به گزارش راهبرد معاصر، دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در مراسم تقدیر از سفرا و وابستگان نظامی کشورهای مقصد ناوگروه ۸۶ نداجا، گفت: بسیار خرسندم که خداوند این توفیق را به من داد تا امروز بتوانم شخصا در جمع سفرای گرانقدر و وابستگان نظامی محترم کشورهای مقصد ناوگروه پر افتخار ۸۶ و سایر هموطنان عزیز لشکری و کشوری ام باشم.
وی افزود: تلاشهای وافر و هماهنگیهای بسیار در خور توجه و شایسته آنها منتج به نتیجه شده و ناوگروه اعزامی به سفر دور دنیا موفق به بازدید از کشورهای دوست شد. لذا؛ دست همه شما را به گرمی فشرده و از همگی شما سپاسگزارم.
دریادار ایرانی خطاب به سفرا و وابستگان نظامی کشورهای مقصد ناوگروه ۸۶، بیان کرد: همانطور که میدانید نیروهای دریایی در تمام جهان علاوه بر نقش نظامی دارای نقشهای امنیت آفرین، بشر دوستانه و از همه مهمتر دیپلماتیک هستند و دیپلماسی دریایی کمک کننده دستگاه دیپلماسی کشورها و مکمل آن است.
وی ادامه داد: فرماندهی معظم کل قوا (مدظله العالی) در رابطه با نقش نیروی دریایی فرمودند؛ «نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران یک نیروی راهبردی سیاسی، بین المللی، علمی و نظامی است و میتواند مانند وزارت امور خارجه در عمق دادن به دیپلماسی کشور موثر باشد.»
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اهمیت مأموریت ناوگروه ۸۶ از نگاه فرمانده معظم کل قوا و رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: ایشان پس از پایان همین ماموریت غرور آفرین ناوگروه نداجا در دریانوردی به دور دنیا نیز فرمودند؛ «ارزش سیاسی کار شما از ارزش عملیاتی آن کمتر نبود اگر نگوییم بیشتر هم بود.»
دریادار ایرانی در بخش دیگری از سخنان خود، عنوان کرد: همه ما به لطف وجود، دریاهای آزاد همسایه هستیم. ۷۰ درصد کره زمین را آب فرا گرفته است و خشکیها در آب محصور هستند. بالغ بر ۸۰ درصد از جمعیت کره زمین در مجاورت سواحل و یا حداکثر در ۲۰۰ کیلومتری از آن زندگی میکنند. حدود ۹۰ درصد از تجارت جهانی کالا از طریق دریا انجام میشود و همچنین، گستردگی و پیوستگی آبهای سطح کره زمین یک سیستم پیوسته ارتباطی ایجاد کرده که کشورهای دریایی را همسایه یکدیگر قرار داده است مزیت دسترسی را به آنها اهدا کرده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به مقاصد ناوگروه ۸۶، گفت: پهلوگیری ناوگروه پرافتخار ۸۶ در بندر بمبئی هند که روابط دو کشور دریایی به گواه تاریخ ریشه پنج هزار ساله دارد، حضور در بندر جاکارتای اندونزی بهعنوان پرجمعیتترین کشور مسلمان جهان، حضور در سواحل کشور شیلی برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی این کهن سرزمین و عبور از تنگه ماژلان پنج قرن پس از ماجراجوییهایی ماژلان و یارانش بخشی از ماموریتهای این ناوگروه بود.
وی ادامه داد: همچنین، پهلوگیری در بندر بزرگ ریو دژانیرو و بازدید از این شهر زیبا، حضور در بندر تاریخی کیپتاون و عبور از دماغه امید نیک و در آخر ورود به بندر صلاله کشور مسلمان و همسایه خوب عمان همگی به لطف ایزدمنان و به یاری همه شما بزرگواران حاضر در مراسم برای این ناوگروه مسیر شد.
دریادار ایرانی در ادامه با اشاره به بیتوجهی و بیتفاوتی ناوگروه ۸۶ به تهدیدات و تحریمها، تصریح کرد: افتخارآمیز بود که نه ما به تهدیدها و تحریمها و تردیدافکنیها توجهی کردیم و نه شما و نه کشورهای مطبوع شما. نشان دادیم که استقلال و حق حاکمیت هر کشوری حرمت شما و ما بر اساس تشخیص و میل ملتهایمان تصمیم گرفته و رفتار میکنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان خطاب به سفرا و وابستگان نظامی کشورهای مقصد ناوگروه ۸۶ نداجا، گفت: یکبار دیگر از طرف خودم، فرمانده و پرسنل ناوگروه پرافتخار ۸۶ و همه خانواده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از همه شما عزیزان بهخاطر نقشی که در نشان دادن درست اراده و شجاعت در برابر تهدیدها داشتهاید صمیمانه تشکر میکنم و برای همه شما آرزوی صحت و سلامتی دارم.
در پایان این دیدار نیز، دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش با اهدای هدایا از سفرا و وابستگان نظامی کشورهای مقصد ناوگروه ۸۶ نداجا تقدیر کرد./ باشگاه خبرنگاران