اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ پرداخت دیه ۵۹ جان باخته حادثه بندر رجایی جاده چالوس تا پایان اردیبهشت مسدود است تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟ درآمد ماهانه ۱۵ میلیون تومانی خانواده‌های محروم در طرح توانمندسازی محرومان تمدید معافیت واردات طلا، نقره و پلاتین خام از مالیات تا آذر ۱۴۰۴ وزیر کار: مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ درصد افزایش واریز می‌شود گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی خارج شد

نفت کمتر از یک سوم صادرات را تشکیل می‌دهد

رئیس کل بانک مرکزی در پستی در اینستاگرام نوشت: امروز نفت، کمتر از یک سوم صادرات را تشکیل می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۶ - ۲۷ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 19
کد خبر: ۲۵۳۸۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ «عبدالناصر همتی» نوشت: از حدود ۵۰ سال پیش، که نفت، سهم غالب تولید و صادرات را در اقتصاد ایران داشت، تا به امروز که نفت، کمتر از یک سوم صادرات را تشکیل می دهد، به هر دلیل دولت نتوانسته است بودجه خود را از نفت جدا کند.

 

همتی ادامه می دهد،رشد اقتصادی کشور نیز با وجود کاهش سهم نفت به شدت متاثر از بخش نفتی است و اثر مستقیم تحریم ها، کاهش رشد بخش نفتی و کاهش منابع برای بودجه دولت است که این دو، با هم، بخش غیر نفتی اقتصاد و رشد کل اقتصاد را تحت تاثیر قرار داده اند.

 

به اعتقاد همتی، آنچه بانک مرکزی با سیاست های پولی و ارزی خود می تواند انجام دهد، ایجاد ثبات و کمک به رونق بخش غیر نفتی است. رشد بخش نفتی، برونزا است و به تولید و صادارت نفت بستگی دارد و سیاست های بانک مرکزی بر رشد درونزا و غیر نفتی موثر است.

 

وی در ادامه آورده است: همانگونه که پیشتر بیان کردم، تلاش بانک مرکزی بر رونق صادرات غیر نفتی، ورود ارز آن به چرخه اقتصاد کشور، کمک به تسهیل واردات کالاهای ضروری و سرمایه‌ای و ایجاد ثبات و آرامش در اقتصاد متمرکز شده است.

 

رئیس کل بانک مرکزی یادآور شده است؛ وضعیت سامانه نیما و پیشی گرفتن عرضه ارز نسبت به تقاضای آن نشان می دهد که با همت صادرکنندگان و تمهیدات واردات، به لطف خدا از این دوره سخت نیز به سلامت عبور خواهیم کرد و بدیهی است در صورت بازگشت به شرایط طبیعی اقتصادی، بانک مرکزی نیز سیاست های اصلاحی و احتیاطی خود را ادامه داده و از تکرار تجربه های تلخ گذشته، حتی الامکان پرهیز خواهد کرد. 

 

منبع: ایرنا

ارسال نظر