ماجرای متروکه شدن ماشین‌آلات معدنی و خرید مجدد آن در مزایده اموال تملیکی چیست؟-راهبرد معاصر

ماجرای متروکه شدن ماشین‌آلات معدنی و خرید مجدد آن در مزایده اموال تملیکی چیست؟

رئیس سازمان اموال تملیکی با بیان اینکه در بودجه سال ۱۴۰۲ این سازمان مجوز تعیین تکلیف کالا بدون دریافت مجوزهای ورود را گرفته است، گفت: صاحب کالای متروکه به این دلیل که نیاز ندارد تا بخشی از بهای مال را پرداخت کند، قیمت بالاتری در مزایده ارائه می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۴ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 23
کد خبر: ۲۰۱۰۴۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ عبدالمجید اجتهادی رئیس سازمان اموال تملیکی در پاسخ به سوالی در خصوص واردات ماشین‌آلات معدنی و راه‌سازی مستعمل به قصد متروکه شدن و خرید دوباره آن از سوی همان وارد کننده در مزایده اموال تملیکی در استان‌های جنوبی کشور گفت: طبیعتا اگر در سال‌های گذشته این رویه اتفاق افتاده بود و کالاها بلافاصله تعیین تکلیف شده بود، ما امروز دیگر کالای رسوبی نداشتیم.

 

در نتیجه اینکه برخی از دستگاه‌ها شاید بیش از 10 تا 15 سال در برخی از بنادر و محوطه‌های گمرکی باقی مانده به این علت است که امکان ثبت سفارش را ندارند.

 

وی افزود: همان مشکلاتی که برای تاجر در جهت واردات قانونمند وجود داشته که نتوانسته این کالا را وارد کشور کند برای ما نیز وجود دارد. یکی از ایرادات قانونی موجود همین است. وقتی سازمان اموال تملیکی را به عنوان نماینده دولت مکلف به تعیین تکلیف کالاها کردید، تکلیف به مالایطاق نباید انجام دهید.

 

اجتهادی با بیان اینکه اگر بخواهید همان نگاه به تاجر را به اموال تملیکی داشته باشید، سازمان اموال تملیکی نیز نخواهد تنواست کالاها را تعیین تکلیف کند، گفت: امروز در قانون بودجه سال 1402، برای یک بار این موضوع تسهیل شده است. به این ترتیب امکان تعیین تکلیف این موارد بدون نیاز به مجوزهای ورود انجام شود.

 

جزئیات مزیتی که شانس برنده شدن صاحب کالای متروکه در مزایده اموال تملیکی را افزایش می‌دهد/ هر کسی می‌تواند در مزایده شرکت کند

 

رئیس سازمان اموال تملیکی با اشاره به اینکه هر کسی می‌تواند از طریق مزایده‌های سراسری بیاید و کالا را خریداری کند، گفت: طبیعتا فردی که بالاترین قیمت را ارائه کند برنده مزایده خواهد بود. در بحث متروکه اگر کالا را به هر شخصی بفروشیم، بخشی از حاصل فروش به صاحب کالا بازمی‌گردد.

 

وی گفت: به این دلیل که صاحب کالای متروکه شده نیاز ندارد تا بخشی از بهای مال را پرداخت کند، قیمت بالاتری در مزایده ارائه می‌کند. با قطعیت می‌گویم که هیچ مورد مذاکره‌ای فروش کالای متروکه به خود فرد نداشتیم. همه فروش‌ها در مزایده انجام شده است و حتی قاچاقچی هم می‌تواند بیاید و در مزایده شرکت کند و منع قانونی در این زمینه وجود ندارد.

 

تسریع تعیین تکلیف کالاهای موجود در گمرک بازرگان بر اساس دستور دادستان کل کشور

اجتهادی با تاکید بر اینکه مهم این است که امسال بتوانیم با توجه به مجوز قانون بودجه کالاهای رسوبی را تعیین تکلیف کنیم، گفت: در برخی موارد شاهد بازرسی مسئولان از انبارها و کالاهای رسوبی هستیم و بر این اساس دستوراتی برای تسریع تعیین تکلیف بعضی از کالاها دریافت می‌کنیم.

 

به طور مثال دادستان کل کشور آقای منتظری ما را الزام کرده بودند که در حوزه گمرک بازرگان هر چه سریعتر باید کالاها تعیین تکلیف شوند. اقدامات خوبی نیز شده است. ماشین‌آلاتی که وارد می‌شود می‌تواند در حوزه معدن، تولید و راه‌سازی کمک کننده باشد. ما نیز در راستای قانون بودجه سال جاری این موارد را تعیین تکلیف می‌کنیم و امیدوار هستیم این کار اثرگذار باشد./تسنیم

ارسال نظر