سردار قاآنی به زیارت امام زاده جعفر (ع) پیشوا رفت + عکس ابوترابی، امام جمعه تهران: کاهش اقتدار سیاسی هدف اصلی منازعات نرم است؛ راهی جز وحدت و انسجام نیست توضیحات خسروپناه درباره شایعه برکناری جمیله علم‌الهدی از شورای عالی انقلاب فرهنگی وزیر دفاع: ماهیت وجودی انقلاب ما با ماهیت وجودی آمریکا در پارادوکس است؛ نمی‌توانیم در کنار یکدیگر قرار بگیریم فاطمی، نماینده مجلس: رفع فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام ظرف ۶ ماه آینده انجام می‌شود دریادار سیاری: رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش از فردا آغاز می‌شود پیام تسلیت رهبری درپی درگذشت حاج سیدمرتضی مستجابی پزشکیان: قرار نیست زیر چتر نامرد‌ها برویم/ از عزت‌مان با تهدید دیگران کوتاه نمی‌آییم معاون اجرایی رئیس‌جمهور: افزایش قیمت‌ها به دلیل عدم ثبات روانی است عارف: توسعه روابط با آفریقا سیاست ماست استاندار تهران: حضور اتباع خارجی و مهاجرت معکوس از تهران، چالش‌هایی مانند آلودگی هوا و بحران آب را ایجاد کرده فرمانده کل سپاه: هرگز در مقابل دشمن نترسیده‌ایم و محکم در مقابل آنان ایستاده‌ایم پزشکیان: ترامپ نمی‌تواند کاری کند، ما هستیم که تصمیم می‌گیریم توئیت عبری جدید اکانت رهبر معظم انقلاب پزشکیان: نخبگان بمانند و ایران را بسازند/ مهاجرت را رها کنید

معاون رئیس‌جمهور: دیوان بین‌المللی کیفری به وظیفه‌اش درباره جنایات صهیونیست‌ها عمل کند

محمد دهقان معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: اگر دادگاه ICC در این موقعیت حساس که هزاران آدم کشته شده‌اند و نسل‌کشی در غزه رخ داده است، به وظیفه ذاتی خودش عمل نکند، دیگر وجود آن چه اهمیتی دارد؟
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۰ - ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 06
کد خبر: ۲۱۷۱۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور در مورد اقدام از طریق دادگاه ICC علیه رژیم صهیونیستی گفت: فلسطین در سال 2018 از رژیم صهیونیستی به این دادگاه شکایت کرده است. منتها الان تقاضای ما از ICC و دادستان آن آقای کریمخان این است که دیوان بین‌المللی کیفری هرچه زودتر به پرونده‌ای که پیش از این تشکیل شده است و فلسطینیان بدین وسیله شکایت کرده‌اند، رسیدگی کنند.

 

وی افزود: وزیر خارجه پیرو درخواستی که از او داشتیم، به شکل رسمی از دیوان ICC خواستند تا به جنایات رژیم صهیونیستی رسیدگی شود. کشورهای دیگر هم چنین تقاضایی از دیوان بین‌المللی کیفری دارند.

 

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: ما این تقاضا را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از دادگاه ICC به عمل آوردیم از کشورهای دیگر هم می‌خواهیم از این دادگاه تقاضا کنند تا به وظیفه ذاتی خودش عمل کند. اگر این دادگاه در این موقعیت حساس که هزاران آدم کشته شده‌اند و نسل‌کشی در غزه رخ داده است، به وظیفه ذاتی خودش عمل نکند، دیگر وجود آن چه اهمیتی دارد؟

 

به گزارش فارس دیوان کیفری بین المللی (ICC) نخستین مرجع قضایی دائمی بین المللی برای رسیدگی به جنایات مهم است. نخستین دادگاهی که به اراده جامعه بین الملل برای رسیدگی به جرایم مرتکبان تشکیل شد دادگاه نورنبرگ، سپس دادگاه توکیو بود. پس از مدتی جامعه جهانی با ایجاد دادگاه هایی ویژه، مرتکبان جنایات مهم را تحت پیگرد قرار داد. از جمله این دادگاه ها می توان به دادگاه ویژه سازمان ملل متحد برای رسیدگی به جنایات یوگوسلاوی سابق و دادگاه ویژه برای رسیدگی به جنایات رواندا اشاره کرد.

 

صلاحیت این دادگاه ها محدود به زمان و افراد خاص می شد اما شرایط در دیوان کیفری بین المللی متفاوت است، این دیوان دایمی است و می تواند به جنایات مهم که توسط هر فردی انجام شده رسیدگی کند. صلاحیت دیوان محدود است به مهم ترین جرایمی که مایه نگرانی مجموعه جامعه بین المللی است./ فارس

ارسال نظر