به گزارش راهبردمعاصر. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که امروز (دوشنبه) دوم مرداد ماه در تهران میزبان «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان بود، بعدازظهر امروز پس از دیدار و گفتوگو با همتای خود در نشست خبری مشترک به تشریح رایزنیهای انجام شده پرداخت.
وی در ابتدای این نشست به همتای ارمنستانی خیرمقدم گفت.
وزیر خارجه بیان کرد: قفقاز جنوبی در سیاست خارجی ایران از اهمیت خاصی برخوردار است از همگرایی بین کشورهای این منطقه استقبال میکنیم از پیشرفت گفت وگوهای صلح بین ارمنستان و آذربایجان استقبال میکنیم. ایران فعالانه در مسیر گفتوگو و تمرکز بر صلح در قفقاز تمرکز دارد.
وزیر خارجه بیان کرد: قفقاز نباید به میدان منازعه و کشمکش بین قدرتها تبدیل شود. تبدیل آن به میدان قدرتها صلح را در منطقه ما به تاخیر خواهد انداخت و چالش جدی در منطقه ایجاد خواهد کرد.
وزیر خارجه اظهار داشت: درباره مذاکرات صلح بین آذربایجان و ارمنستان امروز با همکارم گفتوگو کردیم دوره نظم مبتنی بر جنگ پایان یافته و زمان آن است که نظم مبتنی بر صلح در قفقاز مستقر شود. صلحی جامع و پایدار صلحی است که زمینههای بروز جنگ و درگیری را از بین برده باشد. این صلح نیازمند کاربرد زبان دوستی و همکاری بین دولتها و ملتهاست.
وی گفت: معتقدیم که هرگونه مذاکره باید در فضایی متوازن همراه با رضایت و اختیار طرفین انجام شود و نتایجی ملموس در راستای واقعیات منطقه و منافع طرفین را در پی داشته باشد.
وزیر خارجه بیان کرد: متاسفانه برخی از کنشگران خارجی به دنبال صف بندیها و سوء استفاده از وضعیت منطقه قفقاز هستند از فرمت و گفتوگوهای 3+3 بین کشورهای منطقه استقبال میکنیم و ایران برای برگزاری این نشست که در آن از جمله ارمنستان و آذربایجان حضور خواهند یافت به تلاش های خود ادامه خواهیم داد.
وی گفت: درباره کریدورهای موجود در منطقه و ضرورت رفع موانع مواصلاتی و عدم ایجاد مانع در کریدورهای سنتی دو کشور گفتوگو کردیم. دو کشور بر اهمیت مسیرهای ترانزیتی تأکید دارند.
امیرعبداللهیان بیان کرد: در خصوص مناسبات دوجانبه ایران و ارمنستان گفتوگو و تبادل نظر کردیم و راههای توسعه و تعمیق روابط دوجانبه و اجرایی سازی پروژه های تعریف شده همکاری دو کشور در زمینههای مختلف را مورد بررسی قرار دادیم. در سالهای اخیر گامهای خوبی در زمینه توسعه مناسبات با کشور همسایه و دوست ارمنستان برداشته شده ولی ظرفیتهای خوبی برای توسعه همکاریها وجود دارد.
وی گفت:به صورت جدی برای رسیدن به سقف تبادل تجاری یک میلیارد دلار و افزایش آن به سه میلیارد دلار در حرکتیم. گامهای مهمی برداشت شده است. حضور وزیر خارجه ارمنستان در تهران با یک هدف اصلی در موضوع مناسبات دوجانبه شکل گرفته است و آن پیگیری جدی توافقاتی است که بین رئیسی و پاشینیان نخستوزیر ارمنستان در آخرین دیدارشان مورد توافق قرار گرفت.
وزیر خارجه بیان کرد: دو کشور ظرفیتهای مکملی در حوزه حمل و نقل و کشاورزی و صنعتی دارند تلاش داریم به همکاریهای خود در حوزه تهاتر گاز و برق توسعه دهیم. خط سوم انتقال برق از ارمنستان به ایران در دستورکار جدی ما قرار دارد./ فارس