محکومیت ۳۳۰ میلیون دلاری دولت آمریکا بدلیل طراحی و اجرای کودتای نقاب

در پی شکایت حقوقی بازماندگان و آسیب‌ دیدگان از کودتای نقاب (نوژه) علیه دولت آمریکا و ۷ خوانده دیگر، شعبه ۵۵ بین‌الملل دادگستری تهران رای به محکومیت دولت آمریکا به پرداخت مبلغ ۳۳۰ میلیون دلار داد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۰۴ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 26
کد خبر: ۲۰۱۳۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، دادگاه علنی رسیدگی به دعوای حقوقی خانواده‌های شهدای کودتای نقاب (نوژه) روز دوشنبه دوم مردادماه با حضور بازماندگان و آسیب‌ دیدگان این واقعه در شعبه ۵۵ مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران و به ریاست قاضی حسین زاده برگزار شد.

 

این دادگاه با شکایت خانواده‌های شهدای کودتای نقاب (نوژه) تشکیل شده بود.

 

دادخواست خانواده شهدای کودتای نقاب با توجه به احراز صلاحیت دادگاه عمومی و حقوقی استان تهران به استناد قوانین داخلی و بین المللی در مردادماه ۱۴۰۱ به دادگاه بین‌الملل تهران تقدیم و صدور حکم علیه دولت امریکا به اتهام طراحی و اجرای این کودتا مورد مطالبه قرار گرفت.

 

بعد از رسیدگی همه‌جانبه به این پرونده و بررسی مستندات موجود، حکم این دعوای حقوقی از سوی دادگاه صادر شد.

 

دادگاه پس از استماع دفاعیات وکیل پرونده و بازماندگان اقدام تروریستی امریکا در کودتای نقاب(نوژه)، ضمن وارد دانستن دعوای مطروحه و صلاحیت شعبه ۵۵ روابط بین‌الملل تهران به رسیدگی به این پرونده، رای به محکومیت دولت امریکا به پرداخت ۳۰ میلیون دلار بابت خسارات مادی و معنوی برای خواهان‌ها ( شاکیان) و ۳۰۰ میلیون دلار بابت خسارات تنبیهی صادر نموده است.

 

بدین ترتیب دولت آمریکا باید مجموعا، ۳۳۰ میلیون دلار جریمه مالی و غرامت به خانواده شهدای کودتای نقاب (نوژه) پرداخت کند.

 

به گزارش فارس، کودتای نقاب که از آن به عنوان کودتای نوژه هم یاد می شود، طرحی برای سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران بود که 3 روز قبل از عملیاتی شدن، در تیر ماه سال 1359 کشف و خنثی شد. این کودتا به خاطر آن که فرماندهی آن در پایگاه نظامی نوژه در نزدیکی همدان بود، به کودتای نوژه معروف شد.در این کودتای نافرجام، دشمن به دنبال بمباران مراکز خاص شهر تهران با هدف ایجاد رعب و وحشت در بین مردم و در نهایت تصرف شهر بود.پس از افشای این کودتا، عده ای از کودتاچیان بازداشت و در دادگاه محاکمه شدند./ فارس

ارسال نظر