موج بارشی جدید از ۷ مهر؛ کاهش دما در تهران و بارش در این مناطق انسداد هر دو باند تونل توحید از ساعت ۲۴ امشب الی ۵ صبح روز بعد وزارت بهداشت خط قرمز‌های لوازم آرایشی را اعلام کرد / ۴ ماده با محدودیت و ممنوعیت واکنش پلیس به ویدئوی جنجالی ضرب و شتم دو نوجوان توسط مأمور گشت در سنندج شیوع کرونا در کشور ۲ برابر شد؟ / عبور موارد مثبت از آستانه هشدار آغاز ثبت‌نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری از امروز دوشنبه سه‌شنبه بدون خودرو؛ درخواست رئیس‌جمهور از کارمندان بستان گرم‌ترین شهر جهان شد / دهلران و آبادان دوم و سوم شدند / ۸ شهر ایران در جمع گرم‌ترین‌های دنیا توضیح قوه قضاییه درباره حکم حبس حمید رسایی با شکایت شاکی خصوصی تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون وکالت آخرین مهلت ثبت‌نام جاماندگان آزمون ارشد علوم پزشکی مهریه چگونه قسط‌بندی می‌شود؟ موج بارش‌های پاییزی جدید از روز پنجشنبه وارد غرب کشور می‌شود ایران در جمع ۵ کشور با سریع‌ترین روند سالمندی / ۳۰ درصد جمعیت تا ۱۴۳۰ سالمند می‌شوند خبر مهم هواشناسی برای پاییز و زمستان / بارش‌ها بیشتر می‌شود / دما ۴ درجه بالا می‌رود پوشش مناسب دختران و پسران دانشجو برای ورود به دانشگاه‌های ایران ابلاغ شد

شناسایی ۳ هزار کودک بازمانده از تحصیل در پایتخت

شناسایی ۳ هزار کودک بازمانده از تحصیل در پایتخت رئیس گروه کودکان کار و خیابان سازمان بهزیستی کشور گفت: حدود ۳۰۰۰ نفر در تهران بازمانده از تحصیل هستند که نزدیک به ۱۰۰ درصد آن‌ها جزو اتباع هستند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۷ - ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 25
کد خبر: ۲۰۵۴۹۹

به گزارش راهبرد معاصر، رئیس گروه کودکان کار و خیابان سازمان بهزیستی کشور گفت: از میان کودکان بازمانده از تحصیل که از سوی مراکز تحت نظارت سازمان بهزیستی مورد شناسایی قرار گرفته‌اند، حدود ۳۰۰۰ نفر در تهران هستند که نزدیک به صد در صد آنها جزو اتباع و فاقد کد خانوار هستند و امکان ثبت‌نام در مدارس برای آنها مقدور نیست.

 

مریم خاک رنگین با اشاره به امکان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع در سامانه برگه حمایت تحصیلی، اظهارکرد: کودکان اتباع برای ثبت‌نام در مدارس باید ابتدا در سامانه مربوطه (kanoonnobat.ir) ثبت‌نام کنند تا مجوز ثبت‌نام در مدارس را داشته باشند، اما این سامانه همیشه در مهر یا آبان‌ماه باز و همین امر موجب می‌شد کودکان اتباع با تاخیر تحصیلی، هماهنگ شدن با کلاس درس یا ماندن در پشت صف‌های ثبت‌نام مواجه شوند، با این وجود امسال با پیگیری‌های انجام شده این سامانه از شهریورماه فعال شد.

 

وی با بیان اینکه اتباع می‌توانند پس از ورود به ایران و معرفی خود به فرمانداری‌ها یا ثبت‌نام در سامانه مربوطه، کد خانوار دریافت کرده و پس از آن برای کودکانشان از طریق سامانه، برگه حمایت تحصیلی دریافت کنند، گفت: برخی خانواده‌های اتباع به دلیل نداشتن کد خانوار، دسترسی به اینترنت، بی‌اطلاعی و مانند اینها در سامانه مزبور ثبت‌نام نکردند و برای ثبت‌نام در مدارس با مشکلاتی مواجه شدند؛ اکثر کودکان کار و خیابانی که در سطح شهر مشاهده می‌شوند کودکان فاقد کد خانوار و برگه حمایت تحصیلی یا کودکان قاچاق هستند.

 

رئیس گروه کودکان کار و خیابان سازمان بهزیستی کشور افزود: در برخی استان‌ها، حتی آن دسته از کودکانی که دارای برگه حمایت تحصیلی هستند (به ویژه کودکان پایه اولی)، ثبت‌نام‌هایشان انجام نشده است. البته در این زمینه آموزش و پرورش درحال همکاری است به گونه‌ای که پایگاه‌های سنجش را فعال کرده، اما هنوز کار نهایی نشده است.

 

خاک‌رنگین گفت: علی‌رغم تلاش‌های دستگاه‌های مربوطه برای رفع ثبت‌نامِ کودکان در مدارس طی سال جاری مشکلاتی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد؛ هر ساله وزارت کشور سامانه ثبت‌نام کد خانوار را معمولا به مدت دو تا سه هفته باز می‌کند و خانواده‌ها تنها در این زمان محدود امکان ثبت‌نام در سامانه را دارند. باتوجه به اینکه ورودی از مرزها به کشور زیاد است و ممکن است برخی اتباع نتوانند در آن زمان در سایت ثبت‌نام و کد خانوار دریافت کنند لازم است مدت زمان ثبت‌نام در سامانه مذکور برای اتباع افزایش یابد تا خانواده‌ها برای دریافت کد با مشکل مواجه نشوند.

 

به گفته رئیس گروه کودکان کار و خیابان سازمان بهزیستی کشور و براساس آمارهای موجود از میزان بازماندگی تحصیل کودکان، در حال حاضر تقریباً ۳۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل شناسایی شده توسط مراکز تحت نظارت سازمان بهزیستی تنها در شهر تهران حضور دارد که نزدیک به صد در صد آنها اتباع هستند که این کودکان فاقد کد خانوار بوده و امکان ثبت نام در مدارس برای آنها مقدور نیست. از سوی دیگر نیز ظرفیت برخی مدارس برای ثبت‌نام تکمیل شده است؛ هرچند که آموزش و پرورش استان تهران در این زمینه همکاری دارد اما باید در نظر داشت که آیا ظرفیت ثبت‌نام این تعداد از کودک وجود دارد یا خیر؟ که البته اطلاعات دقیق آن در اختیار آموزش و پرورش است.

 

وی با تاکید بر اینکه کودکان اتباع مغفول مانده‌اند، افزود: در حال حاضر برخی کودکان اتباع توسط مراکز حمایتی آموزشی تحت نظارت سازمان بهزیستی که وظیفه آنها ارائه خدمات حمایتی به کودکان است، به صورت غیررسمی آموزش می‌بینند.

 

خاک رنگین با تاکید بر لزوم برنامه‌ریزی و کنترل ورود اتباع، یادآور شد: درحال حاضر زیرساخت‌های کافی برای ارائه خدمات به آنها در اختیار نیست با این وضعیت امکان پیش‌بینی و آمادگی برای پذیرش و ارائه خدمات در بخش‌های مختلف اعم از آموزش، بهداشت و حمایت با مضیقه مواجه خواهد شد.

 

رئیس گروه کودکان کار و خیابان سازمان بهزیستی کشور این را هم گفت که در خصوص آموزش نیز باید سامانه ثبت‌نام کد خانوار در زمان‌های متعدد به ویژه در ایام تابستان برای ثبت‌نام اتباع باز شود تا خانواده‌ها بتوانند کد خانوار را دریافت و کودکان راحت‌تر برگه حمایت تحصیلی دریافت کنند./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار