سازمان ملل تل‌آویو را در لیست ناقضان حقوق کودک قرار نداد-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

سازمان ملل تل‌آویو را در لیست ناقضان حقوق کودک قرار نداد

علی‌رغم کارشکنی‌ها و جنایت‌های مکرر رژیم صهیونیستی علیه کودکان فلسطینی، سازمان ملل متحد باز هم نام رژیم صهیونیستی را به جدیدترین فهرست سالانه ناقضان حقوق کودکان در درگیری‌ها اضافه نکرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۶ - ۰۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 28
کد خبر: ۱۹۱۷۸۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «آنتونیو» گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد باز هم در گزارش سالانه خود از ناقضان حقوق کودکان در مناطق جنگی، رژیم صهیونیستی را در این فهرست قرار نداد.

این گزارش که در آن آمار و ارقام مربوط به نقض حقوق کودکان در سال ۲۰۲۲ میلادی به ثبت رسیده، روز سه‌شنبه هفته جاری رسما از سوی سازمان ملل منتشر شد.

طبق گزارش روزنامه «العربی الجدید»، نام رژیم صهیونیستی در حالی به این لیست اضافه نشده که در همین گزارش کارشکنی‌های پیوسته رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان همواره مورد بررسی قرار گرفته است؛ رژیم صهیونیستی‌ای که از نظر تعداد دفعات کارشکنی، بعد از بورکینافاسو در جایگاه دوم جهان قرار دارد.

قرار است شورای امنیت سازمان ملل متحد ماه آینده میلادی این گزارش را مورد بحث و بررسی قرار خواهد داد. «ویرجینیا گامبا» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور کودکان و درگیری‌های مسلحانه این گزارش را ارائه خواهد کرد.

از طرف دیگر، دبیرکل سازمان ملل متحد نام روسیه را برای اولین بار به علت آنچه کارشکنی در اوکراین خوانده شده، به این لیست اضافه کرده است. این اولین بار است نام یک عضو دائم شورای امنیت به این گزارش اضافه می‌شود. در حالی که نام کشور‌هایی مانند آمریکا و انگلیس که سابقه سیاهی در نقض حقوق کودکان در جنگ‌های عراق و افغانستان دارند، تاکنون به این لیست اضافه نشده است.

در این گزارش که رسانه‌ها از آن با نام «فهرست ننگ» یاد می‌کنند، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره اینکه نام کدام کشور به این لیست اضافه شود تصمیم می‌گیرد.

بسیاری از سازمان‌های حقوق‌بشری در سطح جهان تاکنون بار‌ها دبیرکل سازمان ملل و دفتر او را در تهیه این لیست مورد انتقاد قرار داده‌اند، از جمله «دیدبان حقوق بشر» که پیشتر گزینشی عمل کردن سازمان ملل را «تضعیف‌کننده اعتبار گزارش» این سازمان توصیف کرده بود.

این سازمان‌های حقوق‌بشری بر این باورند که دبیرکل سازمان ملل متحد به علت هراس از خشم کشور‌های کمک‌کننده به سازمان ملل یا کشور‌های دارای نفوذ در این سازمان، از افزودن نام آن‌ها به این لیست خودداری می‌کند.

ویرجینیا گامبا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور کودکان و درگیری‌های مسلحانه که این گزارش را تهیه کرده است، در جریان کنفرانس مطبوعاتی‌ای که اخیرا به منظور بررسی این گزارش در نیویورک برگزار شد، نتوانست تفسیر قانع‌کننده‌ای درباره نبود نام رژیم صهیونیستی در این لیست ارائه کند.

این در حالی است که دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارش سال گذشته خود درباره کارشکنی‌های سال ۲۰۲۱ عنوان کرده بود که در صورت تکرار حملات هوایی و موشکی مشابه در سال ۲۰۲۲ در فلسطین اشغالی، طرف‌های درگیر در این جنگ را به لیست ننگ اضافه خواهد کرد.

نماینده گوترش در کنفرانس مطبوعاتی اخیر گفت: «فکر می‌کنم که امسال، علت اضافه نشدن طرف‌ها (اشاره به رژیم صهیونیستی) به این لیست، به همکاری کردن آن‌ها (اشاره به همکاری رژیم صهیونیستی با سازمان ملل) و آمار‌ها (کم شدن آمار شهدا در روز‌های جنگی فلسطین) بازگردد. در سال ۲۰۲۱ شمار کودکان کشته‌شده ۷۸ نفر بود در حالی که تعداد کشته‌شدگان در سال گذشته ۴۲ نفر بود.»

این استدلال نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد در حالی مطرح شده است که جنگ سال ۲۰۲۲ گروه‌های مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی به مدت ۳ روز ادامه داشت و در حالی که جنگ سال ۲۰۲۱ در غزه حدود ۱۲ روز به طول انجامید، از‌این‌رو آمار کودکان شهید در جنگ سال ۲۰۲۲ کمتر از آمار سال ۲۰۲۱ به ثبت رسید. / فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار