تاسیس اندیشکده پیشرفت دریایی-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود

تاسیس اندیشکده پیشرفت دریایی

«اندیشکده پیشرفت دریایی» با هدف ایفای نقش به عنوان پایگاه ملی اندیشگاهی حوزه دریا و به منظور برجسته سازی و زمینه سازی برای پیشرفت همه جانبه و بهره برداری مطلوب از این نعمت خدادادی تشکیل شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۸ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 29
کد خبر: ۲۰۲۰۹۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ پیاده‌سازی سیاست‌های کلی توسعه دریامحور منطبق با منویات مقام معظم رهبری نیازمند فعال سازی بدنه اندیشگاهی در این حوزه و ایده‌پردازی برای روشن شدن زوایای پنهان ظرفیت‌های دریایی است.

عدم استفاده بهینه از ظرفیت های دریایی کشور و لزوم طراحی و برنامه ریزی برای بهره برداری حداکثری از این ظرفیت خدادادی طی سال‌های اخیر بارها مورد تاکید و مطالبه مقام معظم رهبری قرار گرفته است تا جایی که ایشان در بیانیه گام دوم انقلاب نیز به سواحل دریایی طولانی کشور به عنوان یک ظرفیت استفاده نشده مادی اشاره کرده‌اند.

گستردگی حوزه دریایی تحت مدیریت نهادهای مختلف با اهداف متنوع و فقدان تقسیم کار ملی باعث شد تا از سال ۹۸ تدوین سیاست های کلی توسعه دریامحور در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گیرد. تدوین این سیاست ها در مجمع انجام شده و به‌زودی توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ خواهد شد.

پیاده‌سازی سیاست‌های کلی توسعه دریامحور منطبق با منویات مقام معظم رهبری و هم‌راستا با برنامه هفتم توسعه کشور، نیازمند فعال سازی بدنه اندیشگاهی کشور در این حوزه و ایده‌پردازی به منظور روشن شدن زوایای پنهان ظرفیت‌های دریا در کشور است.

مطالعه برنامه های کشورهای پیشرو در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دریا نشان می‌دهد که کشور ها با ارائه استراتژی و برنامه بلند مدت، اهداف خود برای بهره برداری همه جانبه از دریا را ترسیم کرده اند. استقرار جمعیت در سواحل با ایجاد قطب‌های اقتصادی و اجتماعی علاوه بر تامین امنیت مرزهای دریایی، کاهش هزینه‌های لجستیکی صنایع کشور و به تبع آن دسترسی مناسب تر به مبادی واردات مواد خام و صادرات محصولات نهایی را در پی خواهد داشت. این اقدامات منجر به افزایش بهره وری تولیدات کشور خواهد شد.

امروزه سهم هریک از حوزه های دریایی نظیر صنایع دریایی، گردشگری دریایی، صید و آبزی پروری در دریا، انرژی‌های دریایی و حمل‌ونقل دریایی از اقتصاد کشورها به صورت روزافزونی در حال افزایش است.

بر اساس پیش بینی آنکتاد تا سال ۲۰۳۰ سهم اقتصاد دریا مجموع کشورها به نسبت حجم اقتصاد جهانی با رشد ۲ برابری از حدود ۱.۵ تریلیون دلار به حدود ۳ تریلیون دلار ارتقا خواهد یافت. این در حالی است که بخش‌های دریایی بالغ بر یک درصد از اشتغال جهانی را تشکیل داده‌اند.

پیشرفت دریایی عبارتی است که تلاش می‌کند حوزه دریایی را نه فقط از منظر اقتصاد بلکه تمامی شاخص های پیشرفت اجتماعی، فرهنگی و محیط زیستی مورد بررسی قرار دهد. بدین ترتیب مفهوم پیشرفت دریایی هم راستا با ادبیات جهانی، به صورت «پیشرفت و رشد فراگیر فعالیت‌های اجتماعی- اقتصادی در ارتباط با دریاها به نحوی که رشد اقتصادی، بهبود معیشت، ایجاد شغل و سلامت زیست بوم دریایی را تضمین کرده و از اقتدار و امنیت ایران در آب های بین المللی حراست کند، تعریف می‌شود.

با توجه به تنوع موضوعات مرتبط با دریا و ساحل کشور و لزوم ایده پردازی و اندیشه ورزی در این باره، «اندیشکده پیشرفت دریایی» با هدف ایفای نقش به عنوان پایگاه ملی اندیشگاهی حوزه دریا و به منظور برجسته سازی و زمینه سازی برای پیشرفت همه جانبه و بهره برداری مطلوب از این نعمت خدادادی تشکیل شده است./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده