کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

احتمال کودتای ارتش علیه زلنسکی در آینده نزدیک

تحلیلگر بازنشسته سیا گفت به دلیل نارضایتی شدید در بین نیروهای اوکراینی در جبهه شرقی، احتمال دارد زلنسکی طی کودتایی در سه تا چهار هفته آینده برکنار شود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۷ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 30
کد خبر: ۲۰۲۱۹۰

به گزارش راهبرد معاصر، «لری جانسون» تحلیلگر بازنشسته سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفت شکست در میدان نبرد می‌تواند ارتش اوکراین را علیه «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور این کشور بشوراند.

 

جانسون توضیح داد: به دلیل نارضایتی شدید در بین نیروهای اوکراین در جبهه شرقی، احتمال دارد زلنسکی طی کودتایی در سه تا چهار هفته آینده برکنار شود.

 

اشاره او به مناطقی است که ضدحملات اوکراین در آن جریان دارد؛ حملاتی که اوایل ژوئن با نیروهای آموزش‌دیده غرب و با استفاده از تانک‌ها و خودروهای زرهی کشورهای ناتو آغاز شد، اما دستاوردی نداشته است و تنها تلفات و خسارات سنگین برای طرف اوکراینی بجا گذاشته است.

 

به گزارش «راشا تودی»، جانسون اولین تحلیلگر آمریکایی نیست که درباره چرخش ارتش اوکراین علیه زلنسکی گمانه‌زنی می‌کند، اوایل ماه میلادی جاری هم «اسکات ریتر» افسر سابق اطلاعاتی تفنگداران نیروی دریایی آمریکا گفت با هر تیپ اوکراینی که از بین می‌رود، احتمال کودتای نظامی افزایش می‌یابد.

 

ریتر همچنین به گزارش اخیر «پولیتیکو» درباره اینکه چه کسی اوکراین را در صورت ترور زلنسکی اداره می‌کند، اشاره کرد. به گفته وی، با این حال، مسکو قصد انجام این کار را ندارد زیرا ممکن است فردی تندروتر جایگزین زلنسکی شود.

 

وبگاه آمریکایی اخیراً به نقل از مقامات اوکراینی گزارش داد سران این کشور طرحی را برای تضمین جانشینی قدرت در صورت مرگ ولودیمیر زلنسکی تدوین کرده‌اند.

 

جانسون در ادامه سخنانش گفت: با توجه به مسیری که درگیری اوکراین پیش می‌رود، بقای این کشور در هاله تردید قرار دارد. اوکراین در حال حاضر هم کاملاً به غرب وابسته است، و نیازهایش در حالی که توانایی‌هایش رو به کاهش است، افزایش می‌یابد.

 

به گفته این مقام سابق آمریکایی، استراتژی این کشور برای درگیری اوکراین این بود که روسیه را در یک جنگ غیر‌قابل پیروزی به دام بیندازد و باعث تغیر رژیم در مسکو شود، اما در عوض این اتفاق برای اوکراین خواهد افتاد؛ و واشنگتن باید ببیند چگونه از درگیری عقب‌نشینی کند زیرا به شدت قدرت اقتصادی و نظامی روسیه را دستکم گرفته است.

 

«سرگئی لاوروف» وزیر خارحه روسیه اخیراً در استدلالی مشابه گفت اربابان غربی اوکراین متعهد به جنگ تا آخرین اوکراینی هستند اما سابقه ترک متحدان و نیابتی‌های خود از ویتنام جنوبی تا رژیم «اشرف غنی» در افغانستان در سال ۲۰۲۱ را دارند.

 

همزمان که برخی نظرسنجی‌ها و گزارش‌ها از بی‌اعتمادی مردم اوکراین و کاهش شدید حمایت آن‌ها از رئیس جمهور کنونی این کشور حکایت دارد، کی‌یف گفته به دلیل برقراری حکومت نظامی و وضعیت جنگ با روسیه، انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ برگزار نخواهد شد.

 

زلنسکی پیش‌تر در خصوص نگرانی‌ها درباره مشروعیت دولت خود پیشنهاد برگزاری انتخابات با تامین مالی غرب را داده بود. وی همچنین ابراز نگرانی کرده که اگر اوکراین در حمله به روسیه زیاده‌روی کند، ممکن است غرب رهایش کند.

 

گزارش‌های رسانه‌ای اوایل تابستان حاکی از امیدواری غرب مبنی بر این بود که کمک نظامی متداوم به اوکراین به دستاوردهای ارضی قابل توجه علیه نیروهای روسیه منتهی خواهد شد، اما با گذشت حدود سه ماه از ضدحملات اوکراین، ارتش این کشور نتوانسته به خطوط دفاعی روسیه نفوذ کند و بر اساس آمار وزارت دفاع روسیه، بیش از ۴۳ هزار نیروی خود را از دست داده است.

 

روزنامه «وال استریت ژورنال» از قول مقامات آمریکایی گزارش داد که ایالات متحده بعید است در سال ۲۰۲۴ به اندازه میزانی که در سال ۲۰۲۳ به اوکراین تسلیحات داده است، کی‌یف را تغذیه نظامی کند./ فارس

ارسال نظر