‌گر توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط عربی بود، با پروژه‌های اقتصادی و گسترش مناسبات تجاری به دنبال ضور پررنگ‌تر در غرب ‌آسیاست و از روندهای همگرایی حمایت می‌کند. اخیراً «وانگ ون‌بین»، سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری روزانه از تشکیل ائتلاف دریایی میان ایران و سایر کشورهای منطقه استقبال کرده و آن برای صلح و ثبات منطقه مهم دانسته بود.

 

طی روزهای گذشته روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» گزارشی از روابط ریاض-واشنگتن و حساسیت کاخ‌سفید نسبت به روابط چینی-عربی منتشر کرده و نوشته بود: سفر «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا به عربستان حاکی از آن است که درخواست‌های دولت «جو بایدن» برای فاصله گرفتن کشورهای عربی از چین و روسیه با پاسخ منفی این کشورها همراه شده است./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده