سردار جلالی: طرح‌های پاسخ سریع به تهدیدات زیستی تدوین شود-راهبرد معاصر

سردار جلالی: طرح‌های پاسخ سریع به تهدیدات زیستی تدوین شود

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بر ارتقای نظام تشخیصی کشور و تدوین طرح‌های پاسخ سریع به تهدیدات زیستی تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 August 03
کد خبر: ۲۵۲۹۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و فرمانده قرارگاه پدافند زیستی کشور در جلسه شورای عالی پدافند زیستی به تشریح قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور که در مجلس شورای اسلامی مصوب و ابلاغ شده است، پرداخت.


سردار جلالی در ادامه با تأکید بر اهمیت شناسایی، رصد و پایش در حوزه‌های تهدید نوین و به‌ویژه حوزه پدافند زیستی، اظهار کرد: تجربه پاندمی کرونا به همه نشان داد که مسئله تهدیدات زیستی تا چه حد جدی است و پیامد‌های آن نه‌تنها حوزه بهداشت و درمان بلکه حوزه اقتصادی، امنیتی و اجتماعی را نیز به‌شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه برنامه ملی پدافند زیستی در دو بخش تقویت و ارتقای زیرساخت‌ها و آمادگی و اقدامات عملیاتی در دستور کار قرارگاه پدافند زیستی کشور قرار دارد، بیان کرد: از جلسات بعدی این موارد به‌صورت دستگاه به دستگاه بررسی می‌شود تا سطح مطلوبی از توانمندی ایجاد شود.


به گفته وی، وظایف اصلی قرارگاه پدافند زیستی، رصد و شناسایی تهدیدات حوزه زیستی است و همچنین بررسی پیامد‌های حادثه، رخداد و آسیب‌پذیری و شناسایی ضعف‌ها است. به همین جهت در نظام دیده‌بانی سلامت کشور در حوزه رصد، بررسی و شناسایی بایستی اقدامات لازم جهت به‌روز شدن صورت گیرد.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه از اهداف دیگر قرارگاه ارتقای نظام تشخیصی کشور است، گفت: بر اساس نوع تهدیدات، کشور نیاز به آزمایشگاه‌ها و سازماندهی آنها دارد تا بتوانیم تشخیص پیش‌دستانه داشته باشیم.


وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه منابع انسانی تخصصی، پیش‌بینی واحد احتیاط و ذخیره پدافند زیستی را که توسط ستاد کل نیرو‌های مسلح پیشنهاد شد، پیگیری کردیم و در نظام عملیاتی پدافند زیستی گنجاندیم، افزود: در این طرح از ظرفیت گروه‌ها و دسته‌های مختلف با تخصص‌های گوناگون در زمان بحران استفاده می‌شود.


به گفته سردار جلالی، بر اساس هر تهدیدی که مشخص می‌شود، توسط استان‌ها طرح‌های پاسخ سریع به تهدیدات موردنظر تدوین و آمادگی لازم باید کسب شود. بر اساس همین سند پدافند زیستی در سطوح ملی، استانی و شهری و در دستگاه‌های مختلف دارای برنامه خاص خود هستند.


جلسه شورای عالی پدافند زیستی با محوریت تصویب‌نامه‌های نظام عملیاتی پدافند زیستی و برنامه ملی مقابله با ناقلین مهاجم زیستی (پشه آئدس) از سوی قرارگاه پدافند زیستی کشور با حضور رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و فرمانده قرارگاه پدافند زیستی کشور و سایر اعضای این قرارگاه و همچنین نمایندگان وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی، نفت، راه و شهرسازی، کشور، امور خارجه، علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان حفاظت محیط‌زیست، حفظ نباتات، دامپزشکی، جمعیت هلال‌احمر، صداوسیما مؤسسه سرم‌سازی رازی و انستیتو پاستور ایران برگزار شد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده