به گزارش راهبرد معاصر؛ انفعال یا برخود تهاجمی؟ موضعی که کنگره آمریکا در برخورد با موضوع چگونگی واکنش به حملات به آرامکو در رابطه با آن دچار تردید شده است.
در حالی که پیشتر شماری از سناتورهای آمریکایی مخالف مداخله آمریکا به نفع سعودی هستند، برخی دیگر ترامپ را به برخورد سخت بر علیه ایران تشویق می نمایند.
سناتور ایالت کارولینای جنوبی روز جمعه با انتقاد از سیاست های ترامپ گفت: آمریکا بازدارندگی خود در برابر ایران را از دست داده است.
گراهام نماینده جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا با انتقاد از اقدام جدید دولت ترامپ برای تحریم بانک مرکزی ایران در پیامی توییتری نوشت: وقتی صحبت از ایران میشود بازدارندگیمان را از دست دادهایم.
وی خطاب به رهبران وزارت دفاع آمریکا که در حال برنامه ریزی طرح مقابله با ایران هستند، نوشت: پاسخ ضعیف به این ستیزهجویی شوکآور ایران صرفاً فراخوانی برای ستیزهجوییهای بیشتر است.
گراهام افزود: این مسئله در نهایت به رقابت تسلیحات هستهای در خاورمیانه منجر خواهد شد. الان قدرتمند باشید یا اینکه بعداً بهای بیشتری بدهید.
لیندسی گراهام بعد از حمله تلافیجویانه ارتش یمن به تأسیسات نفتی عربستان سعودی خواستار حمله به پالایشگاههای نفت ایران شده بود.
او بعد از نمایان شدن نشانههایی از اینکه دولت ترامپ قصدی برای توسل به راهکارهای نظامی ندارد، از سیاستهای دولت ترامپ انتقاد کرده است
پیشتر اما سناتور با نفوذ برنی سندرز نسبت به اقدام نظامی بر علیه ایران به ترامپ هشدار داده بود.
سناتور سندرز، از سناتورهای ارشد حزب دمکرات و از نامزدهای اصلی رقابتهای درونحزبی این تشکل سیاسی برای انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۰ است.
سندرز ساعاتی پس از توئیت ترامپ در حساب کاربری خود در توئیتر خطاب به رئیسجمهوری کشورش نوشت «قانون اساسی ایالات متحده کاملا واضح است. تنها کنگره [آمریکا] و نه رئیسجمهوری میتواند اعلام جنگ کند».
سندرز ادامه داده «و کنگره چنین اجازهای را به شما نمیدهد، که چون دیکتاتوری خشونتگرای سعودی از شما خواسته، وارد جنگ فاجعهبار دیگری در خاورمیانه بشوید».
ارتش یمن صبح شنبه ۲۳ شهریور در پاسخ به ادامه تجاوزهای رژیم سعودی به یمن و محاصره این کشور با چندین پهپاد دو پالایشگاه بزرگ سعودی را هدف قرار داد.
در این حملات دو پالایشگاه نفتی «بقیق» و «خریص» شرکت آرامکو در شرق عربستان هدف قرار گرفتند.
ائتلاف سعودی بیش از چهار سال است که در تجاوزی گسترده به خاک یمن، خسارات و تلفات سنگینی به این کشور، زیرساختهای آن و شهروندان غیرنظامی وارد آورده است.
دولت آمریکا ایران را به دست داشتن در این حمله متهم کرده است.