تاکید پزشکیان بر ضرورت رفع اشکالات امنیتی آشکار شده در جنگ ۱۲ روزه اعلام آمار دقیق شهدا و مجروحان جنگ ۱۲ روزه از سوی سخنگوی دولت سرلشکر حاتمی، فرمانده کل ارتش: نقشه‌های شوم دشمن با خون پاک شهدا خنثی شد/ دشمنان شکست بزرگی خوردند رهبر انقلاب در دیدار مسئولان عالی قوه قضائیه: یقه جنایتکار نباید رها شود / مسئولان باید با قوت و روحیه کامل به کار خود ادامه دهند بیانیه مجلس: باید برای مذاکره پیش شرط گذاشت آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی کاهش یافت اعلام وصول طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهاد‌های بیگانه دیدار وزیر دفاع با خانواده سپهبد شهید محمد باقری آخرین ساعات زندگی سردار حاجی زاده پیش از شهادت چگونه گذشت؟ ادارات این استان فردا چهارشنبه دورکار شدند جزئیات گزارش وزیر کشور درباره جنگ اخیر: ناامنی داخلی نداشتیم معاون هماهنگ‌کننده عقیدتی سیاسی ارتش: مساله دشمنان فقط ایران نیست مساله آنها سلطه بر جهان اسلام است سه تن از فقهای شورای نگهبان توسط رهبر انقلاب ابقا شدند سخنگوی دولت: دولت با آزادی اینترنت موافق است، اما اگر برای مثال خبرنگار نیاز به اینترنت آزادتری دارد باید به او داد پزشکیان: آنچه در جنگ ۱۲ روزه بدست آوریم ارزشمندتر از چیزی بود که از دست دادیم

احمد توکلی: اینستکس مایه بدبختی برای ما می‌شود

احمد توکلی معتقد است: نباید به پیشنهاد فرانسه دل بست چون در داخل کشور سوءتدبیر در مدیریت به حدی است که جز اتلاف منابع حاصل دیگری ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 07
کد خبر: ۲۱۶۱۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اروپایی‌ها از صدام هم با ما دارند بدتر برخورد می کنند. صدام نفت را به آنها می داد و در عوضش دارو و غذا می گرفت اما حالا اروپا به ما می گوید «در عوض پول نفت، غذا و دارو می دهد آن هم با مبلغی که خودش تعیین می کند» با این روش ما بدهکار اروپا می شویم.

دور جدیدی از دیپلماسی بین ایران و غرب آغاز شد اما خیلی زود نشانه های ناموفق بودن آن بروز و ظهور کرد. از یک طرف آمریکا با هر گونه کاهش تحریم ها مخالفت کرد و از طرف دیگر ایران نیز گام سوم کاهش تعهدات برجامی را برداشت.

 

 احمد توکلی معتقد است: نباید به پیشنهاد فرانسه دل بست چون در داخل کشور سوءتدبیر در مدیریت به حدی است که جز اتلاف منابع حاصل دیگری ندارد.

 

احمد توکلی در پاسخ به این سئوال که «مذاکرات ایران و فرانسه به کجا می رسد؟ آیا نتیجه بخش می شود به طوری که بگوییم پروژه توافق با غرب جان تازه ای می گیرد؟» به نامه نیوز گفت: من اعتقادی به این کار ندارم چون هم مشکل اصلی ما کمبود ارز نیست بلکه مدیریت داخلی است. دولت سال گذشته می دانست از 14 مردادماه تحریم ها برمی گردد و اولین تحریم هم منع تجارت با دلار و طلا بود اما بر اثر سوء تدبیرش 18 میلیارد دلار ارز و 62 تن طلا به تاراج رفت چون بی حساب و کتاب به هر کسی ارز داد. حالا به فرض دولت با فرانسه هم توافق کند و 15 میلیارد دلار طی 5 ماه بگیرد، این 15 میلیارد دلار نیز پیش آن 18 میلیارد دلار می رود و اتفاقی نمی افتد. باید در گام نخست داخل را محکم کنیم چون ادامه این نوع مدیریت حاصلش فقط ادامه از دست دادن منابع است.

 

وی ادامه داد: از طرفی در این مذاکرات، فرانسه ایران را تحقیر کرد. دفتر مکرون در قالب بیانیه 2 شرط گذاشت و دستور داد «ایران باید در موضوع صلح خاورمیانه با ما همراهی کند». ما برای حفظ عزت ملی این همه هزینه دادیم اما متأسفانه این طور توسط فرانسه تحقیر می شویم. مکرون بعد از گفتگوی تلفنی با آقای روحانی، کنار ترامپ در کنفرانس خبری می ایستد و به صراحت می گوید «فشار اقتصادی آمریکا نتیجه داد و حالا باید ایران را به سمت مذاکره راجع به موضوعات دیگر بکشیم». این مسیر به نظر من سرانجام خوبی ندارد.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: به فرض که 15 میلیارد دلار برای فروش نفت خط اعتباری به ما بدهند اما مستقیم پول نفت را به ما نمی دهند می گویند «از اینستکس بگیرید»، اینجا اینستکس مایه بدبختی برای ما می شود چون به شکل یک شرکت انحصاری عمل می کند و فقط کالاهایی را که می خواهد به ما می فروشد. مثلا می گوید «در عوض دلار فقط دارو می دهیم» حال آنکه در وضعیت تحریم نباید دارو و غذا را در تحریم بگذارند اما سر ما منت می گذارند که غذا و دارو را می توانیم از طریق اینستکس بخریم.

 


وی ادامه داد: اروپایی‌ها از صدام هم با ما دارند بدتر برخورد می کنند. صدام نفت را به آنها می داد و در عوضش دارو و غذا می گرفت اما حالا اروپا به ما می گوید «در عوض پول نفت، غذا و دارو می دهد آن هم با مبلغی که خودش تعیین می کند» با این روش ما بدهکار اروپا می شویم چون ماده اولیه دارو را نمی دهند، داروی «برند» را با بیش از 3 برابر قیمت مواد اولیه در اختیار ما می گذارند یعنی مصرف 1.8 میلیارد دلار در سال برای دارو به 7 میلیارد دلار افزایش پیدا می کند.

 

نماینده ادوار مجلس اظهار کرد: دولت می گوید اروپا 11 تعهد به ما داد اما هیچ یک را عمل نکرد و هیچ کدام از تحریم های شان را هم علیه ایران برنداشتند بنابراین اروپا فرقی با ترامپ ندارد. در مجموع معتقد نیستم که مذاکرات ایران و فرانسه نتیجه بدهد.

 

وی در پاسخ به این سئوال که «اگر مذاکرات ایران و فرانسه به شکست بخورد روی معادلات انتخابات مجلس اثر می گذارد یا خیر؟» گفت: معتقدم کسانی که خدمتگزار صادق مردم هستند و درست تصمیم می گیرند، به صدارتشان ادامه دهند اما اگر این طور باشد که آبروی نظام را جایی گرو بگذارند تا طرف هر طوری دلش می خواهد با ما برخورد کند، چنین کسانی صلاحیت ندارند که صدارت و حاکمیت شان ادامه پیدا کند.

 

منبع: نامه نیوز

ارسال نظر