این نور آبی کودکان را دچار بلوغ زودرس می‌کند-راهبرد معاصر
انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول

این نور آبی کودکان را دچار بلوغ زودرس می‌کند

یک تیم از محققان ترکیه‌ای برای نخستین بار متوجه شدند که نور آبی با سرکوب تولید هورمون خواب، یعنی ملاتونین، در ریتم شبانه‌روزی اختلال ایجاد می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۱ - ۰۵ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 27
کد خبر: ۲۰۵۸۷۰

به گزارش راهبرد معاصر، به نقل از نیویورک‌پست، یک تیم مشترک از دانشگاه غازی و بیمارستان شهر بیلکنت در آنکارا نتایج کارشان را در شصت‌ویکمین نشست سالانه انجمن اروپایی غدد درون‌ریز کودکان در لاهه ارائه کردند.

 

یافته‌های جدید به دنبال مطالعه قبلی آن‌ها در مورد قرار گرفتن در معرض نور آبی در موش‌های ماده بود که بلوغ زودرس در آن‌ها هم مشاهده شد.

 

آیلین کیلینچ اوغورلو، محقق ارشد بیمارستان بیلکنت، گفت: «ما برای اولین بار، بین قرار گرفتن در معرض نور آبی و بلوغ اولیه در موش‌های نر یک رابطه مستقیم پیدا کردیم. این نتایج با پژوهش قبلی روی موش‌های ماده با آثار مشابه مطابقت دارد، در نتیجه دیدی جامع‌تر از تاثیر نور آبی بر بلوغ موش‌های نر و ماده ارائه می‌دهد.»

 

در این مطالعه، ۱۸ موش صحرایی نر ۲۱روزه به سه گروه مساوی تقسیم شدند و دو گروه از آن‌ها شش یا ۱۲ ساعت در معرض نور آبی قرار گرفتند، در حالی که گروه سوم یعنی گروه کنترل چرخه روشنایی تاریکی ۱۲ ساعته را بدون قرار گرفتن در معرض نور آبی دستگاه‌ها ادامه دادند.

 

محققان مشاهده کردند که «اولین نشانه‌های بلوغ در موش‌های نر که در معرض نور آبی قرار گرفتند، در مقایسه با گروه کنترل، به طور قابل‌توجهی زودتر اتفاق افتاد.»

 

اوغورلو تاکید کرد: «این تحقیق روی موش‌ها انجام شده است و نتایج مستقیم را نمی‌توان به انسان تعمیم داد. با این حال، این پژوهش پایه تجربی ارائه می‌دهد تا پیامد‌های ناشی از افزایش روزافزون زمان قرار گرفتن در معرض صفحه نمایش در جامعه مدرن بر سلامتی بیشتر بررسی شود.»

 

او در ادامه افزود: «محققان امیدوارند به پژوهش فعلی در مورد قرار گرفتن موش‌ها در معرض نور آبی ادامه دهند تا آثار طولانی‌مدت آن بر آسیب دستگاه تولیدمثل و باروری را بهتر درک کنند. در نهایت، این تحقیق می‌تواند به اقدام‌های پیشگیرانه منجر شود و به گفتمان جاری در مورد چگونگی تاثیر سبک زندگی مدرن بر رشد فیزیولوژیکی و سلامتی طولانی‌مدت کمک کند.»

 

در دنیایی که حول محور دسترسی به دستگاه‌های هوشمند می‌چرخد، کارشناسان در مورد تاثیر این فناوری که اکنون در همه جا وجود دارد و به ویژه تاثیر آن بر جوانان به طور فزاینده‌ای نگران‌اند.

 

نور آبی با سرکوب تولید هورمون خواب، یعنی ملاتونین، در ریتم شبانه‌روزی اختلال ایجاد می‌کند و به این ترتیب شروع خواب را به تاخیر می‌اندازد و روزی پرتنش را در پی می‌آورد.

 

مشکل خواب به‌ویژه در نوجوانان به تنش‌های تحصیلی و مشکلات عاطفی بیشتر منجر می‌شود.

 

نتایج نشان می‌دهد نوجوانان درباره استفاده از دستگاه‌های هوشمند به راهکار‌های روزانه و مداخله‌ای بیشتر نیاز دارند./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار