اعلام نرخ مصوب بلیط اتوبوس برای سفر‌های اربعین به مرز چذابه مبلغ و شرایط وام اربعین دانشجویی اعلام شد + جزئیات زمان شارژ کالابرگ الکترونیک دهک‌های چهارم تا هفتم اعلام شد شرایط خرید ارز اربعین در «بله» اعلام شد آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی چند شد؟ دادستان کل کشور: افزایش قیمت برنج در شرایط فعلی به هیچ‌عنوان قابل قبول نیست جزئیات دریافت تسهیلات مسکن کارگری واریز حقوق تیر بازنشستگان از فردا یکشنبه ۲۹ تیر خرید طلای آنلاین شرطی شد + جزئیات قیمت سکه امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / نیم سکه چند شد؟ قیمت طلا امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / طلای ۱۸ عیار چقدر افزایش داشت؟ عبور مصرف برق از ۸۰ هزار مگاوات / استان‌های پر مصرف کدام‌اند؟ قیمت روز خودرو‌های سایپا و ایران خودرو امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ + جدول قیمت سکه پارسیان، امروز ۲۸ تیر ۱۴۰۴ آبفا: ذخایر سد‌های تهران در پایین‌ترین وضعیت خود قرار دارد/ مجتمع‌های مسکونی چند طبقه، مخزن و پمپ نصب کنند

نفت کمتر از یک سوم صادرات را تشکیل می‌دهد

رئیس کل بانک مرکزی در پستی در اینستاگرام نوشت: امروز نفت، کمتر از یک سوم صادرات را تشکیل می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۶ - ۲۷ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 19
کد خبر: ۲۵۳۸۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ «عبدالناصر همتی» نوشت: از حدود ۵۰ سال پیش، که نفت، سهم غالب تولید و صادرات را در اقتصاد ایران داشت، تا به امروز که نفت، کمتر از یک سوم صادرات را تشکیل می دهد، به هر دلیل دولت نتوانسته است بودجه خود را از نفت جدا کند.

 

همتی ادامه می دهد،رشد اقتصادی کشور نیز با وجود کاهش سهم نفت به شدت متاثر از بخش نفتی است و اثر مستقیم تحریم ها، کاهش رشد بخش نفتی و کاهش منابع برای بودجه دولت است که این دو، با هم، بخش غیر نفتی اقتصاد و رشد کل اقتصاد را تحت تاثیر قرار داده اند.

 

به اعتقاد همتی، آنچه بانک مرکزی با سیاست های پولی و ارزی خود می تواند انجام دهد، ایجاد ثبات و کمک به رونق بخش غیر نفتی است. رشد بخش نفتی، برونزا است و به تولید و صادارت نفت بستگی دارد و سیاست های بانک مرکزی بر رشد درونزا و غیر نفتی موثر است.

 

وی در ادامه آورده است: همانگونه که پیشتر بیان کردم، تلاش بانک مرکزی بر رونق صادرات غیر نفتی، ورود ارز آن به چرخه اقتصاد کشور، کمک به تسهیل واردات کالاهای ضروری و سرمایه‌ای و ایجاد ثبات و آرامش در اقتصاد متمرکز شده است.

 

رئیس کل بانک مرکزی یادآور شده است؛ وضعیت سامانه نیما و پیشی گرفتن عرضه ارز نسبت به تقاضای آن نشان می دهد که با همت صادرکنندگان و تمهیدات واردات، به لطف خدا از این دوره سخت نیز به سلامت عبور خواهیم کرد و بدیهی است در صورت بازگشت به شرایط طبیعی اقتصادی، بانک مرکزی نیز سیاست های اصلاحی و احتیاطی خود را ادامه داده و از تکرار تجربه های تلخ گذشته، حتی الامکان پرهیز خواهد کرد. 

 

منبع: ایرنا

ارسال نظر
آخرین اخبار