بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

نگرانی غرب ازکاهش تعهدات برجامی

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: ذخایر غنی سازی ایران و تعداد ماشین‌ها در حال افزایش است و اروپایی‌ها و آمریکا از کاهش تعهدات کشورمان در برجام نگران هستند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۴ - ۱۸ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 10
کد خبر: ۲۴۵۲۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: ذخایر غنی سازی ایران و تعداد ماشین‌ها در حال افزایش است و اروپایی‌ها و آمریکا از کاهش تعهدات کشورمان در برجام نگران هستند.

 

بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتگو با برنامه «رو در رو»، با اشاره به وضعیت مناسب صنعت هسته‌ای کشورمان، گفت: این صنعت همیشه برای ایران و همه کشورهایی که از آن استفاده می‌کنند، اقتدار زا بوده و به همین دلیل نیز مایه نگرانی غربی‌ها بوده است و تلاش کرده‌اند ایران را در این عرصه متوقف کنند.

 

وی با اشاره به مزیت‌های فناوری هسته‌ای،افزود: فشار ابرقدرت‌ها سبب ایجاد فرصت برای ایران در حوزه هسته‌ای شده است و در حال حاضر می‌توانیم بهترین سانتریفیوژها را به راحتی تولید کنیم و اگر پیشرفت‌های هسته‌ای در دهه‌های گذشته نبود، در حوزه‌های مخلتفی مانند دارو با مشکلات زیادی مواجه می‌شدیم.

 

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برجام مانع رشد موفقیت‌های هسته‌ای شده است یا خیر، تصریح کرد: برجام قطعا خللی به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده است، ایران برنامه بلندمدتی برای غنی سازی داشته است و تنها محدودیتی که ایجاد شد مربوط به راکتور آب سنگین است که البته این محدودیت، فقط برای برهه‌ای کوتاه است و دائمی نیست. در میان مذاکرات هسته‌ای نیز تلاش زیادی صورت گرفت که این محدودیت‌ها خللی در برنامه هسته‌ای ایجاد نکند.

 

وی افزود: مقام معظم رهبری قبل از امضای برجام شروطی گذاشتند، از جمله اینکه در برنامه بلند مدت هسته‌ای، به کف ۱۹۰ هزار سو برسیم و برنامه ریزی‌ها نیز بر همین اساس صورت گرفت. در حال حاضر نیز با برنامه‌ای که بر اساس برجام پیش می‌رود، می‌توانیم در بلند مدت و در انتهای برنامه ۱۵ ساله به ۱۷۲ هزار سو برسیم و حتی بر اساس اینکه ماشین‌ها و دستگاه‌ها به چه نحو تکامل پیدا کنند، می‌توانیم به یک میلیون سو نیز دست یابیم.

 

کمالوندی گفت: محدودیت‌های هسته‌ای فقط برای رفع سوء ظن طرف‌های مقابل در مذاکرات هسته‌ای اعمال شد و هیچ کدام از این محدودیت‌ها، به ساختارهای هسته‌ای کشور آسیب وارد نکرده است.

 

سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره بتون‌ریزی راکتور اراک به عنوان یکی از محدودیت‌هایی که ایران در مذاکرات برجام پذیرفت، اظهار داشت: نگرانی اروپایی‌ها و دیگر کشورهای غربی از راکتور اراک به دلیل توانایی تولید پلوتونیوم هشت کیلوگرم بود و تلقی آن‌ها این بود که این میزان پلوتونیوم می‌تواند برای ساخت سلاح هسته‌ای مورد استفاده قرار گیرد. در ابتدا هم اعلام کردند راکتور وجود داشته باشد اما آب سنگین از چرخه تولید خارج شود و تنها آب سبک وجود داشته باشد که اگر این مورد پذیرفته می‌شد، عملا کارخانه آب سنگین از بین می‌رفت اما ایران زیر بار این موضوع نرفت.

 

وی درباره گام چهارم ایران در کاهش تعهدات هسته‌ای، گفت: اگر تعهدات ایران در برجام را روی میز قرار دهیم، فقط دو کار دیگر باقی مانده است تا تمام تعهدات ایران برداشته شود و مجددا به شرایط قبل از برجام بازگردیم. اقدام نخست فعال کردن فردو است تا انجام غنی سازی در این سایت ادامه یابد و اقدام دوم نیز افزایش ماشین‌ها است.

 

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: وقتی این دو گام دیگر هم برداشته شود، عملا فقط ابعاد نظارتی باقی می‌ماند و در حوزه عملیاتی ایران هیچ تعهد دیگری نخواهد داشت.

 

کمالوندی با اشاره به نگرانی اروپایی‌ها و آمریکا به علت کاهش تعهدات ایران در برجام، تصریح کرد: غربی‌ها به خوبی می‌دانند ذخایر غنی سازی ایران و تعداد ماشین‌ها در حال افزایش است و همچنین ظرفیت تحقیق و توسعه نیز در حال گسترش است و این مسائل سبب بر هم خوردن برنامه‌ریزی‌های غربی‌ها برای توقف ایران شده است.

منبع: مهر

ارسال نظر