به گزارش راهبرد معاصر؛ اختتامیه نهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و قطر بعد از ظهر امروز با حضور روسای این کمیسیون از سوی دو کشور برگزار شد.
علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و قطر با اشاره به جنایات صهیونیستها در قطر بیان کرد: در حالی کمیسیون مشترک را برگزار میکنیم که شاهد تجاوز و جنایات رژیم صهیونیستی به فلسطین و غزه هستیم .
وی ضمن محکومیت جنایات صهیونیستها در غزه افزود: رژیم صهیونیستی قصد دارد، حق مردم غزه را با موشک و خمپاره سلب کند، اما امروز ندای دادخواهی مردم غزه نه فقط از کشورهای اسلامی بلکه از کل دنیا به گوش میرسد.
وزیر نیروی گفت: شاهد یک خیزش بین المللی علیه اسراییل هستیم، به طوری که در ۵۰ روز گذشته فقط در آمریکا ۲۶۰۰ تظاهرات علیه رژیم صهیونیستی برگزار شده و همچنین هزاران تظاهرات را در اقصی نقاط دنیا شاهد هستیم که بی سابقه است.
محرابیان در تشریح نقش آمریکا در جنایت علیه مردم غزه گفت: محمولههای نظامی ارسال شده توسط دولتمردان آمریکایی برای کشتار مردم غزه از 10 هزار تن گذشته و 200 هواپیمای حاوی سلاح به تل آویو ارسال شده است.
وی افزود: دنیا دید، وقتی کشورها برای آتش بس و توقف کشتار بیش از 18 هزار نفر در غزه هم رای شدند، این آمریکا بود که در سازمان ملل با وتوی قطعنامه رای به ادامه این جنایات داد و آمریکا صحنهگردان جنایت علیه مردم غزه است.
محرابیان با ابراز امیدواری نسبت به پیروزی حق علیه باطل گفت: به زودی شاهد پیروزی مردم فلسطین و غزه و تمام شدن جنگ و خونریزی از تاریخ بشریت خواهیم بود و با هم پیروزی مردم غزه را جشن میگیریم .
وزیر نیرو ضمن بیان اینکه ایران توسعه همکاری همه جانبه با کشورهای همسایه را در دستور کار خود قرار داده است، گفت: در ۲ سال اخیر شاهد رشد روابط اقتصادی با همه کشورهای همسایه هستیم و این استراتژی مهم و راهبردی در سیاست خارجی ما محسوب می شود.
وی افزود: روابط سیاسی دو کشور در بهترین شرایط ممکن است و خواست روسای جمهور دو کشور حکم میکند، روابط اقتصادی نیز به حداکثر افزایش یافته و شاهد رشد در این بخش باشیم.
عضو کابینه دولت سیزدهم گفت: در کمیته تجارت نهمین کمیسیون مشترک دو کشور، تصمیمات خوبی برای توسعه همکاری اتخاذ شد و مسئولیت آن نیز برعهده اتاق بازرگانی ایران و قطر است .
وی ادامه داد: در جلسات امروز طرفینتوافق کردند اتاق ها نقش اصلی در توسعه روابط تجاری را برعهده گیرند.
محرابیان خاطرنشان کرد: توافق کردیم، یکهمایش بزرگ در زمینه معرفی ظرفیتهای اقتصادی و تسهیل روابط با حضور فعالان اقتصادی دو کشور برگزار شود، تا طرفین با همدیگر آشنا شوند و دولتها نیز نقش حمایت و پشتیبانی را به عهده داشته باشند.
وی افزود: یکی از مهمترین انتظاراتی که از این کمیسیون وجود دارد، تسهیل همکاریها به ویژه در حوزه ورزش است که در این بخش توافقات مثبتی را در دستور کار قرار دادیم.
*38 محور توافق ایران و قطر
همچنین، مجتبی اکبری دبیر ایرانی نهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و قطر گفت: در این اجلاس بیش از ۳۸ محور مورد بررسی قرار گرفت که اهم آنها مربوط به تبادلات بانکی، گمرکی، صادرات، کشتیرانی، حمل و نقل و کشاورزی میشود.
رئیس مرکز امور بینالملل وزارت نیرو خاطرنشان کرد: همچنین در این دوره از کمیسیون به موضوعات دیگری در حوزههای گردشگری، بهداشت، دارو، امور قضایی و حقوقی پرداخته شد.
* 27 پرواز بین تهران و دوحه برقرار میشود
در ادامه صالح المانع ضمن قدردانی از برگزاری نهمین کمیسیون همکاریهای مشترک ایران و قطر، گفت: طرفین توافق کردند کارگروه مشترک بین سازمان مناطق آزاد قطر و شورای عالی مناطق آزاد و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران تشکیل شود.
وی یادآور شد: در زمینه حملو نقل هوایی نیز طرف قطری خواستار همکاریهای بیشتر در زمینه حمل و نقل هوایی شد و در همین راستا مقرر شد، شرکتهای هواپیمایی ایران و قطر حمایت شوند تا بتوانیم 27 سفر دیگر به سفرهای هفتگی بین دو کشور اضافه شود.
مدیرکل بینالملل وزارت صنعت و تجارت قطر در پایان ضمن ابراز امیدواری بر تقویت روابط دو کشور ایران و قطر در سایه توافقات صورت گرفته، خاطرنشان کرد: در زمینه حمل و نقل دریایی نیز طرفین بر اهمیت وجود خط مستقیم کشتیرانی بین 2 کشور تاکید کردند.
نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و قطر از شنبه 18 آذر 1402 در تهران شروع به کار کرد و عصر دوشنبه 20 آذر نیز مراسم اختتامیه با حضور وزرای دو کشور برگزار شد./فارس