آیپک 2018؛ ضد ایرانی تر از همیشه و نشستی با طمع برگزاری جشن انتقال پایتخت به قدس!-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز جزئیاتی از توافق احتمالی لبنان و اسرائیل منتشر کرد اطلاعیه سرکنسولگری ایران درباره حادثه دانشگاه فدرال کازان پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای
آنچه در نشست امسال آیپک گذشت؛

آیپک 2018؛ ضد ایرانی تر از همیشه و نشستی با طمع برگزاری جشن انتقال پایتخت به قدس!

کنفرانس امسال آیپک از دو جهت حائز اهمیت است: اول به خاطر هجمه‌آمریکا و اسرائیل و برخی متعهدان آنها علیه توافق هسته‌ای ، برنامه موشکی دفاعی و حمایت ایران از محور مقاومت و دوم به دلیل اقدام ترامپ در به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۳ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - 2018 March 07
کد خبر: ۲۴۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل موسوم به «آیپک» از روز یکشنبه تا سه شنبه این هفته به مدت دو روز طبق معمول هر سال، کنفرانس سالانه خود را با حضور چهره‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در واشنگتن برگزار کرد.


هدف اصلی این کنفرانس، طبق معمول، جلب حمایت بیشتر آمریکا از رژیم صهیونیستی در عرصه‌های مختلف بوده است.


چه کسانی در نشست امسال آیپک حضور داشتند؟

آیپک برای اینکه همچنان نفوذ خود را در کریدورهای قدرت در آمریکا حفظ کند، امسال نیز همانند سال‌های گذشته علاوه بر انبوه مهمانان و سخنرانان، شماری از نمایندگان متنفذ کنگره آمریکا و همچنین برخی از اعضای کلیدی کاخ سفید را نیز برای ایراد سخنرانی در کنفرانس سیاست‌گذاری خود دعوت کرد.


«نانسی پلوسی» رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا، «میچ مک‌کانل» رهبر جمهوری‌خواهان سنا، «مایک پنس» معاون دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل جزو شناخته‌شده‌ترین چهره‌هایی بودند که در این دو روز در کنفرانس سالانه آیپک سخنرانی کردند.


مایک پنس به عنوان یک مسیحی محافظه‌کار یکی از سرسخت‌ترین حامیان رژیم صهیونیستی در دولت آمریکاست و نیکی هیلی نیز با انتقادهای مستمری که از رویکرد سازمان ملل و شورای امنیت نسبت به اسرائیل انجام داده به خوبی نشان داده است که تا چه اندازه حامی و هوادار این رژیم است.


علاوه بر مقامات آمریکایی، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «رون درمر» سفیر این رژیم در آمریکا نیز در کنفرانس امسال سخنرانی کردند.


اهمیت کنفرانس امسال آیپک

کنفرانس امسال آیپک از دو جهت حائز اهمیت است: اول به خاطر هجمه‌ای که آمریکا و اسرائیل و برخی متعهدان آنها در پی شکست تروریست‌ها در سوریه و عراق علیه توافق هسته‌ای ایران، برنامه موشکی دفاعی آن و حمایت کشورمان از محور مقاومت به راه انداخته‌اند و دوم به دلیل اقدام ترامپ در به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی.


آیپک در دولت بیل کلینتون با لابی‌گری خود توانست قانون پایتختی قدس را در سال 1995 در کنگره آمریکا به تصویب برساند و اکنون از اینکه این قانون در دولت ترامپ قرار است با انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس اشغالی به اجرا گذاشته شود، فرصت جدیدی را برای اعلام سیاست‌های حمایتی دیگر خود از رژیم صهیونیستی به دست آورده است.


ایران؛ موضوع همیشگی و اصلی کنفرانس

طبق اطلاعی که برگزار کنندگان به خبرنگاران دادند بخش بزرگی از بحث‌های این اجلاس به موضوع ایران اختصاص داده شد. همچنانکه در وبسایت این سازمان صهیونیستی نیز، «تدوین یک استراتژی جامع درباره ایران» به عنوان یکی از بخش‌های اصلی دستورکار کنفرانس امسال معرفی شد.


روزنامه صهیونیستی جروزالم پست نیز در گزارشی، ضرورت اصلاح آنچه «ایرادات برجام» خوانده شده، تحریم سپاه و محدود کردن برنامه موشکی ایران را از جمله موضوعاتی عنوان کرده که در کنفرانس امسال به بحث گذاشته شد.


به طوری که، در اولین روز اجلاس ایپک مساله مقابله با ایران در منطقه، اعمال محدودیت بر برنامه اتمی آن و همچنین مقابله با موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی به مهمترین موضوع بحث در نشست جانبی تحت عنوان چشم انداز خاورمیانه در سال ۲۰۱۸ تبدیل شد.


در این باره، آیپک از دولت و نمایندگان کنگره آمریکا می‌خواهد که جلوی تهدیدات منطقه‌ای و اقدامات برهم زننده ایران گرفته شود، از حضور دائمی نظامی سپاه پاسداران و حزب الله لبنان در شمال اسرائیل، یعنی در سوریه جلوگیری شود، اعمال تحریم بر برنامه موشک بالیستیک ایران که تهدیدی برای اسرائیل است اجرا شود، قید زمانی بر برنامه اتمی ایران در برجام برداشته شود و این تحریم‌ها برای حفظ امنیت در منطقه و جهان دائمی شود و کمک نظامی آمریکا به اسرائیل در قبال تهدیدات ایران همچنان ادامه یابد.


دنی دانون سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، در این نشست از سازمان ملل خواست اولویت خود را به جای صدور قطعنامه علیه اسرائیل، محدود کردن نفوذ ایران در خاورمیانه قرار دهد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز روز سه‌شنبه در نشست سالانه آیپک سخنرانی کرد و سخنان شدیدالحنی علیه ایران ابراز کرد.


جشن انتقال سفارت به قدس

کنفرانس امسال را می توان جشن انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس نیز قلمداد کرد. اقدام ترامپ در دسامبر در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و تلاش برای انتقال سفارت واشنگتن به بیت‌المقدس مسیر سیاست ایالات متحده در دهه‌های گذشته را تغییر داد و جامعه بین‌المللی را شگفت‌زده کرد. این تصمیم اما از سوی بسیاری از تندروها و محافظه‌کاران در آمریکا و اسرائیل مورد استقبال قرار گرفت و از سوی این افراد به رسمیت شناختن واقعیت قلمداد شد تا یک بازی سیاسی.


زمانی که مقام‌های دولت ترامپ از جمله نماینده آمریکا در سازمان ملل، معاون رئیس‌جمهوری و سفیر واشنگتن در رژیم صهیونیستی برای سخنرانی در آیپک به روی سن رفتند، اطمینان داشتند که به خاطر تصمیم اخیر دولت واشنگتن مورد استقبال قرار می گیرند و بیش از هر چیز شاهد گرفتن جشنی از سوی اسرائیل برای آن ها خواهند بود.


فرار نتانیاهو از فشارهای داخلی

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی وزنه‌ای سنگین در سیاست این رژیم طی سال‌های گذشته بوده است. با این حال طرح اتهام فساد، رشوه و نقض اعتماد عمومی علیه او از سوی پلیس صهیونیستی، آینده سیاسی نتانیاهو را در هاله‌ای از ابهام فرو برده است.


این اتهام‌ها شامل نقش احتمالی نتانیاهو در دو پرونده مجزا است که در یکی از آنها او و همسرش متهم به دریافت هدایای ارزشمند در ازای دادن پوئن‌های سیاسی هستند. در پرونده دیگر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی متهم است که با رسانه‌های اسرائیلی برای حصول اطمینان از پوشش خبری مطلوب تبانی کرده است. نتانیاهو اما تمام این اتهامات را رد می‌کند.


در حالی که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به واشنگتن سفر کرده است، اطمینان خواهد یافت که حامیانش در آمریکا مورد توجه قرار گرفته و اتهام‌هایی که در اسرائیل علیه وی مطرح است، تا حد امکان مغفول باقی بماند. این سفر که شامل دیدار با ترامپ در کاخ سفید بوده، همچنین فرصتی برای او فراهم می‌سازد تا روابط با یک هم‌پیمان سیاسی دیرین را مورد توجه قرار دهد. در عین حال، سخنگوی کاخ سفید به تازگی از پاسخ به این پرسش خودداری کرد که آیا ترامپ معتقد است نتانیاهو مرتکب جرم شده و اینکه آیا اتهام‌های مطرح شده بر روند صلح تاثیر می‌گذارد یا خیر. این سخنگو اتهامات مطرح شده را مسائل داخلی اسرائیل قلمداد کرد.


این در حالی است که کنفرانس سالانه آیپک همواره برای چهره‌های سیاسی آمریکا و اسرائیل جذاب نبوده است. به طور مثال، نتانیاهو سال گذشته حضوراً در این کنفرانس مشارکت نداشت و ترجیح داشت از طریق ویدئو کنفرانس در این گردهمایی سخنرانی کند. اما اینکه برای فرار از اتهامات داخلی خود در کنفرانس آیپک شرکت کرد تا اتهاماتی علیه دیگران وارد کند و خود را از فشارهای داخلی رها کند!


کاهش کمک ها به فلسطین و افزایش حمایت ها از اسرائیل

کاهش کمک‌های مالی به تشکیلات خودگردان فلسطین و تضمین تداوم کمک مالی 38 میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل که دولت باراک اوباما وعده آن را داد نیز از دیگر اهداف برگزاری کنفرانس امسال بود.


در همین زمینه، چاک شومر -رهبر اقلیت دموکرات در مجلس سنای آمریکا- در این کنفرانس از پول هایی که دولت آمریکا به تشکیلات خودگردان فلسطین می دهد سخن گفت و برضرورت توقف این کمک ها تاکید کرد.


شومر خاطرنشان کرد با توجه به اینکه کمک های مالی ای که آمریکا به تشکیلات خودگردان فلسطین می کند صرف حمایت از تروریست ها می شود باید آمریکا به این کمک ها پایان دهد. او به مساله تحریم کالاهای اسرائیلی نیز پرداخت و اظهار داشت باید با پویشی که علیه کالاهای اسرائیل راه می افتد مقابله کرد.


نکته قابل توجه اینکه، در حالی که طبق روال هر ساله نشست «آیپک» در حال برگزاری بود، معترضان به مواضع این لابی پرنفوذ صهیونیستی در آمریکا همزمان با آغاز این نشست تظاهرات اعتراضی برگزار کردند. همزمان با آغاز نشست، هزاران معترض با تجمع مقابل محل برگزاری نشست در واشنگتن، خواستار تعطیلی آن شدند. معترضان ضمن مخالفت با مواضع این لابی صهیونیستی-آمریکایی، شعارهایی از قبیل «آیپک باید برود» سر دادند. معترضان همچنین پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «تمامی کمک‌های آمریکا به اسرائیل را قطع کنید»، «قدس پایتخت ابدی فلسطین است».


در نهایت باید گفت، نشست امسال آیپک متأثر از چالش‌هایی عمده ای است که نتانیاهو و ترامپ با آن روبرو هستند که مهم ترین آن را باید ایران دانست؛ به طوری که بخش عمده ای از سخنرانی ها و برنامه های این کنفرانس حول محور ایران و راه های مقابله با آن معطوف بود.


*گزارش از مصطفی نجفی


ارسال نظر
آخرین اخبار