گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

آمریکا معافیت تحریمی عراق برای خرید برق از ایران را تمدید کرد

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا بامداد چهارشنبه از تمدید معافیت‌های تحریمی عراق برای خرید برق از ایران به مدت ۱۲۰ روز خبر داد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۷ - ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 15
کد خبر: ۲۱۳۶۷۴

به گزارش راهبرد معاصر، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا بامداد چهارشنبه از تمدید معافیت‌های تحریمی عراق برای خرید برق از ایران به مدت ۱۲۰ روز خبر داد.

 

خبرگزاری فرانسه به نقل از این مقام که نامش فاش نشد، نوشت: «این اقدام به عراق اجازه می‌دهد تا از منابع مالی خود برای پرداخت هزینه واردات برق ایران به حساب‌های ایران در داخل عراق استفاده کند».

 

بر اساس این گزارش، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا این معافیت تحریمی ۴ ماهه را امضا کرده و نامه رسمی آن را به کنگره ارسال نموده است.

 

در حال حاضر حدود ۱۰ میلیارد دلار بدهی عراق برای برق ایران در حساب‌های امانی در این کشور نگهداری می‌شود و این معافیت به بغداد اجازه می‌دهد تا واردات انرژی خود را بدون ترس از مجازات‌های آمریکا برای نقض تحریم‌های ایران حفظ کند.

 

خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نیز در این‌باره گزارش داد: «این معافیت همچنین مقرراتی را اعمال خواهد کرد که به موجب آن می‌توان بخشی از درآمدهای برق را به حساب‌های عمان منتقل کرد و سپس به یورو یا سایر ارزهای رایج مبادله‌شده برای ایران برای خرید محصولات غیرتحریمی تبدیل کرد».

 

طبق این گزارش، مقامات آمریکایی می‌گویند که بلینکن این معافیت را بیشتر به این دلیل امضا کرد که دولت واشنگتن نمی‌خواهد عراق را از یک منبع حیاتی انرژی جدا کند.

 

این منابع اما مدعی شدند که کاخ سفید مطمئن است ایران نمی‌تواند از هیچ یک از این پول‌ها برای «اهداف نادرست» استفاده کند و یک فرآیند بررسی دقیق در حال انجام است تا اطمینان حاصل شود که پول نقد فقط برای غذا، دارو، تجهیزات پزشکی و کالاهای کشاورزی قابل استفاده باشد./ فارس

ارسال نظر