سردار جلالی: یکی از اولویت‌های حوزه پتروشیمی تشکیل «مرکز ایمنی شیمیایی» است-راهبرد معاصر
عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است

سردار جلالی: یکی از اولویت‌های حوزه پتروشیمی تشکیل «مرکز ایمنی شیمیایی» است

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه از اولویت‌های نخست در حوزه پتروشیمی، تشکیل مرکز ایمنی شیمیایی است تا استانداردهای فنی را کنترل کند و توسعه دهد، گفت: ما در پیشرفت صنعت، به پدافند ایمنی و امنیت شیمیایی نیز باید توجه داشته باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۷ - ۲۰ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 10
کد خبر: ۲۴۹۲۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛  سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور امروز (چهارشنبه، 20 تیر) در نهمین همایش ملی پدافند شیمیایی، اظهار کرد: مردم در انتخابات حضور و مشارکت پرشوری داشتند و در مقابل دشمنان به دنبال کاهش مشارکت و شکست انتخابات بودند به‌گونه‌ای که شاهد بودم در ایام انتخابات دشمنان تهدیدات زیادی کردند.  


وی افزود: در همین راستا همه ابزار خود را به کار گرفتند از خرابکاری و حمله به زیرساخت‌های رسانه‌ای و برق و تلاش برای کاهش مشارکت، اما حضور نسبتاً خوبی داشتیم و شاهد مشارکت 50 درصدی و آرای 55 میلیونی طی دو مرحله بودیم و برای کشور احساس مسئولیت کردند.


سردار جلالی در ادامه با بیان اینکه صنعت شیمیایی مواهب بسیار ارزشمندی دارد و محصولات حاصل از خدمات پایین‌دستی را به جامعه ارائه می‌کند، افزود: ما شاهد بروز برخی مخاطرات در فرایند توسعه صنعت شیمیایی و عدم انسجام در این حوزه هستیم؛ حوزه‌ای که می‌تواند از یک فعالیت پرخطر، تولیدِ ثروت کند. 


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اولین موضوع در حوزه پدافند شیمیایی را رعایت ملاحظات ایمنی دانست و گفت: در صنعت هسته‌ای که با صنعت شیمیایی وجه مشترک دارد، از نظام ایمنی هسته‌ای برخورداریم و مرکزی وجود دارد که مسئول بررسی هرنوع فعالیت هسته‌ای از نظر تداوم فعالیت‌هاست؛ در صنعت شیمیایی هم نیازمند چنین مرکزی هستیم. 


سردار جلالی با اشاره به اینکه از اولویت‌های اول در حوزه پتروشیمی، وجود مرکز ایمنی شیمیایی است تا استانداردهای فنی را کنترل کند و توسعه دهد، تصریح تأکید کرد: در پیشرفت صنعت، باید به پدافند ایمنی و امنیت شیمیایی هم توجه داشته باشیم.


وی اظهار داشت: در حوزه پدافند شیمیایی تلاش کردیم که مباحث مصون‌سازی، امن‌سازی و ایمن‌سازی در برابر حوادث را دنبال کنیم؛ مباحثی که الزامات خاص خود را دارد. 


سردار جلالی ادامه داد: رویکرد بعدی ما مدیریت پیامدهای حوادث است؛ همچنین یکی دیگر از رویکردهای جدی ما ارتقای سطح سلامت، بهداشت و درمان است که به دلیل برخورداری از تجارب دوران دفاع مقدس و مواجهه با حملات شیمیایی در آن دوران، بخش پزشکی ما پیشرفت بسیار خوبی داشته و اقدامات خوبی انجام داده است. 


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه رویکرد بعدی، تنظیم مقررات، رگولاتوری و استاندارهای این حوزه است، عنوان کرد: به یک سند ملی نیازمندیم تا با رویکرد آینده‌پژوهانه، الزمات این حوزه را دنبال کند. 


وی افزود: همچنین نیازمند نظام عملیاتی برای تعریف نقش دستگاه‌ها و مدیریت فرماندهی و راهبری اکوسیستم هستیم تا همه اجزا و مؤلفه‌ها را با هم هدایت کند. 


سردار جلالی در ادامه به موضوع تنظیم‌گری اشاره و بیان کرد: بر اساس اصل ۴۴، پتروشیمی‌هایی واگذار شده‌ است که این مراکز، ضوابط ایمنی را رعایت نمی‌کنند و به همین دلیل، شاهد حوادث مختلفی بوده‌ایم. 


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تأکید بر لزوم توجه به «بهره‌برداران صنایع شیمیایی»، «پیمانکاران صنایع شیمیایی» و مبحث «آموزش و تربیت نیروی انسانی» گفت: در حوزه صنعت پدافند شیمیایی، باید از سازوکار بومی برخوردار باشیم‌. 


وی افزود: مؤلفه بعدی، نظام عملیاتی برای ایجاد آمادگی و طرح‌های عملیاتی است که در این حوزه، حداقل هفت نظام عملیاتی داریم؛ مانند پاسخ اضطراری به حادثه. بر این اساس، مجموعه شیمیایی کشور باید سناریوی تهدیدات را استخراج کند و با توجه به آن‌ها برای پاسخ، طرح داشته باشد.


سردار جلالی ادامه داد: مورد بعدی، حفظ تداوم کارکرد است؛ مثلاً سال گذشته شاهد خرابکاری در خط اصلی انتقال گاز کشور بودیم که با مدیریت سریع این حادثه، کارکرد انتقال گاز تداوم یافت؛ بنابراین «برگشت‌پذیری بعد از حادثه» موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.


وی سپس به موضوع درمان مصدومان شیمیایی اشاره و بیان کرد: دانشگاه و بیمارستان علوم پزشکی بقیةالله (عج) در حوزه آموزش، پژوهش و درمان مصدومان شیمیایی اقدامات مطلوبی را انجام داده و از زیرساخت‌های خوبی در این حوزه‌ها برخوردار است. 


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) مجهزترین مرکز جهت درمان مصدومان شیمیایی در منطقه است و به لحاظ دانشی هم در سطح پیشرفته‌ای قرار دارد. 


سردار جلالی در پایان با تأکید بر لزوم انجام پژوهش در زمینه پدافند شیمیایی، گفت: باید بر اساس نظام مصون‌سازی پدافند شیمیایی بتوانیم کارخانجات و مرکزهای مربوطه را به گونه‌ای آماده کنیم که مصون از آسیب باشند. / فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده