آمار تفکیکی استان‌های مختلف که برای مجلس دوازدهم نام‌نویسی کرده‌اند-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود صبح ۲۱ آذر؛ سخنرانی مهم رهبر انقلاب درباره تحولات منطقه

آمار تفکیکی استان‌های مختلف که برای مجلس دوازدهم نام‌نویسی کرده‌اند

سخنگوی ستاد انتخابات کشور آمار پیش‌ثبت‌نام‌های دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان‌های مختلف کشور را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۳ - ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 12
کد خبر: ۱۹۹۰۰۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ محسن اسلامی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری سیما به ارائه آمار تفکیکی از پیش‌ثبت‌نام‌های داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی پرداخت.

 

وی بیان کرد: از روز دوشنبه 16 مردادماه 1402 ستاد انتخابات کشور کار خود را آغاز کرد و روز پنجم 4 هزار و 265 نفر متقاضی تکمیل مدارک بودند.


سخنگوی ستاد انتخابات با اشاره به آمار تفکیکی پیش‌ثبت‌نام‌ها در روزهای نام‌نویسی اظهار داشت: روز اول 7669 نفر،روز دوم 6247 نفر، روز سوم 5201 نفر، 4349 نفر در روز چهارم و امروز نیز 4265 مدارک خود را تکمیل کردند. جمعاً در طی این پنج روز، 27731 نفر متقاضی داوطلبی انتخابات مجلس شورای اسلامی کار خودشان را به اتمام رسانده‌اند.

 

اسلامی گفت: شنبه و یکشنبه از ساعت 8 الی 18 نام‌نویسی را انجام خواهیم داد. بر اساس قانون، این دو روز پایانی است چون در قانون تصریح شده که این مرحله هفت روز است و تمدید نخواهد شد. کسانی که متقاضی امر داوطلبی مجلس شورای اسلامی هستند در این دو روز مدیریت زمان کنند که ترافیک بالایی در سامانه مشاهده نشود.

 

وی عنوان کرد: سنین 30 تا 40 سال ما تا روز پنجم 39 درصد بوده که رقم قابل توجهی است و نشان می‌دهد که جوانان از این پیش‌ثبت‌نام استقبال کرده‌اند؛ افراد 40 تا 50 سال 36 درصد بوده و 50 تا 60 سال نیز 20 درصد متقاضیان را شامل می‌شوند. بازه سنی زیر 50 سال حدود 75 درصد پیش‌ثبت‌نام‌کنندگان هستند.

 

دبیر ستاد انتخابات کشور درباره ترکیب جنسیتی کسانی که نام‌نویسی اولیه را انجام داده‌اند نیز ادامه داد: 87 درصد آقایان و 13 درصد خانم‌ها هستند و البته باید تا پایان این مرحله صبر کرد. ولی اگر این ترکیب جنسیتی را در نظر بگیریم می‌توان گفت یک درصد خانم‌ها نسبت به سال 98 و مجلس گذشته، رشد داشته‌اند و به‌نوعی شاهد یک تغییر هستیم.

 

اسلامی هم‌چنین خاطر نشان کرد: در استان البرز میزان استقبال به‌ازای هر کرسی 225 نفر، در استان تهران 138 نفر، در استان قم 137 نفر و در خراسان رضوی 87 و در یزد 86 نفر است. یعنی استان‌های البرز، تهران، قم، خراسان رضوی، یزد، چهارمحال و بختیاری، قزوین، ایلام، اصفهان و زنجان به ازای هر کرسی استقبال بهتری شده است. هم‌چنین استان‌های هرمزگان، گیلان، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و سمنان پنج استان نهایی و انتهایی جدول ما هستند. در استان هرمزگان 40 و در گیلان 41 نفر به‌ازای هر یک کرسی نام‌نویسی کرده‌اند. این آمار تا اپیان پنجمین روز پیش‌ثبت‌نام‌هاست.

 

وی گفت: پنج حوزه انتخابیه که بیشترین استقبال از ناحیه خانم‌ها بوده نیز می‌توان به ترتیب به حوزه انتخابیه خمینی‌شهر، زاهدان، شبستر، بجنورد و خلخال و کوثر اشاره کرد. به این نحو که در خمینی‌شهر 26 درصد، زاهدان 25 درصد، شبستر 23 درصد، بجنورد 22 درصد و در خلخال 21 درصد بوده است. این هم ازجمله نکاتی است که قابل توجه است.

 

سخنگوی ستاد انتخابات درباره اینکه کدام حوزه‌های انتخابیه که نام نویسی کم‌تری در آن صورت گرفته تصریح کرد: استان ایلام آخرین استان ما است و سپس استان کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، اردبیل و خوزستان. این پنج استان نیازمند تحرک بیشتری هستند؛ البته ممکن است دو روز آینده این روند تغییر کند.

 

اسلامی درباره استان‌های برتر در میزان تحصیلات نیز گفت: تحصیلات دکتری نسبتاً نسبت به ادوار گذشته بالاتر است. استان یزد، تهران، فارس، خراسان شمالی و خراسان جنوبی پنج استانی هستند که از استان‌های پیشرو و برتر در میزان تحصیلات دکتری ما می‌باشند. در مجموع پیش‌ثبت‌نام‌کنندگان مدارک تحصیلی دکتری 15 درصد، کارشناسی‌ارشد 71 درصد، کارشناسی با سابقه ایثارگری و نمایندگی مجلس 11 درصد و مدارک حوزوی 3 درصد هستند.

 

وی با بیان اینکه تعداد پیش‌ثبت‌نام‌کنندگان در مراحل ثبت نامی انتخابات مجلس شورای اسلامی همه رو به رشد بوده است، درباره نام‌نویسی اهل تسنن نیز خاطر نشان کرد: در دوره مجلس یازدهم است 929 نفر از برادران و خواهران اهل سنت نام‌نویسی داشته‌ایم که هم‌اکنون و در این دوره، این عدد تا امروز به حدود هزار نفر می‌رسد.

 

سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره آمار نام‌نویسی‌ها در مرحله اول به تفکیک استان‌ها عنوان کرد: خراسان رضوی 18 کرسی دارد و به‌ازای هر کسی 87 نفر، خراسان شمالی 4 کرسی دارد و 45 نفر برای هر کرسی، خوزستان 18 کرسی دارد و 66 نفر برای هر کرسی، استان زنجان 5 کرسی دارد و 72 نفر به‌ازای هر کرسی، استان دارای 39 کرسی دارد و 138 نفر برای هر کرسی یعنی حدود 5382 نفر برای این استان نام‌نویسی کرده‌اند. استان اصفهان 20 کرسی و 76 به ازای هر کرسی در پیش‌ثبت‌نام وارد شده‌اند؛ استان گلستان 7 کرسی دارد و 60 نفر به ازای هر کرسی نام نوشته‌اند. کهگیلویه و بویراحمد 3 کرسی و 63 نفر برای هر صندلی. لرستان 9 کرسی را به خود اختصاص داده و 61 نفر به‌ازای هر کرسی نام نوشته‌اند.

 

اسلامی ادامه داد: مازندران 12 کرسی دارد و 58 نفر به ازای هر کرسی، استان مرکزی نیز 7 کرسی دارد و 59 نفر به‌ازای هر کرسی، استان هرمزگان 5 کرسی به خود اختصاص داده و 40 نفر به ازای هر صندلی، استان همدان 9 کرسی دارد و 51 نفر به ازای هر کرسی، آذربایجان شرقی 19 کرسی دارد و 60 نفر به ازای هر کرسی، آذربایجان غربی دارای 12 کرسی بوده که 52 نفر به ازای هر کرس، استان اردبیل 7 کرسی در مجلس دارد و 64 نفر برای هر کرسی، استان یزد 4 کرسی را به خود اختصاص داده و 86 نفر به‌ازای هر کرسی، استان سمنان 4 کرسی دارد و 46 نفر برای هر کرسی اسم نوشته‌اند.

 

وی افزود: استان سیستان و بلوچستان 8 کرسی داشته که 43 نفر به ازای هر کرسی وارد مرحله پیش‌ثبت‌نام شده‌اند، گیلان دارای 13 کرسی است و 41 نفر به ازای هر کرسی نام‌نویسی کرده‌اند. استان فارس با 18 کرسی، 70 نفر به ازای هر کرسی، استان قزوین 4 کرسی دارد و 76 نفر به ازای هر کرسی، استان قم 3 کرسی دارد و 137 نفر به ازای هر صندلی نمایندگی، استان کردستان 6 کرسی دارد و 50 نفر به ازای هر کرسی وارد شده‌اند. استان کرمان 10 کرسی دارد و 53 نفر به ازای هر کرسی، استان کرمانشاه 8 کرسی دارد و 63 نفر به ازای هر کرسی و استان چهارمحال و بختیاری نیز دارای 4 کرسی بوده و 77 نفر در مرحله پیش‌ثبت‌نام به ازای هر کرسی نام‌نویسی کرده‌اند.

 

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: البته تا پایان این مرحله، این آمار‌ها تغییر خواهد کرد و در دو روز پیشرو شاهد اعداد متفاوتی خواهیم بود.

 

اسلامی هم‌چنین بیان کرد: برخی در روز 16 مردادماه قبل از ساعت 8 صبح وارد سامانه شده و پیش‌ثبت‌نام کرده‌اند؛ ما طی پیامکی به این عزیزان که 496 نفر هستند اعلام کرده‌ایم با توجه به اینکه قبل از ساعت 8 صبح نام‌نویسه کرده‌اند و طبق قانون باید ثبت‌نام از ساعت 8 صبح تا 18 باشد، حتماً باید طی این دو روز اگر تمایل دارند پیش‌ثبت‌نام‌شان نهایی شود باید وارد سامانه شوند.

 

وی خاطر نشان کرد: ما برای همه کسانی که در پیش‌ثبت‌نام به‌طور دقیق ثبت نام‌نویسی کرده‌اند پیامکی ارسال کرده‌ایم. بعد از اینکه شش دستگاه مدارک افراد را صحت‌سنجی کردند و تأیید شد، ما یک کد رهگیری را برای آن‌دسته از متقاضیانی که تماماً مدارک‌شان صحت‌سنجی شده ارسال می‌کنیم که با آن کد رهگیری در مرحله ثبت‌نام نهایی از 27 مهرماه تا 3 آبان‌ماه نام‌نویسی نهایی‌شان را انجام می‌دهند./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده