امیرعبداللهیان: دموکراسی و حقوق بشر در ایران قوی‌تر از انگلیس است-راهبرد معاصر

امیرعبداللهیان: دموکراسی و حقوق بشر در ایران قوی‌تر از انگلیس است

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به پشتوانه مردمی از دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: دموکراسی و حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران به مراتب قوی‌تر از دموکراسی و حقوق بشر در انگلیس است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۳ - ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 February 29
کد خبر: ۲۳۰۵۷۸

به گزارش راهبردمعاصر؛ حسین امیرعبداللهیان این مطلب را در گفت‌وگو با کانال چهار انگلیس مطرح کرد و افزود: اگر یک رفراندوم به طور هم زمان در ایران و انگلیس برگزار شود و موضوع آن، حمایت مردم از نظام باشد، تردید نکنید که در این رفراندوم انگلیس بازنده خواهد بود.

 

مجری کانال چهار انگلیس به بهانه انتخابات مجلس شورای اسلامی، این ادعا را مطرح کرد که ۷۵ درصد مردم به حاکمیت بی اعتماد هستند. وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ گفت: اولا این ۷۵ درصد را از کجا آورده‌اید که چنین ادعایی را مطرح می‌کنید. در ثانی ما از زمان پیروزی انقلاب در ایران تاکنون هر سال حداقل یک انتخابات آزاد با مشارکت همه مردم ایران داشتیم. نکته سوم اینکه ما در ایران مردم را به مشارکت تشویق می‌کنیم اما سیاست‌های تنبیهی برای عدم مشارکت اعمال نمی‌کنیم، این درحالی است که در بسیاری از کشورهای غربی اگر فردی در انتخابات شرکت نکند محرومیت‌های اجتماعی موقتی را برای او در نظر می‌گیرند و یا حتی باید جریمه مالی پرداخت کند.

 

امیرعبداللهیان در همین حال تاکید کرد: اتفاقا ما مشارکت سطح بالایی در انتخابات داریم. در منطقه یکی از قوی‌ترین دمکراسی‌ها در ایران است. اما اغتشاشاتی که از آن صحبت کردید من در سخنرانی (شورای حقوق بشر سازمان ملل)‌ اشاره کردم، گفتم خانم‌ها و آقایان به یاد دارید چند ماه پیش به خاطر فوت غم‌انگیز یک دختر عزیز ایرانی هیاهوهایی در شورای حقوق بشر انجام شد و کمیته حقیقت یاب تشکیل دادید، چرا با گذشت پنج ماه از نسل کشی و کشتار زنان و کودکان فلسطینی در غزه، با بمب‌های کشورهای غربی، با بمب‌هایی که آمریکا و انگلیس و برخی از کشورهای غربی در اختیار اسرائیل می‌گذارند، هیچ کس در شورای حقوق بشر فکری برای تشکیل کمیته حقیقت یاب نمی‌کند؟

 

وی تصریح کرد: این همان حقوق بشر و دمکراسی با استاندارد دوگانه‌ای است که ما از غرب می‌بینیم.

میرعبداللهیان در همین حال تاکید کرد: اتفاقا ما مشارکت سطح بالایی در انتخابات داریم. در منطقه یکی از قوی‌ترین دمکراسی‌ها در ایران است. اما اغتشاشاتی که از آن صحبت کردید من در سخنرانی (شورای حقوق بشر سازمان ملل)‌ اشاره کردم، گفتم خانم‌ها و آقایان به یاد دارید چند ماه پیش به خاطر فوت غم‌انگیز یک دختر عزیز ایرانی هیاهوهایی در شورای حقوق بشر انجام شد و کمیته حقیقت یاب تشکیل دادید، چرا با گذشت پنج ماه از نسل کشی و کشتار زنان و کودکان فلسطینی در غزه، با بمب‌های کشورهای غربی، با بمب‌هایی که آمریکا و انگلیس و برخی از کشورهای غربی در اختیار اسرائیل می‌گذارند، هیچ کس در شورای حقوق بشر فکری برای تشکیل کمیته حقیقت یاب نمی‌کند؟

وی تصریح کرد: این همان حقوق بشر و دمکراسی با استاندارد دوگانه‌ای است که ما از غرب می‌بینیم.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه «دمکراسی و حقوق بشر در ایران، ریشه در اعتقادات و تمدن چند هزار ساله ایرانی دارد» افزود: بدون تردید به شما می‌گویم که دمکراسی و حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران به مراتب قوی‌تر از دمکراسی و حقوق بشر در انگلیس است. اگر باور ندارید، هم در این مورد و هم در مورد مشارکت قوی مردم ایران در انتخابات (مجلس شورای اسلامی) و تعیین سرنوشت خود، از شما دعوت می‌کنیم روز جمعه به ایران بیایید و از نزدیک شاهد باشید.

امیرعبداللهیان در پاسخ به این سووال ادعایی که شما از مردم ایران یا بازگشت مجدد دونالد ترامپ به کاخ سفید واهمه دارید گفت: ارزیابی‌ها و اطلاعاتی که در اختیار شماست در مورد ایران، کاملا جهت‌دهی شده، ساختگی، تصنعی است. پشتوانه دولت و نظام ما مردم هستند. اگر تصاویر حضور چند ده میلیونی مردم ایران در سالگرد اخیر پیروزی انقلاب اسلامی ایران مرور کنید متوجه می‌شوید که اطلاعات شما غلط است.

وی تصریح کرد: ترامپ و یا هر رئیس جمهوری دیگری در آمریکا از نظر ما با رفتارش مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. اینکه مردم آمریکا چه کسی را انتخاب کنند موضوعی است که به مردم این کشور بر می‌گردد.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری مواضع ایران در خصوص جنگ غزه را تشریح کرد و گفت: ما از توقف نسل‌کشی در غزه استقبال می‌کنیم. از ابتدای حملات رژیم اسرائیل علیه غزه و کرانه، به صراحت اعلام کردیم که جنگ راه حل نیست، کشتار مردم فلسطین باید هرچه زودتر متوقف شود و همچنین محاصره انسانی فلسطینی‌ها از میان برداشته شود.

 در اختیار دارد، دنیای امروز دنیایی نیست که اگر یک طرف بخواهد سلاحی را تهیه کند امری دشوار باشد. قاچاقچیان فروش سلاح در سایه جنگ‌ها و بی‌نظمی‌هایی که در نظام بین‌الملل وجود دارد به راحتی می‌توانند امکانات مورد نیاز خود را تهیه کنند. حماس و حزب الله هم می‌توانند نیازهای خود را به طرق مختلف تهیه کنند.

وی افزود: ما اکنون به حمایت‌های سیاسی، بین‌المللی و رسانه‌ای از مقاومت در مقابل اشغال فلسطین ادامه می‌دهیم. ما معتقدیم که اشغال یک امر موقت است، همانطور که دهه‌ها پیش الجزایر در اشغال بود و امروز در اشغال نیست. از سویی، طولانی شدن مدت اشغال حقی را برای اشغالگر ایجاد نمی‌کند. بنابراین ما به حمایت‌های سیاسی، معنوی و بین‌المللی خود از مقاومت در مقابل اشغال ادامه می‌دهیم.

امیرعبداللهیان در پاسخ به ادعای مجری شبکه که جمهوری اسلامی ایران به این دلیل تمایلی به جنگ مستقیم با اسرائیل ندارد که نمی‌تواند روی مردم خود حساب کند گفت: نه، این یک برداشت کاملا غلط است، اولا افکار عمومی در ایران کاملا از فلسطین حمایت می‌کند. در جریان اتفاقاتی که بعد از هفتم اکتبر افتاد تا امروز، یکی از متحدترین حالت‌ها در ایران رخ داده است.

وی توضیح داد: در ایران، علاوه بر مسلمانان، مسیحیان و حتی جامعه یهودیان آزادانه زندگی می‌کنند. یهودیان در مجلس ما نماینده و فعالیت‌های گسترده‌ای در ایران دارند. ما به یهودیان احترام می‌گذاریم. اما مساله صهیونیست‌ها و اشغال‌گری فلسطین موضوع دیگری است.

رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه «ما برای کمک به مقاومت و مقابله با اشغال کارهای بزرگی را صورت دادیم» افزود: افکار عمومی و ملت ما، همه زنان و مردان از این ایده حمایت می‌کنند. ده‌ها هزار تن کمک مردمی در این مدت برای ارسال به فلسطین جمع‌آوری شده و این یعنی برداشت شما نادرست است.

وزیر امور خارجه کشورمان سپس به دیدار با دیوید کامرون همتای انگلیسی خود در داووس اشاره کرد و گفت:‌ ما تصاویر مخالفت‌های مردم در لندن را علیه رژیم اسرائیل به خوبی می‌بینیم. این یعنی افکار عمومی در لندن کاملا در مقابل دولت کنونی لندن قرار دارد. ما با آقای کامرون درباره راه‌حل در غزه بحث کردیم. گفتم آقای کامرون شما می‌دانید مساله اسرائیل در یک اندیشه انگلیسی ریشه دارد. یکبار بعد از ۸۰ سال از اشغال فلسطین بگذارید فلسطینی‌ها خودشان برای آینده غزه و کشورشان تصمیم بگیرند./ایرنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده