بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

پوتین در واکنش به قطعنامه سیاسی آژانس اتمی ضد ایران مطرح کرد؛ ایران به تعهدات خود عمل کرده است

پوتین در حاشیه نشست سن پترزبورگ با اشاره به توسعه روبه رشد همکاری میان روسیه و ایران در واکنش به اقدامات خصمانه غرب ضد برنامه صلح آمیز هسته‌ای از پایبندی ایران به تعهدات آژانس دفاع کرد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۷ - ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 06
کد خبر: ۲۴۴۰۸۷

به گزارش راهبرد معاصر، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در حاشیه نشست مجمع بین‌المللی اقتصادی سن پترزبورگ در جمع خبرنگاران خارجی حاضر شد و به سوالات رؤسای برخی خبرگزاری‌های خارجی پاسخ داد.

 

در همین ارتباط، ولادیمیر پوتین در پاسخ به پرسش علی نادری، مدیرعامل خبرگزاری «ایرنا» در حاشیه نشست سن پترزبورگ با اشاره نقش محوری آیت الله ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور فقید کشورمان در توسعه مناسبات تهران و مسکو بر ادامه همکاری‌های دو کشور تا تحقق دستاوردهای توافق شده تاکید کرد.

 

رئیس جمهور روسیه در بخش دیگری از پاسخ خود به پرسش مدیرعامل خبرگزاری ایرنا درباره تعهدات پادمانی ایران در برابر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: از نظر ما ایران به تعهدات خود در قبال آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کاملاً پایبند است و تخطی نکرده است.

 

ولادیمیر پوتین با دفاع از عملکرد کشورمان در برنامه جامع اقدام مشترک آمریکا یا برجام ابراز داشت که آمریکا یک سویه از برجام خارج شد و جالب است که به ایران می‌گفتند که شما باید یکجانبه به تعهدات خود پایبند باشید. این مسخره است.

 

وی افزود: موضع روسیه این است که به برجام پایبند باشید و تعهدات اضافی نیز از یکدیگر نخواهید. ما از ایران خواستیم که آرامش خود را حفظ کنند و به برجام پایبند بماند، اما همواره با خود فکر می‌کردم که چگونه می‌توان برجام را پیش برد؟

 

همچنین، پوتین تاکید کرد که باید مکانیزم‌های جدیدی پیدا کرد. اینکه یک دولت توافقی را امضا کند و دولت بعدی آن‌را مچاله کند که توافق نیست!

 

رئیس جمهور روسیه در ادامه افزود: این موضوع را در اوکراین نیز شاهد هستیم. سیاست‌های دوگانه‌ای که توسط آمریکا و غرب دنبال می‌شود.

 

پوتین با تاکید بر حق مسلم ایران در دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته‌ای اضافه کرد که ایران به تمام تعهدات خود در چهارچوب برجام پایبند بوده است و فکر می‌کنم ایران حق مشروع استفاده از انرژی هسته‌ای را دارد و غرب باید این موضوع را بپذیرد.

 

رئیس جمهور روسیه بار دیگر با هشدار به مواضع دوگانه غرب در قبال برنامه هسته‌ای ایران گفت: غرب اگر به این روند ادامه دهد شاید ایران نیز دیگر به تعهدات خود عمل نکند.

 

گفتنی است که مجمع بین‌المللی اقتصادی سن‌پترزبورگ تا هشتم ژوئن (۱۹ خردادماه) برپاست و این شهر روسیه در این مدت میزبان مقامات و صاحب‌نظران مختلف از کشورهای مختلف جهان است.

 

طبق اعلام مقامات کمیته سازماندهی نشست بین المللی اقتصاد سن پترزبورگ، موضوع اصلی این مجمع امسال «تشکیل نقاط رشد جدید، اساس یک جهان چندقطبی» است./ مهر

ارسال نظر