صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها فروش ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ آغاز شد | شرایط ثبت‌نام + لیست قیمت محصولات آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۷ مرداد ماه ۱۴۰۵ + جدول پیش‌بینی مهم درباره قیمت طلا و سکه تا پایان هفته/ سطح تغییر قیمت طلا و سکه مشخص شد آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ / قیمت طلا و سکه اوج گرفت؟ نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد + جزئیات کامل ضریب حقوق ۱۴۰۵ وثیقه خروج از کشور برای سفر و تحصیل پسران ۲۰۰ میلیون شد + جدول کامل قیمت‌ها  افت اونس جهانی مانع رشد قیمت طلا و سکه نشد/بازار همچنان در رکود

ادامه خروج سرمایه از بازار بورس

ادامه خروج سرمایه از بازار بورس  بورس تهران امروز هم یک روز کم حجم را پشت سر گذاشت و همچنان از روزهای اوج خودش به دور است. بورس امروز توانست پس از مدت‌ها با بازدهی مثبت همراه شود اما بار دیگر شاهد افزایش عرضه‌ها از نیمه دوم معاملات و عقب‌گرد نماگرهای تالار شیشه‌ای بودیم.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۹ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 21
کد خبر: ۲۰۰۶۷۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ کارشناسان بازار سرمایه معتقدند حجم پایین معاملات طی روزهای گذشته، می تواند در آینده نزدیک روند بورس را به سمت رکود عمیق سوق دهد و به بلای جان بورس تبدیل شود.

در مجموع 5 روز گذشته بیش از 2 هزار میلیارد تومان سرمایه از بورس خارج شده است که به نظر می‌رسد در روندهای درونی بازار نیروهای نزولی قدرتمندتر هستند.

* اثرگذاری دولت بر بورس عامل خروج سرمایه حقیقی از بازار سهام

رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند بورس در روزهای آینده گفت: با کاهش ارزش معاملات خرد در شرایط کنونی محرک قابل‌توجهی برای رشد بازار دیده نمی‌شود؛ ثبات نرخ ارز به‌عنوان مهم‌ترین عامل در این موضوع تأثیرگذار است.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اقدامات پیاپی دولت در دست‌اندازی به سود شرکت‌ها از قبیل افزایش نرخ خوراک و زمزمه‌هایی که از لغو معافیت صادراتی شرکت‌ها شنیده می‌شود، باعث شده سهام به‌ عنوان یک کلاس دارایی از سبد سرمایه‌گذاری بخش مهمی از فعالان اقتصادی خارج شود.

وی تاکید کرد: این دسته از سرمایه‌گذاران به این نتیجه رسیده‌اند که دولت از امکان بالایی برای اثرگذاری بر بازار سرمایه برخوردار است و ترجیح می‌دهند دارایی خود را در سایر بازار‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

گلستانی تصریح کرد: به نظر می‌رسد با توجه به کاهش شدید ارزش دلاری بازار، قیمت‌های این محدوده قیمت کف بسیاری از سهم‌ها خواهد بود اما برای رشد به چشم‌انداز و محرک‌های مثبتی نیاز داریم که فعلاً خبری از آن‌ها نیست. قیمت سهام مختلف به پائیز سال گذشته رسیده است.

* رشد بی رمق شاخص های بورس

در جریان معاملات امروز، شاخص کل بورس در انتهای معاملات امرو با رشد ۲۷۰۰ واحدی همراه شد و به سطح ۱ میلیون و ۹۵۶ هزار واحدی رسید.شاخص کل هم‌وزن نیز در انتهای معاملات امروز با بازدهی ۰.۱ درصدی همراه شد. این شاخص نیز با افزایش 639 واحدی در رقم 674 هزار و 219 واحدی ایستاد.

شاخص کل فرابورس نیز با رشد 39 واحدی به رقم 25 هزار و 52 واحد رسید. همچنین شاخص هم‌وزن فرابورس با افزایش 400 واحد به سطح 121 هزار و 268 واحد رسید.

* تداوم خروج سرمایه از بازار سرمایه

روز دوشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای پنجمین روز کاری متوالی منفی شد و 365 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.

امروز نماد وبملت (بانک ملت)، ثفارس (عمران ‌و توسعه ‌فارس‌) و خساپا (سایپا) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای بمولد (مولد نیروگاهی تجارت فارس)، فسوژ (سوژمیران) و غاذر (کشت ‌و صنعت ‌پیاذر) اختصاص داشت.

در بخش خرید، 70 درصد خریدها توسط حقیقی ها و 30 درصد توسط حقوقی ها انجام شده است. همچنین در بخش فروش 80 درصد فروش ها توسط حقیقی ها و 20 درصد توسط حقوقی ها انجام شده است.

* رشد ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 221 هزار و 279 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 215 هزار و 399 میلیارد تومان بود که 97 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 2 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 3 هزار و 541 میلیارد تومان رسید.

* افت ارزش صف های خرید و فروش بورس

در پایان معاملات امروز، 238 سهم با رشد قیمت و 546 نماد با کاهش قیمت روبرو شدند. حدود 69 درصد نماد ها سرخ پوش بودند.

در جریان معاملات روز دوشنبه، 35 نماد صف خرید داشتند و 98 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت 57 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 80 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش 16 درصدی به 531 میلیارد تومان رسید.

سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در انتهای معاملات امروز به ۱۸.۸ میلیون تومان و سرانه فروش آن‌ها ۶.۱ میلیون تومان بوده است./فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار