پارلمان اروپا اولین قانون جامع کنترل هوش مصنوعی در جهان را تصویب کرد-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

پارلمان اروپا اولین قانون جامع کنترل هوش مصنوعی در جهان را تصویب کرد

پارلمان اروپا به طرح قوانین سختگیرانه‌تر بر هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا چراغ سبز نشان داده و نمایندگان با رای اکثریت این اولین قانون هوش مصنوعی در جهان را تصویب کردند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۷ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 13
کد خبر: ۲۳۲۷۶۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ ان تی وی آلمان گزارش داد: پارلمان اتحادیه اروپا برای قوانین سختگیرانه‌تر هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا چراغ سبز نشان داد. اکثریت نمایندگان پارلمان اروپا در استراسبورگ به این قانون رای دادند. به گفته پارلمان، این اولین قانون جامع هوش مصنوعی در جهان است. بر این اساس، سیستم‌های هوش مصنوعی باید در آینده به گروه‌های خطر مختلف تقسیم شوند. هرچه خطرات احتمالی یک برنامه بیشتر باشد، الزامات باید بالاتر باشد.

هوش مصنوعی معمولاً به برنامه‌های مبتنی بر یادگیری ماشینی اطلاق می‌شود که در آن نرم‌افزار مقادیر زیادی از داده‌ها را برای مطابقت غربال می‌کند و از آن‌ها نتیجه‌گیری می‌کند. این فن آوری در حال حاضر در بسیاری از مناطق دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عنوان مثال، چنین برنامه‌هایی می‌توانند تصاویر از توموگرافی کامپیوتری را سریعتر و با دقت بیشتری نسبت به انسان ارزیابی کنند.

قانون فعلی تصویب شده در پارلمان اروپا بر اساس پیشنهاد کمیسیون اتحادیه اروپا از سال ۲۰۲۱ است. بر این اساس سیستم‌هایی که به‌ویژه خطرناک تلقی می‌شوند و برای مثال در زیرساخت‌های حیاتی یا در آموزش و مراقبت‌های بهداشتی استفاده می‌شوند، باید الزامات سخت‌گیرانه را برآورده کنند. همچنین برخی از برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی که ارزش‌های اتحادیه اروپا را نقض می‌کنند باید به طور کامل ممنوع شوند. این شامل، برای مثال، ارزیابی رفتار اجتماعی ("امتیاز اجتماعی") است. این امر از جمله شهروندان چین را به دسته‌های رفتاری تقسیم می‌کند و نباید در محل کار یا موسسات آموزشی در اتحادیه اروپا به این ترتیب تشخیص احساسات وجود داشته باشد.

بر این اساس تشخیص چهره در مکان‌های عمومی - به عنوان مثال از طریق نظارت تصویری در مکان‌های عمومی - معمولاً نباید مجاز باشد. با این حال، استثنائاتی وجود دارد: پلیس و سایر مقامات امنیتی باید اجازه داشته باشند از چنین تشخیص چهره در فضا‌های عمومی برای تعقیب جرایم خاص مانند قاچاق انسان یا تروریسم استفاده کنند.

با تصویب مجلس، این آیین نامه اکنون می‌تواند لازم الاجرا شود. مذاکره کنندگان پارلمان اروپا و کشور‌های اتحادیه اروپا پیش از این پس از مذاکرات طولانی در ماه دسامبر در مورد این مقررات به توافق رسیده بودند. در ابتدای فوریه، نمایندگان کشور‌های اتحادیه اروپا نیز به طور رسمی با این پیشنهاد موافقت کردند. برای کشور‌های عضو، این اکنون به این معنی است که آن‌ها ابتدا باید به تدریج سیستم‌های ممنوعه را از رده خارج کنند.

بعد از دو سال تمام نکات این قانون باید به طور کامل اجرا شود. به عنوان مثال، کشور‌های عضو باید در مورد تحریم‌ها تصمیم بگیرند اگر شرکت‌ها از این مقررات پیروی نکنند. این‌ها می‌تواند شامل جریمه باشد. همچنین افراد خصوصی که متوجه نقض قوانین می‌شوند می‌توانند به مقامات ملی شکایت کنند. آن‌ها سپس می‌توانند رویه‌های نظارتی را آغاز کرده و در صورت لزوم مجازات‌هایی را اعمال کنند.

تیری برتون، کمیسر ارشد بازار داخلی اتحادیه اروپا، این قوانین جدید را "تاریخی" خواند. به گفته وی، این اولین قانون هوش مصنوعی در جهان است. / تسنیم

ارسال نظر