رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

معاون وزیر نیرو: سال ۱۴۰۲ رکورد تاریخی احداث نیروگاه شکسته می‌شود

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت نیرو با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ رکورد تاریخی احداث نیروگاه شکسته می‌شود، گفت: برنامه‌های گسترده‌ای با هدف توسعه ظرفیت تولید برق از طریق افزایش راندمان و بهره وری انرژی در دستور کار قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۶ - ۰۴ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 25
کد خبر: ۲۲۰۱۷۶

به گزارش راهبرد معاصر، یزدان رضایی، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت نیرو در جریان بازدید سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، از حوزه ستادی وزارت نیرو با ارائه گزارشی گفت: وضعیت صنعت برق کشور ناشی از عدم سرمایه گذاری کافی و عدم اصلاح الگوی مصرف در دهه گذشته در سه حوزه تولید، انتقال و توزیع و مصرف با چالش‌های جدی رو به رو شده بود که مهم‌ترین آن ناترازی شدید میان میزان تولید و مصرف برق بود.

 

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت نیرو ادامه داد: در ابتدای دولت سیزدهم و با هدف جبران کاستی‌های گذشته برنامه مدون 20 ساله و میان مدت 4 ساله با برش‌های زمانی کوتاه مدت یک ساله تدوین شد که دو سال از این برنامه‌ها تا کنون اجرایی شده است.

 

وی در ادامه افزود: در همین راستا و در بخش تولید، برنامه ریزی برای تولید 30 هزار مگاوات انرژی برق جدید انجام شد که 10 هزار مگاوات آن از طریق نیروگاه‌های حرارتی و با مدیریت وزارت نیرو در حال اجراست و این بخش تاکنون بیش از 80 درصد عملکرد دارد.

 

رضایی در همین رابطه تصریح کرد: 10 هزار مگاوات از این برنامه نیز بر عهده صنایع است که در این بخش نیز 6400 مگاوات احداث نیروگاه در حال اجرا است و 10 هزار مگاوات دیگر نیز در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در دستور کار است.

 

وی با بیان اینکه در سال 1402 رکورد تاریخی احداث نیروگاه در کشور شکسته خواهد شد، ادامه داد: همزمان با برنامه‌هایی که در حوزه احداث نیروگاه و افزایش ظرفیت تولید برق اجرایی شده است، همچنین برنامه‌های گسترده‌ای با هدف توسعه ظرفیت تولید برق از طریق افزایش راندمان و بهره وری انرژی در دستور کار قرار دارد.

 

بهره‌برداری از 12 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی بدون مصرف سوخت جدید

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت نیرو اظهار داشت: در این حوزه نیز بهره‌برداری از 12 هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی بدون مصرف سوخت جدید در دستور کار است که معادل 20 میلیارد متر مکعب سوخت و 3 فاز پارس جنوبی برای کشور صرفه جویی در حوزه سوخت به همراه خواهد داشت.

 

وی در ادامه گفت: تنها در بخش احداث واحد‌های بخار نیروگاه‌های گازی 1200 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است که معادل 8 سال عملکرد دولت گذشته است و نیز برای ارتقای راندمان نیز تا کنون 2000 مگاوات شناسایی شده است که معادل 8 سال عملکرد دولت قبل است.

 

رضایی تاکید کرد: ارتقای استاندارد تجهیزات برقی و جلب مشارکت مردمی از طریق پاداش صرفه جویی از دیگر اقداماتی است که اجرایی شده و برای سال آینده نیز با هدف افزایش میزان مشارکت مشترکان در طرح‌های صرفه جویی طرح اپراتور همراه انرژی را اجرایی خواهیم کرد.

 

وی با اشاره به اقدامات وزارت نیرو در ارتقای استاندارد کولر‌های گازی و آبی و لامپ‌های الکتریکی و نیز ابلاغ اجباری شدن دستورالعمل‌های مرتبط با آن گفت: ارتقای استاندارد الکتروموتور‌های صنعتی نیز در دست اجرا است و با جدیت پیگیری می‌شود.

 

رضایی جایگزینی روشنایی معابر، ارتقای استاندارد موتور چاه‌های کشاورزی و راه اندازی بازار بهینه سازی مصرف برق را از دیگر اقدامات وزارت نیرو به منظور افزایش راندمان مصرف برق در کشور عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه در فصل گرم سال 30 هزار مگاوات بار سرمایشی به شبکه سراسری برق کشور افزوده می‌شود که از کل مصرف برق بسیاری از کشور‌ها بیشتر است، برنامه‌ای جامعی در برنامه هفتم گنجانده شده است که در قالب آن و تا پایان برنامه هفتم دست کم 15 هزار مگاوات در این بخش صرفه جویی حاصل خواهد شد.

 

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت نیرو در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره نقش مهم مشارکت مشترکان در اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق ادامه داد: اگر روند مصرف برق در اوج بار مصرف که در دولت گذشته وجود داشت، ادامه می‌یافت در حال حاضر مصرف برق کشور به 57 میلیارد کیلووات ساعت می‌رسید که که با برنامه ریزی و مشارکت مردم بدون یک ساعت خاموشی باوجود 2.5 درجه افزایش میانگین وزنی دما و اضافه شدن 2 میلیون مشترک جدید در این بخش شاهد صرفه جویی 20 درصدی بودیم.

 

رشد 25 درصدی تامین برق صنایع نسبت به سال 1400

وی با مقایسه مصرف انرژی بخش صنعت در دوره قبل و بعد از دولت سیزدهم اظهار کرد: چنانچه با روال قبل از دولت سیزدهم حرکت می‌کردیم، نیاز بود در تابستان 1402معادل 34 میلیارد کیلو‌وات ساعت به بخش صنعت برق تحویل دهیم، اما با افزایش تولید و کاهش مصرف بخش خانگی، میزان تحویلی برق صنعت به 46 میلیارد کیلو‌وات ساعت رسید که 25 درصد از ابتدای دولت سیزدهم بیشتراست.

 

وی با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم مصرف بخش صنعتی از مصرف بخش خانگی پیشی گرفت که این موضوع در تاریخ برق کشور قابل توجه است، یادآورشد: بر اساس آمار رسمی منتشره بانک مرکزی در بخش رشد تولید صنایع منتخب، بالاترین سطح مدیریت مصرف برق و بیشترین رشد تولید مربوط به تیر و مرداد ماه بوده و این درحالیست که روش‌های مدیریت مصرف برق به هیچ وجه منجر به کاهش تولید در بخش صنعت نشده است و علاوه بر آن در آبان ماه که هپچ‌گونه محدودیتی در تولید برق وجود ندارد و بر اساس این گزارش رشد تولید منفی بوده است.

 

تحقق 150 درصدی اهداف آبرسانی به شهرها طی دو سال

وی با اشاره به سه چالش جدی در بخش آب در ابتدای دولت سیزدهم در تنش آبی، اضافه برداشت از منابع آبی و تعدد طرح‌های نیمه تمام ادامه داد: بر این اساس برنامه ریزی‌های مفصلی برای ایجاد تحول در بخش آب انجام شده است.

 

رضایی به برنامه‌های تعهد شده وزارت نیرو در ابتدای دولت سیزدهم در بخش آب اشاره کرد و گفت:در آبرسانی به شهر‌ها تعهد این وزارتخانه ایجاد 700 میلیون متر مکعب ظرفیت جدید در 4 سال بوده است و این درحالیست که عملکرد ما در دو سال، تحقق 150 درصدی را نشان می‌دهد.

 

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر نیرو با بیان اینکه در بخش افزایش ظرفیت تامین آب برای 4 سال، 5.4 میلیارد متر مکعب تعهد داشتیم که اکنون عملکرد دو ساله ما تحقق 65 درصدی را نشان می‌دهد، خاطر نشان کرد:علاوه بر این موضوع، برای رفع تنش آبی 1984 پروژه را پیشنهاد کرده بودیم که با وجود سه سال خشکسالی متوالی 239 شهر رفع تنش آبی صورت گرفته است.

 

وی از تحقق 98 درصدی برنامه 4 ساله در احداث شبکه آبیاری و زهکشی تا پایان امسال خبر داد و یادآور شد: همچنین در جمع آوری و تصفیه فاضلاب عملکرد ما تا کنون 55 درصد برنامه 4 ساله را نشان می‌دهد.

 

رضایی با بیان اینکه برنامه ریزی برای توسعه استفاده از ظرفیت آب نامتعارف در بخش صنعت و اجرای خطوط مهم انتقال آب از دریا انجام شده است، افزود: ما 6 برابرکل ظرفیت ابتدای دولت طرح اجرا خواهیم کرد و نیمی از این منابع برای شرب و نیم دیگر برای صنعت اجرا خواهد شد./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر