به گزارش راهبرد معاصر؛ در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس که یک نسخه آن روز دوشنبه در تارنمای دولت این کشور منتشر شد، آمده است: خشونت شهرک نشینان افراطی در کرانه باختری طی یک سال گذشته به سطح بیسابقهای رسیده است. برخی از شهرکنشینهای اسرائیلی از آزار و اذیت، ارعاب و خشونت برای اعمال فشار روی جوامع فلسطینی برای ترک سرزمین خود استفاده میکنند.
این بیانیه میافزاید: ۲ نفر از افرادی که امروز تحریم شده اند - موشه شارویت و ینون لوی - در ماههای اخیر بهصورت هدفمند و حساب شده اقدام به تجاوز فیزیکی و تهدید خانوادههای فلسطینی کردهاند.
به این ترتیب داراییهای افراد تحریم شده، طبق اعلام وزارت امور خارجه انگلیس مسدود و شرکتها و شهروندان انگلیسی از مراوده مالی با آنان ممنوع شدند. این افراد همچنین حق سفر به انگلیس را نداشته و ورود یا گذر آنها به این کشور ممنوع است.
دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس در این باره گفت: تحریمهای امروز محدودیتهایی را علیه کسانی که در فاحشترین موارد نقض حقوق بشر دخالت دارند، ایجاد میکند. ما باید در مورد آنچه در کرانه باختری اتفاق میافتد صریح باشیم. شهرک نشینان افراطی اسرائیلی، فلسطینیها را اغلب با اسلحه تهدید و آنها را مجبور به ترک سرزمینی میکنند که حق آنهاست.
وی افزود: این رفتار غیرقانونی و غیرقابل قبول است. اسرائیل باید اقدامات قوی تری انجام دهد و خشونت شهرک نشینان را متوقف کند. شهرک نشینان افراطی با هدف قرار دادن و حمله به غیرنظامیان فلسطینی، امنیت و ثبات را تضعیف میکنند.
طبق بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس، موشه شارویت، ینون لوی، الی فدرمن و زوی بار یوسف به فهرست تحریمهای انگلیس اضافه شدهاند. موشه شارویت متهم است که چوپانان فلسطینی و خانواده هایشان را آزار و اذیت و به آنها حمله کرده است. ینون لوی هم از طریق خشونت فیزیکی و تخریب اموال، فلسطینی را آواره کرده است. الی فدرمن، درگیر حوادث متعدد علیه چوپانان فلسطینی بوده و زوی بار یوسف نیز خانوادههای فلسطینی را با اسلحه تهدید کرده است.
در این بیانیه آمده است: دولت بریتانیا همواره از اسرائیل خواسته است تا علیه کسانی که عامل خشونت شهرک نشینان هستند اقدام کند، وجوه مسدود شده را در اختیار تشکیلات خودگردان فلسطین قرار دهد و شهرک سازی را متوقف کند.
بیانیه یادشده میافزاید: ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس بارها این موضوع را با بنیامین نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) مطرح کرده و در ماه دسامبر، بریتانیا به همراه ۱۳ کشور دیگر بیانیهای را منتشر کردند که در آن از اسرائیل خواسته شده تا اقدامات فوری و ملموسی را برای مقابله با خشونتهای بیسابقه شهرک نشینان در کرانه باختری صورت دهد.
وزارت امور خارجه انگلیس هشدار داد که در صورت عدم توقف خشونتها در کرانه باختری، تحریمهای بیشتری را در نظر خواهد گرفت.
درحالی که تمرکز جامعه جهانی روی بحران انسانی در غزه متمرکز است، اما تداوم خشونتها و کشتار فلسطینیان در کرانه باختری، به نگرانیهای غرب درباره گسترش دامنه جنگ و تشدید درگیریها دامن زده است. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد حملات روزانه شهرکنشینان علیه مردم بیدفاع و مظلوم فلسطین در کرانه باختری، از آغاز جنگ غزه دوبرابر شده است. / ایرنا