وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست

۶۶۰۰ هزار میلیارد رسوب منابع در ادارات کل مالیاتی

نشست بررسی و تحلیل سامانه مودیان مالیاتی با حضور دادستان، معاونین فنی و حسابرسی، حسابرسان کل دیوان محاسبات کشور و همچنین رئیس و معاونین سازمان امور مالیاتی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۳ - ۰۳ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 24
کد خبر: ۲۱۹۹۹۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ نشست بررسی و تحلیل سامانه مودیان مالیاتی با حضور دادستان، معاونین فنی و حسابرسی، حسابرسان کل دیوان محاسبات کشور و همچنین رئیس و معاونین سازمان امور مالیاتی برگزار شد.
 
 علی کامیار دادستان دیوان محاسبات، طی سخنانی در این جلسه با اشاره به پیشرفت ها و تحولات رخ داده در سازمان امور مالیاتی کشور، اظهار داشت: اقدامات مثبت و خوبی در سازمان امور مالیاتی صورت گرفته اما باید تلاش بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
 
دادستان دیوان محاسبات با اشاره به نقش ویژه مالیات در اصلاح ساختار اقتصادی کشور، گفت: نحوه اخذ مالیات از کارمندان نباید به این شکل باشد که ابتدا ضریب افزایش حقوق سنواتی لحاظ شود و سپس به همان میزان یا حتی بیشتر، بر درصد کسر مالیات از حقوق نیز اضافه گردد؛ به نحوی که هیچ تغییری در دریافتی کارکنان صورت نپذیرد.
 
وی با بیان اینکه مالیات بر ارزش افزوده باید بطور کامل وصول شود، خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین مشکلات در حوزه مالیاتی، عدم رعایت تناسب زمانی در میزان وصولی از مودیان است بدین صورت که در ۱۰ ماهه نخست هرسال ۲۰ درصد و در ماه های بهمن و اسفند، حدود ۸۰ درصد درآمدهای مالیاتی اخذ می گردد که این امر موجب ایجاد اختلال در پیشبرد برنامه های اقتصادی دولت خواهد شد.
 
کامیار با تاکید بر ضرورت توسعه فرهنگ مالیاتی در میان مردم، افزود: دیوان محاسبات کشور با جدیت تمام پیگیر اعمال نفوذها در خصوص بخشودگی مالیاتی خواهد بود و به دقت آن را رصد خواهد کرد.
 
در ادامه این نشست، محسن برزوزاده معاون فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات نیز با اشاره به ضرورت رعایت ماده ۴۰ قانون محاسبات و اجرای کامل حسابداری بخش عمومی در امور مالیاتی، بیان داشت: مغایرت درآمدی در بخش های مختلف دولت از جمله مواردی است که تسهیم صحیح منابع را با مشکل مواجه می کند که می توان با استانداردسازی حساب ها و اصلاح روش ها، این نقیصه را برطرف کرد.
 
لزوم تصمیم گیری به موقع و درست در شرایط بحران مالی، از دیگر بخش های سخنان دکتر برزوزاده بود و گفت: در شرایط رکودی، باید روشی را اتخاذ کنیم که از فشار مضاعف مالیات بر مردم جلوگیری شده و شیوه ای را در پیش گرفت تا با بالا بردن هزینه های عمومی دولت، رونق اقتصادی ایجاد شود.
 
وی تنظیم فاصله بین ممیز و مودی را از دیگر الزامات اساسی در حوزه اخذ مالیات دانست و تاکید کرد: در حال حاضر بیش از ۶۶۰۰ همت رسوب منابع در ادارات کل مالیاتی وجود دارد که باید آن را تعیین و تکلیف کرد.
 
محمد هادی سبحانیان رئیس سازمان امور مالیاتی کشور نیز در این نشست با تقدیر از عملکرد دیوان محاسبات کشور، گفت: نقش دیوان محاسبات در کمک به سازمان امور مالیاتی برای گزارش محل های هزینه کرد مالیات های ماخوذه به مردم، بسیار اثرگذار است.
 
رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به افزایش دوبرابری معافیت های مالیاتی برای حقوق بگیران با هدف کاهش فشار اقتصادی، بیان داشت: مجموع مالیات و عوارض وصولی سازمان امور مالیاتی در ۸ ماه نخست سال جاری، رقمی بالغ بر ۶۳۱ همت بوده است.
 
سبحانیان، تحول در نظام مالیات ستانی را از اولویت های این سازمان برشمرد و افزود: مواردی همچون «مبنا قرار دادن رتبه اعتباری مالیات در اعطای تسهیلات»، «رفع تبعیض و ناعدالتی در مالیات ستانی» و «افزایش اتقان اطلاعات ثبت شده در پایگاه اطلاعاتی مالیات» از اصلی ترین گام ها در تحول آفرینی در سازمان امور مالیاتی محسوب می شوند.
 
وی در خاتمه با بیان آمارهایی از مقایسه عملکرد سامانه مودیان در بازه زمانی فروردین تا آذر ماه سال جاری، خاطر نشان کرد: رشد ۲۳ برابری تعداد اشخاص حقوقی فعال در سامانه مودیان، رشد ۳۳ برابری تعداد صورتحساب های الکترونیکی و رشد ۵ برابری میانگین تعداد دریافت صورتحساب الکترونیک، از مهمترین اقدامات در این سامانه بشمار می روند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر