بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

تلاش جمهوری چک برای تبدیل شدن به مرکز هسته‌ای اروپا

دولت جمهوری چک می‌خواهد با تسریع گسترش انرژی هسته‌ای خود به یک مرکز انرژی هسته‌ای تبدیل شود.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۰ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 13
کد خبر: ۲۲۸۲۲۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ ان تی وی آلمان گزارش داد: دولت چک در حال تسریع گسترش انرژی هسته‌ای خود است. پتر فیالا، نخست‌وزیر لیبرال-محافظه‌کار این کشور اعلام کرده که می‌خواهد تا چهار بلوک راکتور جدید را در یک لحظه سفارش دهد، که این مسئله با تعجب بسیاری از ناظران همراه شده است. به این ترتیب مناقصه فعلی، که در ابتدا تنها تکمیل یک راکتور جدید تا سال ۲۰۳۶ را پیش بینی می‌کرد، اکنون گسترش یافته است.

نخست وزیر جمهوری چک طرح خود را این گونه داد: "خانوار‌های چک، شهروندان چک و شرکت‌های چک باید مطمئن باشند که انرژی کافی در آینده و با قیمت‌های قابل قبول" وجود خواهد داشت. وی افزود: این اساس سعادت ماست.

وی تاکید کرد جمهوری چک به عنوان یک کشور صنعتی، می‌تواند به یک "مرکز انرژی هسته ای" تبدیل شود. فیالا انتظار دارد برای سفارش جمعی بزرگتر، قیمت هر راکتور تا ۲۵ درصد کاهش یابد. از شرکت هسته‌ای فرانسوی EDF و رقیب کره جنوبی KHNP اکنون خواسته شده است تا پیشنهادات الزام آور خود را تا پایان ماه آوریل ارائه کنند. این تصمیم می‌تواند در اوایل ماه مه اتخاذ شود.

شرکت آمریکایی وستینگهاوس که قرارداد ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای این کشور همسایه لهستان را دریافت کرده بود، دیگر در این پروژه حضور ندارد. پتر سولر از اپراتور دولتی هسته‌ای CEZ گفت: پیشنهاد این شرکت الزام‌آور نبود، بنابراین نمی‌توان آن را در ارزیابی لحاظ کرد. وی تاکید کرد:. هنوز مشخص نیست که دقیقا چه تعداد راکتور وجود خواهد داشت.

سولر توضیح داد که دولت به عنوان یک سرمایه گذار می‌تواند از همه گزینه‌ها استفاده کند، اما مجبور نیست. سولر خاطرنشان کرد که اتحادیه اروپا انرژی هسته‌ای را تحت شرایط خاصی به عنوان سازگار با آب و هوا طبقه بندی کرده است. به گفته وی این از طریق به اصطلاح مقررات طبقه بندی تنظیم شد.

اوربان منگولد از کارشناسان هسته‌ای آلمان البته اعلام کرده که برنامه‌های دولت چک امنیت جمعیت بایرن را به خطر می‌اندازد. وی تاکید کرد: انرژی هسته‌ای گران و خطرناک است و شما را به منابع اورانیوم وابسته می‌کند. به گفته وی در بدترین حالت، راکتور‌های هسته‌ای حتی می‌توانند به یک هدف نظامی تبدیل شوند.

استراتژی اخیر انرژی دولت چک پیش بینی می‌کند تا سال ۲۰۴۰ سهم انرژی هسته‌ای در ترکیب برق این کشور را از یک سوم به بیش از نصف افزایش دهد. تولید برق با سوخت زغال سنگ در این کشور قرار است تا سال ۲۰۳۳ به پایان برسد.

رویکرد کابینه طرفدار هسته‌ای تا حد زیادی با استقبال مردم و رسانه‌ها مواجه شده و البته منتقدانی هم داشته است.

برآورد‌های تحلیلگران از کل هزینه‌ها بسیار متفاوت است و از بیش از ۳۰ میلیارد تا تقریبا ۸۰ میلیارد یورو برای چهار بلوک راکتور متغیر است. منتقدان هشدار می‌دهند که این ممکن است لزوماً ارزشمند نباشد - بسته به اینکه قیمت‌ها در بازار‌های برق در آینده چگونه رشد می‌کنند. به زعم آن‌ها هزینه‌های زیادی از قبل متحمل شده است. دولت در پراگ به تازگی تصمیم گرفته است که طی ده سال آینده بیش از ۵۰۰ میلیون یورو به تجدید زیرساخت‌های حمل و نقل در اطراف سایت نیروگاه هسته‌ای Dukovany در موراویای جنوبی سرازیر کند. / تسنیم

ارسال نظر