همکاری دیرینه ایران و چین به عنوان دو تمدن بزرگ آسیایی-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

همکاری دیرینه ایران و چین به عنوان دو تمدن بزرگ آسیایی

سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین گفت، هزاران سال است که ایران و چین به عنوان دو تمدن بزرگ مبادلات و همکاری‌های طولانی مدت دارند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۱ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 15
کد خبر: ۱۹۹۵۶۷

به گزارش راهبرد معاصر. سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین روز دوشنبه گفت، هزاران سال است که ایران و چین به عنوان دو تمدن بزرگ آسیایی با یکدیگر مبادلات و همکاری های طولانی مدت داشته‌اند و این ارتباط در ارتقای رشد اقتصادی موثر بوده است.

 

به گزارش وبگاه «گلوبال تایمز»، «محسن بختیار» سفیر جمهوری اسلامی ایران اخیرا به همراه دیپلمات‌های کشورهای دیگر از «سین کیانگ» دیدن کرد و شاهد نحوه زندگی مردم در این منطقه بود.

 

به گفته این دیپلمات ایرانی، ایران می‌تواند در چارچوب طرح «کمربند و جاده» که چین پیشنهاد کرد از مزیت‌های تاریخی برای گسترش همکاری‌ها برای تسهیل در حمل و نقل کالا استفاده کنند.

 

جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین که روابطی به طول تاریخ و مبتنی بر مشترکات فراوان فرهنگی و تمدنی دارند، در سال ۱۴۰۱ گامهای بلند دیگری درمسیر گسترش مناسبات دوستانه و همکاری راهبردی برداشتند که نقطه اوج آن سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به پکن بود.

 

بختیار در ادامه یادآور شد:«هزاران سال است که ایران و چین به عنوان دو تمدن بزرگ آسیایی با یکدیگر مبادلات و همکاری های طولانی مدت داشته‌اند. این ارتباط در ارتقای رشد اقتصادی، توسعه فرهنگی و پیشرفت اجتماعی مؤثر بوده است.»

 

سفیر ایران در چین افزود گفت: «از نظر ارتباطات حمل و نقل بین چین، غرب آسیا و اروپا، ایران امیدوار است نقش بیشتری ایفا و بر ایجاد مشارکت‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی عمیق‌تر با سین کیانگ تمرکز کند.»

 

به گفته بختیار، سین کیانگ تفاهم نامه شهری با استان خراسان در شمال شرقی ایران ایجاد کرده است.

 

در جولای ۲۰۲۳، سازمان همکاری شانگهای در بیست و سومین نشست شورای سران کشورها رسما ایران را به عنوان کشورعضو پذیرفت. با اضافه شدن این سازمان به سازمان، اکنون ۹ کشور عضو سازمان همکاری شانگهای هستند.

 

بختیار در این زمینه نیز گفت: «این عضویت امکانات جدیدی را برای گسترش روابط دوجانبه به همراه دارد. سازمان همکاری شانگهای فرصت‌های ارزشمندی را برای کشورهای عضو فراهم می‌کند تا در زمینه‌های مختلف از جمله حمل‌ونقل، مبارزه با تروریسم، انرژی، همکاری‌های اقتصادی و تبادلات مردمی مشارکت کنند.»/ فارس

ارسال نظر