در سفر رئیس جمهور به ونزوئلا چه گذشت؟-راهبرد معاصر
پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت جزئیات جدید از دانشجوی زن دانشگاه آزاد که برهنه شده بود | گزارش رئیس دانشگاه؛ با پدرش در تماس هستم + فیلم انتقاد شدید پزشکیان از ژست حقوق بشری آمریکا/ شرم بر شما! انتصاب دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب پیشنهادات کمیسیون آموزش برای اصلاح تاثیر قطعی معدل در کنکور رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری زاهدان بازدید کرد

در سفر رئیس جمهور به ونزوئلا چه گذشت؟

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی صبح روز دوشنبه 22 خرداد، به دعوت رسمی «نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهور «ونزوئلا» تهران را به مقصد کاراکاس پایتخت این کشور ترک کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۴ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 14
کد خبر: ۱۸۹۳۶۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ دیدار و گفتگو با رئیس جمهور و روسای کمیسیون‌های مجلس ملی ونزوئلا و نشست با فعالان اقتصادی و بازرگانان ایران و ونزوئلا بخشی از برنامه‌های رئیس‌جمهور در سفر به این کشور است. وزرای دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امور خارجه، نفت، فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهداشت و درمان، رئیس‌جمهور را در این سفر همراهی کردند.

رئیس‌جمهور پیش از عزیمت به ونزوئلا با بیان اینکه در سال‌های گذشته همواره روابط خوبی میان ما با ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا برقرار بوده است، تصریح‌کرد: ایران علاوه بر روابط دوستانه سیاسی، اقتصادی و تجاری با ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا، در عرصه انرژی نیز با این کشورها همکاری‌های خوبی داشته و در 2 سال گذشته تعاملات فیمابین در حوزه‌های صنعتی، کشاورزی، علمی و فناوری و پزشکی و درمانی نیز به شکل مطلوبی توسعه یافته است.

رئیس جمهور صدور خدمات فنی و مهندسی را از دیگر زمینه‌های همکاری میان ایران و این 3 کشور برشمرد و گفت: این کشورها و البته کشورهای همسایه و دیگر کشورهای همسو با ایران همواره نسبت به بهره‌گیری از توانمندی‌های ایران در زمینه فنی و مهندسی اظهار علاقمندی، تمایل و رضایت کرده‌اند.

استقبال از آیت الله رئیسی در فرودگاه

رئیس جمهور ظهر روز دوشنبه به وقت محلی وارد فرودگاه بین‌المللی «کاراکاس» شد و مورد استقبال وزیر امور خارجه و وزیر راه ونزوئلا به عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور قرار گرفت.

امضای دفتر یادبود رهبر جنبش‌های آزادیبخش آمریکای لاتین توسط رئیس جمهور

رئیسی در اولین برنامه از سفر رسمی خود به ونزوئلا، با حضور در مقبره «سیمون بولیوار» در شهر کاراکاس ضمن اهدای تاج گل، به مقام رهبر انقلاب‌های آزادیبخش آمریکای لاتین و سیاستمدار فقید ونزوئلا ادای احترام کرد.

سیمون بولیوار در قرن نوزدهم به عنوان رهبر انقلاب‌های آزادیبخش در آمریکای جنوبی توانست مردم کشورهایی همچون ونزوئلا، بولیوی، کلمبیا، اکوادور، پرو و پاناما را از استعمار امپراتوری اسپانیا نجات دهد.

همخوانی سرود ملی جمهوری اسلامی ایران توسط نوجوانان ونزوئلایی به زبان فارسی

«نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا در کاخ ریاست جمهوری این کشور، به‌‌شکل رسمی از آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی که در رأس هیئت عالی‌رتبه سیاسی و اقتصادی به ونزوئلا سفر کرده بود، استقبال کرد. در این مراسم جمعی از اقشار مختلف مردم کاراکاس نیز حضور داشتند، در حین نواخته شدن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران جمعی از کودکان و نوجوانان ونزوئلایی به همخوانی سرود ملی کشورمان را به زبان فارسی پرداختند. پس از برگزاری مراسم استقبال رسمی، روسای جمهور ایران و ونزوئلا ابتدا دیداری خصوصی با یکدیگر داشتند و سپس نشست و مذاکرات هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور برگزار شد.

امضای 19 سند همکاری میان ایران و ونزوئلا

مراسم امضای اسناد همکاری‌های دوجانبه ایران و ونزوئلا در حضور روسای جمهور دو کشور برگزار شد و مقامات عالی‌رتبه حاضر 19 سند و تفاهمنامه همکاری امضا کردند.

همکاری و مشارکت در حوزه‌هایی همچون «ارتباطات و فناوری اطلاعات، انرژی،‌ بیمه، حمل و نقل دریایی، آموزش عالی، کشاورزی، دارویی و پزشکی، تبادلات فرهنگی و همچنین توسعه همکاری‌های معدنی» از جمله اسناد مهم امضا شده میان وزرای امور خارجه، نفت، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بهداشت و درمان و فرهنگ و ارشاد اسلامی با همتایان ونزوئلایی بود.

اعطای نشان افتخار ملی ونزوئلا به آیت‌الله رئیسی

در ادامه برنامه‌های سفر رئیس‌جمهور به ونزوئلا، «نیکولاس مادورو» نشان افتخار ملی ونزوئلا (نشان درجه یک زنان و مردان آزادی‌بخش ونزوئلا) را به رئیس جمهوری اسلامی ایران اعطا کرد.

تمجید «مادورو» از حاج‌قاسم برای کشف حمله سایبری آمریکا به ونزوئلا

در بخشی از این دیدار رئیسی از سیمون بولیوار تمجید کرد و بعد هم از حاج قاسم گفت که نماد مقاومت در مقابل نظام سلطه و چپاول اموال ملتها بود.

مادورو هم ضمن تایید سخنان رئیس جمهور کشورمان در مقابل به مسئله هک زیرساخت های ونزوئلا توسط آمریکا پرداخت و گفت: «من همواره به یاد ژنرال سلیمانی هستم و به او ادای احترام می‌کنم. حمله وحشیانه‌ای در سال ۲۰۱۸ از آمریکا به زیرساخت‌های انرژی ما کرده بودند. او به اکیپی دستور داد تا حمله سایبری را کشف کنند و کمک زیادی به ما کرد. خیلی‌ها در جریان نیستند. من هم ادای احترام می‌کنم و سردیس ایشان را در مقبره سیمون بولیوار نصب خواهیم کرد».

نشست مطبوعاتی روسای جمهور ایران و ونزوئلا/ رئیسی: روابط دو کشور راهبردی است

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای ونزوئلایی خود، گفت: ایران و ونزوئلا منافع و دیدگاه‌های مشترکی در زمینه‌های استقلال‌طلبی، آزادی و عدالت‌خواهی دارند که باعث شده مردم این دو کشور کنار هم قرار گیرند.

رئیسی با اشاره به اینکه روابط میان ایران و ونزوئلا روابط دیپلماتیک معمولی نیست، بلکه راهبردی است، اظهار داشت: برخورداری از منافع، نگاه و دشمن مشترک، همکاری‌های فیمابین را عمیق و راهبردی کرده است.

رئیس جمهور با مفید و سازنده توصیف کردن مذاکرات با همتای ونزوئلایی خود در راستای ارتقای سطح روابط دو کشور گفت: در مذاکرات انجام شده هر دو طرف تاکید داشتند که با وجود اقدامات صورت گرفته برای توسعه روابط، همچنان ظرفیت زیادی برای گسترش همکاری‌های فیمابین وجود دارد.

وی با اشاره به افزایش حجم تبادلات تجاری میان دو کشور از 600 میلیون دلار در سال 1400 به بالای 3 میلیارد دلار در حال حاضر افزود: حجم مبادلات تجاری فیمابین در گام اول به 10 و در گام دوم به 20 میلیارد دلار قابل افزایش است.

رئیس جمهور امضای 19 سند همکاری میان دو کشور در عرصه‌های صنعتی، معدنی، کشاورزی، انرژی و علمی و فناوری را جلوه‌ای از اراده دو طرف برای گسترش روابط فیمابین توصیف و تصریح کرد: امیدوارم با اجرای این اسناد بتوانیم گام بلندی در ارتقای سطح روابط دو کشور برداریم.

 

برگزاری نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و ونزوئلا

رئیسی در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو ایران و ونزوئلا، گفت: با وجود گسترش روابط ایران و ونزوئلا در سال‌های اخیر، ظرفیت‌های متنوع متقابل ایجاب می‌کند توافقات دو کشور هر چه سریع‌تر اجرایی و روابط فیمابین به سطوح بالاتری ارتقا یابد.

وی با اشاره به توانمندی‌های کشورمان در عرصه صدور خدمات فنی _ مهندسی و فرآوری محصولات کشاورزی و معدنی، خاطرنشان کرد: ملت ایران به‌واسطه ایستادگی در برابر نظام سلطه و غلبه بر تحریم‌ها تجربیات و دستاوردهای ارزشمندی در زمینه علمی و فناوری به‌دست آورده است که می‌تواند این دستاوردها را با ونزوئلا تبادل کند.

رئیس جمهور با اشاره به هدفگذاری حجم تبادلات دو کشور تا 10 میلیارد دلار در میان‌ مدت تاکید کرد که این رقم می‌تواند در گام بعدی تا 20 میلیارد دلار نیز افزایش یابد.

رئیسی با تاکید بر فعال‌تر شدن خطوط کشتیرانی میان دو کشور، گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های صنعتی، معدنی، انرژی و مسائل پولی و بانکی را در تعمیق و تقویت روابط دو کشور حائز اهمیت دانست.

رئیس جمهور ونزوئلا نیز ضمن ابراز خرسندی از فعال شدن دوباره شرکت‌های صنعتی ایرانی همچون تراکتورسازی و خودروسازی در ونزوئلا، بر تلاش برای تحقق هدف‌گذاری افزایش حجم تبادلات تجاری دو کشور به رقم 10 میلیارد دلار تاکید کرد.

مادورو با تاکید بر ضرورت راه‌اندازی خط هوایی مستقیم بین دو کشور و نیز تقویت خطوط کشتیرانی برای افزایش مبادلات تجاری میان ایران و ونزوئلا گفت: دو کشور در حوزه گردشگری، کشاورزی و دامپروری ظرفیت‌های مناسبی برای همکاری دارند.

نشست مشترک بازرگانان ایران و ونزوئلا

آیت الله رئیسی در آخرین برنامه روز اول سفر به ونزوئلا، در نشست مشترک بازرگانان دو کشور، تقویت ‌فعالیت‌ها و همکاری‌های دانش‌بنیان را از جمله اقدامات مهم در حوزه اقتصادی دانست و بر ضرورت ایجاد دفتر فناوری در ونزوئلا تاکید کرد.

وی بی‌اثرسازی تحریم و قدرتمندشدن در حوزه اقتصادی را موثرترین راه مقابله با تحریم‌ها دانست و خاطرنشان کرد: جوانان ایرانی به‌وسیله شرکت‌های دانش‌بنیان از تحریم‌ها فرصت ساختند و توانستند ایران را در برابر تکانه‌ها به آرامش و ثبات برسانند.

رئیس‌جمهور روابط میان ایران و ونزوئلا را بسیار خوب توصیف و تصریح کرد: در جهت تسهیل و تسریع توسعه مبادلات اقتصادی، با اجرای توافقات انجام شده، موانع گمرکی، بانکی ‌و تعرفه‌ای مرتفع خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه ظرفیت‌های به‌کار گرفته نشده قابل ملاحظه‌ای برای افزایش مبادلات اقتصادی میان ایران و ونزوئلا وجود دارد، راه تحقق مناسبات 20 میلیارد دلاری را فعالیت و سرمایه‌گذاری جدی میان دو کشور عنوان کرد.

رئیس جمهور وظایف سفرای ایران، دفاتر بازرگانی، خانه علم و فناوری و تمامی بخش‌های فعال در حوزه‌های صنعت، معدن و امور بانکی را تسهیل امور تجاری میان دو کشور و حل مشکلات شرکت‌های ایرانی دانست.

بازدید رئیسی از فروشگاه ایرانی «مگاسیس» در کاراکاس

روز سه شنبه به وقت محلی رئیس جمهور برای بررسی ظرفیت‌های موجود در ونزوئلا جهت عرضه کالاهای تولید ایران، در فروشگاه ایرانی «مگاسیس» حضور یافت و ضمن بازدید از بخش‌های مختلف این فروشگاه با مدیران آن گفتگو کرد.

در این بازدید رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت بازار ونزوئلا و صادرات تولیدات و محصولات ایرانی به این کشور، دستوراتی در جهت رفع موانع موجود صادر کرد.

فروشگاه مگاسیس از مرداد ماه 1399 با افتتاح یک شعبه، کار خود را در کاراکاس آغاز و با هدف تسهیل امور تجاری میان ایران و ونزوئلا و فروش هزاران قلم کالای ایرانی، حدود 500 اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در کاراکاس ایجاد کرده است.

بازدید رئیسی از نمایشگاه علم‌ و فناوری دستاوردهای ایرانی در کاراکاس

در ادامه برنامه های روز دوم سفر به ونزوئلا، آیت الله رئیسی برای تسهیل حضور گسترده‌تر شرکت‌های دانش بنیان ایرانی و بهره‌مندی بیشتر از ظرفیت‌های بازار ونزوئلا، از نمایشگاه دستاوردهای فعالان دانش‌بنیان و شرکت‌های خصوصی ایرانی در کاراکاس بازدید کرد.
در این نمایشگاه شرکت‌های خصوصی تولید کننده دارو و تجهیزات پزشکی، کشاورزی، دامپروری و ... آخرین دستاوردها و تولیداتی را که در بازار ونزوئلا عرضه کرده‌اند، به نمایش گذاشتند.


احیای خط تولید محصولات دو خودروساز ایرانی با حضور رئیسی

بازدید از خط تولید دو خودروساز ایرانی که مجددا پس از سال‌ها در ونزوئلا احیا شده‌اند، از دیگر برنامه های رئیس جمهور در روز دوم بود؛ در همین راستا بخشی از تولیدات دو شرکت «تراکتورسازی ون _ ایران» و «سایپا» که مجددا پس از سال‌ها خط تولید و صادرات خود را در ونزوئلا راه‌اندازی کرده‌اند، در نمایشگاهی که به همین منظور برپا شده است به نمایش گذاشته‌ شده بودند.

ظرفیت تولید کارخانه تراکتورسازی ایران در ونزوئلا سالانه 1200 دستگاه تراکتور است و تاکنون هزاران کشاورز ونزوئلایی در صف دریافت محصولات این شرکت قرار گرفته‌اند.

رئیس جمهور در بازدید از این نمایشگاه، دستور احیای کارخانه تراکتورسازی پس از 9 سال تعطیلی و کارخانه خودروسازی پس از 7 سال تعطیلی را صادر کرد.کارخانه تراکتورسازی و همچنین خودروسازی که در دهه 80 به صورت مشارکتی بین شرکت‌های ایرانی و ونزویلایی در این کشور تاسیس شده بودند، در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تعطیل شدند و اخیرا با برطرف کردن موانع مجددا احیا شدند.

دیدار آیت الله رئیسی با رئیس مجلس ملی ونزوئلا

رئیس‌جمهور در ادامه برنامه‌های سفر رسمی به ونزوئلا، در دیدار رئیس و تعدادی از روسای کمیسیون‌های مجلس ملی ونزوئلا، گفت: پتانسیل‌ها و توانمندی‌های بسیار مناسبی در دو کشور وجود دارد که بالفعل کردن آنها می‌تواند با وجود تحریم‌های ظالمانه روابط دو کشور را به سطوحی بسیار بالاتر از وضعیت فعلی ارتقا داده و منافع مردم ایران و ونزوئلا را تامین کند.

رئیسی با اشاره به هدف‌گذاری انجام شده برای افزایش حجم مبادلات فیمابین از سطح 3 میلیارد دلار فعلی به 10 میلیارد دلار در گام اول، اظهار داشت: باید تحریم‌ها و فشارها را به فرصت‌هایی برای پیشرفت تبدیل کنیم. این حرکت در ایران آغاز شده و در دو سال اخیر گام‌های خوبی نیز در این مسیر برداشته شده است و این تجربیات می‌تواند در ونزوئلا نیز مورد استفاده قرار گیرد.

«خورخه رودریگز» رئیس مجلس ملی ونزوئلا نیز در این دیدار، جمهوری اسلامی ایران را یکی از مهمترین کشورها در جهان در حال تحول و عاری از امپریالیسم دانست وتصریح کرد: ونزوئلا در مسیر مقابله با امپریالیسم باید ایران را الگوی عملی خود قرار دهد.

وی همچنین به اعتراف رئیس جمهور سابق آمریکا به طرح این کشور برای تسلط بر ونزوئلا و غارت منابع نفتی این کشور اشاره و تصریح کرد:‌ کشورهای امپریالیستی همواره به دنبال زیر سوال بردن نظام‌های دمکراتیک واقعی مثل ایران و ونزوئلا و تحمیل دیکتاتوری به این کشورها هستند، اما همبستگی ملت و دولت در کشورهای ما و نیز تعاملات و همکاری‌های ما با یکدیگر این توطئه‌ها را به شکست کشانده است.

رئیس مجلس ملی ونزوئلا و رئیس جمهور کشورمان همچنین یاد قهرمانان ملی مبارزه با استکبار و تروریسم در دو کشور از جمله سیمون بولیوار و سردار حاج قاسم سلیمانی را گرامی داشتند.

دیدار برخی اعضای تشکل‌های اسلامی و فرهنگی ونزوئلا با رئیس‌جمهور

رئیس‌جمهور در ادامه سفر به ونزوئلا با تعدادی از فعالین تشکل‌های اسلامی و فرهنگی ساکن در این کشور دیدار و گفتگو کرد. وی در این دیدار، همکاری و هماهنگی با دولت ونزوئلا را عامل توسعه و تعمیق فعالیت‌های دینی و فرهنگی در این کشور دانست.

در این دیدار فعالان تشکل‌های اسلامی و فرهنگی ونزوئلا پرچم مقدس مضجع حضرت امام حسین علیه السلام را به رئیسی هدیه دادند.

دیدار رئیسی با جمعی از دانشجویان و نخبگان ونزوئلا

آیت الله رئیسی، در پایان سفر رسمی دو روزه به ونزوئلا، در دیدار پرشور جمعی از نخبگان و دانشگاهیان ونزوئلایی که در سالن تئاتر «ترسا کارنیو» کاراکاس برگزار شد، گفت: بزرگان‌ و قهرمانان ونزوئلایی در استقلال‌طلبی، عدالت خواهی و آزادیخواهی پیشقدم بودند و در مبازره با نظام سلطه و استکبار جهانی، تا استقلال کامل دست از مبارزه دست بر نداشتند.

وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه امام خمینی (ره)‌ و رهبر معظم انقلاب اسلامی به ما آموخته‌اند که مقاومت و ایستادگی دشمن را وادار به عقب‌نشینی می‌کند نه تسلیم، افزود: برخی تصور می‌کنند که دشمن با عقب‌نشینی و وادادگی تسلیم می‌شود، اما این یک محاسبه نادرست است.

رئیسی با اشاره به اینکه تجربه ملت ایران نشان می‌دهد که تنها راه مقابله با دشمن که می‌تواند او را از دشمنی پشیمان کند، ایستادگی و مقاومت و پافشاری بر مواضع و اهداف است، اظهار داشت: رهبر انقلاب اسلامی به ملت ایران آموختند که برای خنثی کردن توطئه‌ها و فتنه‌ها باید قوی شد و اگر ملتی قوی شود و به خداوند اتکال کرده و اعتماد به نفس داشته باشد، می‌تواند به پیروزی برسد.

وی با بیان اینکه آموخته‌های حضرت مسیح به بشریت نیز اجرای عدالت است و ایشان از کسانی که می‌خواهند به نام او به بشریت ظلم کنند، بیزار است، تصریح کرد: نظام سلطه تنها به دنبال سلطه‌طلبی بر جهان است و می‌خواهد همه ملت‌ها منابع خود را مطابق میل سلطه‌طلبان در اختیار آنان قرار دهند و لذا حاکمیت اراده ملت‌ها را بر نمی‌تابند.

رئیسی سیاست جمهوری اسلامی را مخالفت با هرگونه جنگ و مداخله نظامی عنوان کرد و افزود: ایران در مقابل باج‌خواهی‌های نظام سلطه ایستاده و لذا 44 سال است که مورد کینه و تحریم آنان قرار گرفته است، اما ملت ایران از تحریم ها و تهدیدها برای خود فرصت ساخته و آن را به بستر پیشرفت تبدیل کرده است.

رئیس جمهور دلیل پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای و عضویت در بریکس در راستای این سیاست دانست که جمهوری اسلامی ایران، سازمان‌های منطقه‌ای را از جمله قدرت‌های نوظهور در نظم نوین جهانی می‌داند.

رئیسی جایگزینی ارزهای ملی به جای دلار را از دیگر الزامات نظم نوین عادلانه جهانی دانست و تصریح کرد: برای استقرار نظم نوین جهانی همچنین باید در حوزه هوش مصنوعی و فناوری سرمایه‌گذاری کنیم، لذا با دولت ونزوئلا توافق کردیم که دفتر فناوری‌ها در کاراکاس به منظور همکاری در عرصه فناوری‌های نوین بین دو کشور ایران و ونزوئلا فعال شود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نظم جدیدی در حال رقم خوردن است که در این نظم جدید کشورهای مستقل، جایگاه اصلی را خواهند داشت و قدرت‌های سلطه‌گر و استکباری افول خواهند کرد، گفت: نشانه‌های تحقق این نظم جدید مشاهده می‌شود و یقین داشته باشید که آینده از آن ملت بزرگ ایران به ونزوئلا و ملت‌های مستقل آمریکای لاتین خواهد بود؛ زنده باد ایران، زنده باد ونزوئلا.

رئیس جمهور پس از پایان برنامه‌های سفر به ونزوئلا، با بدرقه وزیر خارجه این کشور، کاراکاس را به مقصد ماناگوا پایتخت نیکاراگوئه ترک کرد. گفتنی است، کشورهای «نیکاراگوئه» و «کوبا» مقصدهای بعدی سفر رئیس‌جمهور به منطقه آمریکای لاتین هستند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار