به گزارش راهبرد معاصر. علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بیست و چهارمین همایش ملی واحدهای صنعتی معدنی و خدماتی سبز با هدف ارتقا نگرش و فرهنگ محیط زیستی گفت: نگاه ما به محیط زیست باید یک نگاه انسانی باشد استفاده ابزاری زندگی را برای همه سخت میکند آنچه که دنیا به عنوان حفاظت محیط زیست مطرح میکند با آنچه که در غزه میگذرد نشان دهنده اغراض توسعه طلبانه و جاهطلبانه است جنایات غزه محیط زیست و نسلها را در معرض انقراض قرار میدهد.
سلاجقه ادامه داد: آیا دنیا براساس رویکرد نوین علمی یک ارزیابی محیط زیستی از جنگ غزه ارائه خواهد کرد؟ آیا دنیا به این مبانی میپردازد؟ و ضریبی برای این جنایتها در مسئله محیط زیست قائل است؟ این جنایتها نشان میدهد محیط زیست برای دنیا یک مسئله ابزاری است و در کاپ ۲۸ ردپای سیاستهای توسعه طلبانه و ابزاری محیط زیست کاملاً مشهود است. بایستی مسئله محیط زیست را در جایگاه اصلی خودش مورد مطالعه قرار بدهیم
وی با اشاره به این نکته که توسعه نیازمند به محیط زیست است گفت: ما توسعه درخور محیط زیست را نیاز داریم، محیط زیست حامی تولید است و این یک رابطه دو طرفه است.ما به شرایط کشور آگاه هستیم اما اجازه تخریب بیشتر محیط زیست را نمیدهیم.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ادامه داد: با توجه به اینکه توسعه به هر صورت تخریب کننده محیط زیست است، اما با همه این مسائل کشوری توسعه یافته محسوب میشود که به مسئله محیط زیست اهمیت بدهد نه کشورهایی که با انقلابهای صنعتی انباشتی از آلایندهها را به نسلهای بشر رساندند.
سلاجقه با اشاره به اینکه قانون گریزی متعددی در بحث محیط زیست داریم افزود: باید به ترمیم و پرداخت خسارت به محیط زیست اعتقاد داشته باشیم، وزارت صمت چرا ماده ۱۱ قانون هوای پاک را انجام نمیدهد؟ و چرا سازمان بازرسی آن را پیگیری نمیکند. حتماً باید به صندوق ملی محیط زیست خسارات وارد شود تا این صندوق بتواند خدمات رسانی کند.
وی با توجه به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان نظارتی است گفت: همایش در روزی برگزار شده که هوای تهران آلوده است، مردم حق دارند از ما مطالبه کنند اما دستگاههای اجرایی باید پاسخ بدهند چه بر سر شرایط جوی کشور آمده است؟ ما طبق قانون عمل میکنیم چون مسؤول هستیم.
سلاجقه گفت: من به مردم ایران نوید میدهم رویکردهایی که در این دولت حاکم است رویکردهای محیط زیستی است و هنوز یک کلنگ در این دولت بدون مجوز محیط زیست به زمین نخورده است. اما سیاهه انتشار سال ۹۶ پاسخگوی ۱۴۰۲ نیست. باید مباحث مربوط به سایشها و سوخت بررسی شود. ما میراثدار چندین دههای هستیم که با محیط زیست نامهربانانه برخورد کردیم.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: در مسائل مربوط به حمل و نقل عمومی، وزارت کشور و شهرداریهای تابع مکلف هستندکه به وظایف خود در قانون هوای پاک کشور عمل کنند، باید بودجه کافی برای استفاده از ظرفیت محیط زیست در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه محیط زیست کشور باید به جایگاه خودش برسد گفت: ما خواستار شفافیت برای مردم هستیم و سعی میکنیم تراز آلایندگی کشور بیش از این افزایش پیدا نکند.
رئیس سازمان محیط زیست گفت: ما در این دولت سعی میکنیم در بحث مازوت و خاموشی مشعلهای گازسوز گامهای بزرگی برداریم در این دولت بسیاری از مشعلهای گازسوز به خاموشی شدند و حدود ۹ عدد از پالایشگاههای کشور در فاز بهبود آلایندگی قرار گرفتند، در بحث خاموش کردن فلرهای نفت اقدامات خوبی انجام شده اما باید اقدامات سریعتری انجام شود./ فارس