سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

رایزنی بایدن و اردوغان درباره عضویت سوئد در ناتو

رایزنی بایدن و اردوغان درباره عضویت سوئد در ناتو کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد که رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگو با همتای ترکیه‌ای خود از عضویت سوئد در ناتو استقبال کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۱۹ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 10
کد خبر: ۱۹۳۶۱۴

به گزارش راهبرد معاصر، کاخ سفید در بیانیه روز یک‌شنبه (دیروز) خود اعلام کرد «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، در تماسی تلفنی با همتای ترکیه‌ای خود اعلام کرد که از عضویت سوئد در ناتو استقبال می‌کند.

 

به گزارش رویترز، اداره ارتباطات ریاست‌جمهوری ترکیه هم در بیانیه خود نوشت که «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در این مکالمه تلفنی به قانون ضد تروریسم اشاره کرد و گفت که «سوئد گام‌هایی را در جهت درست برای تصویب پیشنهاد آنکارا برداشت، اما این اقدامات مفید نبود، زیرا حامیان حزب کارگران کردستان (PKK) به تظاهرات در سوئد ادامه دادند.»

 

رئیس‌جمهور ترکیه همچنین اعلام کرد: «توافق کردیم که در نشست آتی سران ناتو در ویلنیوس رودررو دیدار و درباره روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای رایزنی داشته باشیم.»

 

در حالی که آنکارا بر اقدامات بیشتر استکهلم در راستای مبارزه با تروریسم تأکید می‌کند، پنج‌شنبه هفته گذشته سوئد در نشستی در سطح وزیران خارجه نتوانست تا ترکیه را متقاعد کند مانعی برسر راه عضویت این کشور در ناتو نشود.

 

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو، گفت که روز دوشنبه هفته جاری (امروز) قرار است نشستی میان اردوغان و «اولف کریسترسون» نخست‌وزیر سوئد، در ویلنیوس ترتیب دهد.

 

سال گذشته پس از آغاز حملات روسیه به اوکراین، سوئد و فنلاند درخواستی برای عضویت ناتو ارائه دادند. این دو کشور حتی سیاست‌های تعهد نظامی که در جریان جنگ سرد وضع شده بود را کنار گذاشتند. تمامی اعضای ناتو باید پیشنهادات برای پیوستن به ائتلاف را تأیید کنند، پیشنهاد فنلاند در آوریل با چراغ سبز مواجه شد، اما ترکیه و مجارستان هنوز پیشنهاد سوئد را تأیید نکرده‌اند. با این حال سوئد تلاش کرده تا در نشست هفته جاری در ویلینوس شرکت کند.

 

بر اساس بیانیه ریاست‌جمهوری ترکیه، بایدن و اردوغان در طول تماس خود درباره تحویل جنگنده‌های اف ۱۶ به ترکیه و هدف اوکراین برای پیوستن به ناتو نیز رایزنی داشتند./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار