چه اقداماتی برای بازگرداندن اعضای «ساواک» به کشور صورت گرفته است؟-راهبرد معاصر
انتقاد آیت‌الله مدرسی از گرانی‌ها و افزایش سقط جنین تجمع ضدصهیونیستی مردم تهران مقابل دفتر سازمان ملل محسن رضایی: اروپا بزرگترین بازنده آمدن ترامپ است عارف: عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است خطیب نماز جمعه تهران: شورای حکام در خط رژیم آدمکش صهیونیستی حرکت می‌کند پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت

چه اقداماتی برای بازگرداندن اعضای «ساواک» به کشور صورت گرفته است؟

یکی از مطالبات مخاطبان سامانه «فارس‌من» بازگرداندن اعضای «ساواک» به کشور است که معاون حقوقی رئیس جمهور توضیحاتی را درباره اقدامات صورت گرفته در این باره ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۷ - ۰۸ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 29
کد خبر: ۱۹۱۸۲۹

به گزارش راهبرد معاصر، جمعی از مخاطبان سامانه «فارس‌من» با ثبت پویشی خواستار انجام اقدامات حقوقی برای بازگرداندن سران و اعضای فراری ساواک، به کشورمان شدند.

 

در متن این پویش آمده که « اعضا و سران ساواک جنایات زیادی علیه مردم کشورمان انجام داده‌اند و از مسئولان درخواست داریم اعضا و سران فراری ساواک را به کشور بازگردانند.»

 

محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در مورد این مطالبه مخاطبان خبرگزاری گفت: وزارت اطلاعات متولی شناسایی این افراد است و اسناد به دست آمده در این خصوص را برای دادگستری ارسال می‌کند. یعنی روال اینگونه است که پس از اینکه رونوشت به دست ما برسد در مورد آن اقدام می‌کنیم. ابتکار در دست وزارت اطلاعات است؛ اسناد را می فرستند و ما پی‌گیری می‌کنیم.

 

معاون حقوقی رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون اقدامی در این زمینه انجام شده است؟، تصریح کرد: بله، اسنادی را که وزارت اطلاعات شناسایی کرده است به دادگستری ارجاع داده‌ایم، انشاالله حکم صادر شود و اقدامات حقوقی بعدی صورت پذیرد.

 

احمد وحیدی وزیر کشور هم پیش از این در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در مورد پی‌گیری حقوقی برای محاکمه سران و اعضای ساواک، گفته بود که جمهوری اسلامی این مساله را دنبال می‌کند.

 

وزیر کشور با تاکید بر اینکه که این افراد ( اعضا و سران ساواک) در پناه دولت‌های غربی زندگی می‌کنند و از آنها حمایت می‌شود، تاکید کرده بود که جمهوری اسلامی بازگردان این افراد را پی‌گیری کرده و می‌کند، ولی متاسفانه دادگاه‌های غربی در قبال این مسائل، سیاسی برخورد می‌کنند.

 

مطالبه برای بازگرداندن و محاکمه سران و اعضای ساواک از بهمن ماه سال گذشته جدی تر پیگیری شد، یعنی از زمانی که پرویز ثابتی رئیس امنیت داخلی و سرشکنجه‌گر ساواک به‌همراه خانواده‌اش بعد از سالها زندگی در انزوا و دوری از رسانه‌ها در حمایت از اغتشاشاگران در تجمعات ضدانقلاب در لس‌آنجلس، شرکت کرد.

 

ثابتی از چهره‌های معروف ساواک و رئیس اداره سوم این سازمان به‌شمار می‌رفت که زندان کمیته مشترک ضدخرابکاری (موزه عبرت فعلی) هم از زیرمجموعه‌های آن به‌شمار می‌رفت و شکنجه زندانیان و مبارزان پیش از انقلاب زیر نظر وی صورت می‌گرفت.

 

حضور سرشکنجه‌گر ساواک در تجمع ضدانقلاب موجب شده تا جمعی از مردم از مسئولان بخواهند تا اقدامات حقوقی لازم را برای بازگرداندن این افراد انجام دهند.

چه اقداماتی برای بازگرداندن اعضای «ساواک» به کشور صورت گرفته است؟

چه اقداماتی برای بازگرداندن اعضای «ساواک» به کشور صورت گرفته است؟

 

گفتنی است ساواک پس از کودتای 28 مرداد برای حفظِ تاج و تخت پهلوی به واسطه همکاری‌های سازمان اطلاعاتی اسرائیل، سازمان سیا (CIA) و اف.بی.آی (FBI) ایجاد شده بود.

 

یکی از اقداماتی که ساواک به وسیله آن مخالفت‌ها را سرکوب می‌کرد و قصد داشت در میان مردم رعب ایجاد کند، شکنجه مخالفین بود./ فارس

ارسال نظر