ادعای فیدان درباره رویکرد ایران نسبت به پروژه "جاده توسعه"-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

ادعای فیدان درباره رویکرد ایران نسبت به پروژه "جاده توسعه"

وزیر خارجه ترکیه مدعی شد که ایران در ابتدا نسبت به پروژه جاده توسعه مقاومت می‌کرد اما تهران را قانع کردیم و اکنون از آن حمایت می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۰ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 11
کد خبر: ۲۴۴۸۸۹

به گزارش راهبرد معاصر؛هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه در نشست کمیته سیاست خارجی نمایندگان حزب عدالت و توسعه در پارلمان اظهاراتی در خصوص سیاست خارجی این کشور مطرح کرده است.

 

وی در خصوص پروژه "جاده توسعه" که بین عراق و ترکیه به صورت مشترک دنبال می شود، مدعی شد که درباره این پروژه ایران مقاومت داشت. دنیا نیز در قبال آن مقاومتهایی داشت. اما این مقاومت شکسته شد و ایران نیز از آن حمایت می کند. زیرا در دیدارهایی که با ایران داشتیم، به آنها گفتیم که علیه شما در دنیا تحریمهایی وجود دارد و این پروژه می تواند در عین حال یک راه خروج از این تحریم باشد. ایران نیز از این پس این پروژه را می پذیرد. این پروژه برای همه کشورهای منطقه یک پروژه مهم خواهد بود.

 

وزیر خارجه ترکیه همچنین در خصوص کریدور موسوم به زنگزور بین جمهوری آذربایجان و نخجوان اظهار داشت: این کریدور از نظر راهبردی بسیار مهم است. بررسی ها برای عبور آن از ارمنستان دنبال می شود اما اگر در این خصوص مشکلی بوجود آید، عبور آن از ایران نیز بررسی خواهد شد. انتظار داریم که کشورهای منطقه در این خصوص رویکردی سازنده در پیش بگیرند. با ایران در این خصوص دیدارها و مذاکرات ادامه دارد.

 

فیدان همچنین با اشاره به تحولات منطقه و موضوع فلسطین اظهار داشت: ما سالهاست که در میادین بین المللی فشارهای دیپلماتیک علیه اسرائیل را دنبال می کنیم و پس از مدتها، میوه این اقدامات در حال رویش است. فشار بین المللی به اسرائیل به سرعت در حال افزایش است و اسرائیل به تدریج تنها می شود. در دادگاه بین المللی لاهه علاوه بر آفریقای جنوبی، سایر کشورها نیز خواستار اضافه شدن هستند. 

 

وی ادامه داد: ما نیز به عنوان ترکیه به این پرونده اضافه خواهیم شد. به این ترتیب اسرائیل، هم در میدان دیپلماسی و هم در میدان حقوقی تنها خواهد شد. به سیاست خود در قبال تنهایی بین المللی اسرائیل و دفاع بین المللی از فلسطین ادامه خواهیم داد. 

 

وزیر خارجه ترکیه با اشاره به افزایش کشورهایی که فلسطین را به رسمیت می شناسند به حدود 150 کشور، گفت: فکر می کنیم که این تعداد افزایش نیز خواهد داشت. همه دنیا محق بودن فلسطین را پذیرفته است. اینجا بجز طرح دو دولتی، راه حل دیگری وجود ندارد./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار