خزعلی: ساختار معاونت امور زنان و خانواده در دولت قبل تضعیف شد-راهبرد معاصر
دیدار سفیر جانباز ایران در لبنان با رهبر انقلاب + عکس پزشکیان در جلسه هیئت دولت: اجازه نمی‌دهیم در حریم جنگل‌ها کارخانه‌سازی شود سازوکار کمیسیون تلفیق برای تادیه بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی مشاور سیاسی رئیس‌جمهور منصوب شد + جزئیات وزیر دفاع بر استمرار پشتیبانی ایران از محور مقاومت تاکید کرد استاندار گلستان انتخاب شد مسعود امامی یگانه استاندار اردبیل شد پزشکیان: من در خانه لباس گرم می‌پوشم؛ مردم هم همین کار را کنند امیر نصیرزاده: از هر لحاظ آماده پشتیبانی از سوریه هستیم معاون رئیس‌جمهور: نمی‌توانیم در تهران بنشینیم و برای تمام پهنه سرزمینی ایران نسخه واحد تجویز کنیم دستور رئیس جمهور درباره تسریع در ساخت کریدور ریلی رشت- آستارا وزیر دفاع وارد سوریه شد انتصاب محمود امانی طهرانی به سمت دبیرکل شورای‌عالی آموزش و پرورش ابوذر کوثری مدیرکل سیاسی وزارت کشور شد فرمانده سپاه سلمان: وجود اتباع بیگانه یکی از دلایل عمده حاشیه نشینی در سیستان و بلوچستان است

خزعلی: ساختار معاونت امور زنان و خانواده در دولت قبل تضعیف شد

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: ساختار معاونت امور زنان و خانواده در دولت قبل تضعیف شده بود و تلاش شد با اصلاحات در ساختار حکمرانی به‌ویژه در برنامه هفتم با ایجاد جایگاه ارتقاء یابد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۱ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 08
کد خبر: ۲۴۰۰۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ انسیه خزعلی روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در آستانه ولادت با سعادت «حضرت معصومه (س) و روز دختر» در دیدار با جمعی از دختران نخبه دانشجویی و دانش آموزی و مشاوران بانوان دستگاه‌های اجرایی که در سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور برگزار شد، ضمن تبریک این ایام با تبیین جایگاه زنان از دیدگاه اسلام و نقش محوری بانوان بعنوان ستون اصلی بنیان خانواده اظهار داشت: ریاست جمهور از ماه‌های نخستین شروع بکار در شورا‌های عالی، زنان را منصوب کردند و در برخی از وزارتخانه‌ها نیز جایگاه‌های مدیریتی برای زنان در نظر گرفته شد که همین امر به افزایش بهره وری در حوزه‌هایی که این قشر فعالیت داشته و دارند نیز منتهی شده است.

وی با اشاره به نقش نظارتی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بعنوان یک نهاد بالادستی بر فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی افزود: دولت سیزدهم دولتی است که در آغاز حرکت خود سند تحول دولت مردمی را ارائه داد و در قالب راهبرد‌های ۵ گانه‌ای نظام مسائل زنان احصا شد که در نهایت طرح توانمندسازی و ارتقا سطح جایگاه اجتماعی بانوان تهیه و تدوین شد که رهاورد آن در مجموع ۱۹ اقدام و ۴۵ عنوان با تولی گری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری پیشرانی می‌شود.

خزعلی ادامه داد: این معاونت بیشترین مشارکت در سند تحول را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت کشور داشته است.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه سامانه عدالت جنسیتی در ادارات طراحی شده است و مراحل نهایی را طی می‌کند، گفت: طبق پژوهش‌های راهبردی صورت گرفته بیشترین مسائل حوزه زنان و خانواده‌ها در زمینه اشتغال و کارآفرینی، تحکیم بانوان و خانواده، اوقات فراغت و عفاف و حجاب بوده است.

وی ادامه داد: تحقق جذب یک درصد بودجه دستگاه‌های اجرایی در حوزه زنان و خانواده یکی از مهمترین گام‌های راهبردی در راستای ارتقاء جایگاه مشاوران بانوان در ادارات بوده است که در سراسر کشور اجرایی شده و سبب ساز آن خواهد بود تا فعالان این عرصه بتوانند بنحو مطلوبی ایده‌های خود را به مرحله اجرا بگذارند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: ساختار معاونت امور زنان و خانواده در دولت قبل تضعیف شده بود که تلاش شد با اصلاحات در ساختار حکمرانی بویژه در برنامه هفتم توسعه ایجاد جایگاه ارتقاء یابد.

وی با بیان اینکه توانمند سازی و کارآفرینی زنان با اولویت زنان سرپرست خانوار یکی از محوری‌ترین اقداماتی بوده که اجرای آن آغاز شده است، افزود: در این طرح با تخصیص امکانات اولیه کار و تسهیلات بانکی از مواد اولیه تا بازار زمینه برای کارآفرینی زنان فراهم شده است و همین امر خود بسترساز پایدار اشتغال برای بانوان بوده است.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به اینکه وعده رئیس جمهور برای حمایت از زنان سرپرست خانوار محقق شده است، گفت: ایجاد صندوق ضمانت برای زنان سرپرست خانوار فاقدپوشش حمایتی در دهک ۱ تا ۵ از دیگر اقدامات راهبردی برای حمایت از بانوان کارآفرینی بوده که طی سال‌های اخیر با مشکل ضمانت بانکی مواجه بوده اند.

خزعلی ادامه داد: علاوه بر این در جریان سفر‌های استانی نیز تسهیلات مناسبی برای اشتغال زایی بانوان مصوب شد در کنار آن کسب و کار‌های پایدار ایجاد گردید و راه اندازی بازارچه‌های فروش تولیدات بانوان برای رفع دغدغه فروش پس از کارآفرینی از دیگر اقداماتی است که اجرایی شد.

وی با اشاره به افزایش ۲۵ درصدی اعتبارات مشاغل خانگی افزود: این اقدام در راستای توان افزایی بانوان، حمایت از خانواده و حفظ استقلال مالی این قشر انجام شده است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه گفت: در حوزه آسیب‌های اجتماعی زنان در مسائلی نظیر کاهش طلاق و... نیز طرح‌های فرهنگی و اجتماعی نظیر راه اندازی سامانه هم ساز، تدوین سند مشاوره خانواده، طرح شکوه زندگی برای تحکیم خانواده، طرح محله یار در مناطق حاشیه نشین اجرایی شد.

وی افزود: ۱۷۵ تفاهم نامه در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری منعقد شده که توسط دستگاه‌ها اجرایی می‌شود.

در ادامه این نشست که در آستانه روز دختر در وزارت کشور برگزار شد؛ تعدادی از دانش آموزان و دانشجویان نخبه با خانم خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و خانم اختری مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور به گفتگو نشستند و مسائل خود را بدون واسطه با مسئولان ارشد کشور در حوزه زنان و خانواده در میان گذاشتند.

در پایان این دیدار با اهداء شاخه‌های گل از دختران نخبه و مشاوران بانوان دستگاه‌های اجرایی قدردانی شد.

روز دختر در ایران، اول ماه ذی القعده مصادف با زادروز حضرت فاطمه معصومه (س) است./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار