ترافیک نیمه‌سنگین در جاده‌های شمالی و مسدودی برخی محور‌های غیرشریانی اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی به پزشکی ساعت کار ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد آمار معلمان بازنشسته مشغول در مدارس اعلام شد هشدار هواشناسی برای تهران/ افزایش دما و پایداری هوا در راه است/ غبار محلی در مناطق پرتردد جزئیات مهم جذب ٧۴ هزار نفر در آموزش و پرورش واریز حقوق فرهنگیان از روز پنجشنبه ٣٠ بهمن ماه ۱۴۰۴+ جزئیات ساعت جدید فعالیت میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار در ماه رمضان واکنش قوه قضائیه به ادعای وکیل امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو مأمور نیروی انتظامی شهرستان ایذه به شهادت رسید تمایل ایرانیان برای داشتن ۲.۵ فرزند/ نرخ باروری کل کشور حدود ۱.۴۴ مجوز استخدام ۸۵ هزار معلم در کشور صادر شد/ تکلیف معیشت معلمان چه می‌شود؟ احراز شهادت ۲ تن از قربانیان حوادث دی‌ماه در یاسوج تعیین سهم ایثارگران از ارز ترجیحی دارو و ملزومات پزشکی آغاز کلاس‌های درس دانشگاه آزاد اسلامی از ۹ اسفند به صورت حضوری اژه‌ای: اختیارات خود را به رئیس دادگستری استان‌ها تفویض می‌کنم

پشه آئدس چند نفر را آلوده می‌کند؟

معاون آموزشی سازمان اورژانس کشور با بیان این که پشه آئدس در طول عمر خود قادر است تا ۵۰ بار گزش انجام دهد، گفت: زائران اربعین برای جلوگیری از ابتلا به تب دنگی، باید از لباس‌های آستین بلند و جوراب استفاده کنند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۵ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 August 14
کد خبر: ۲۵۴۴۳۳

به گزارش راهبرد معاصر، حسن نوری ساری با بیان اینکه تب دنگی یک بیماری ویروسی است که عمدتاً از طریق نیش پشه آئدس منتقل می‌شود، اظهار کرد: این بیماری به هیچ عنوان از طریق روابط بین انسانی قابل انتقال نیست، مگر از طریق انتقال خون و در شرایطی نادر که خون فرد مبتلا به تب دنگی گرفته و به شخص دیگری تزریق شود که البته به دلیل وجود تب در بیماران دنگی، چنین امری بسیار نادر است.

 

وی افزود: عامل ابتلا به تب دنگی، نیش پشه آئدس است و این بیماری از طریق سایر گونه‌های پشه‌‌ها قابل انتقال نیست. پشه آئدس رفتار خاصی دارد؛ نوع پشه‌ای که در ایران غالب است، روزگرد بوده و بیشتر در اوایل صبح و نزدیک به غروب آفتاب اقدام به گزش می‌‌کند. این پشه در صورتی به ویروس دنگی آلوده می‌‌شود که فردی که مورد گزش قرار می‌گیرد، به این ویروس آلوده باشد و پس از آن تمامی گزش‌‌های بعدی آن پشه می‌‌تواند بیماری را منتقل کند.

 

نوری تصریح کرد: پشه آئدس در طول عمر خود قادر است تا 50 بار گزش انجام دهد، بنابراین اگر این پشه در اولین روز گزش خود فردی آلوده را نیش بزند، می‌تواند حداکثر تا 50 نفر دیگر را نیز مبتلا کند. با این حال، اگر پشه فردی غیرآلوده را نیش بزند خود پشه ناقل بیماری نخواهد شد و نیش‌‌های بعدی آن مشکلی ایجاد نمی‌‌کند. به عبارتی دیگر، اگر فرد مبتلا به تب دنگی در خانه باشد و پشه‌ای در آن مکان وجود نداشته باشد، هیچ انتقال بیماری اتفاق نخواهد افتاد.

 

معاون سازمان اورژانس کشور به تشریح علائم بیماری تب دنگی پرداخت و گفت: علائم این بیماری به صورت تدریجی و با نشانه‌هایی شبیه به سرماخوردگی آغاز می‌شود. درد پشت چشم، تب و لرز، سردرد، سرگیجه و بدن درد از علائم شایع این بیماری هستند البته سرفه در این بیماری نادر است اما بیشتر بیماران از درد پشت چشم و بدن‌درد رنج می‌‌برند.

 

وی با بیان اینکه 98 درصد بیماران بدون هیچ عارضه‌ای بهبود می‌یابند، گفت: اگر فردی به یک نوع ویروس تب دنگی مبتلا شود تا پایان عمر به همان نوع ویروس مجدداً مبتلا نخواهد شد اما به دلیل وجود سه نوع مختلف ویروس، یک فرد می‌تواند در طول عمر خود سه بار به تب دنگی مبتلا شود.

 

نوری با اشاره به راه‌های پیشگیری از گزش پشه آئدس افزود: برای جلوگیری از ابتلا به تب دنگی، زائران اربعین باید از لباس‌های آستین بلند و جوراب استفاده کنند تا سطح کمتری از بدن در معرض گزش قرار گیرد. همچنین استفاده از اسپری یا پمادهای دافع حشرات به‌ویژه در ساعات حساس روز، به‌ عنوان یک اقدام پیشگیرانه مؤثر توصیه می‌شود.

 

معاون آموزش سازمان اورژانس کشور همچنین تأکید کرد: به زائران توصیه می‌‌شود که تا حد امکان در شب تردد کنند تا علاوه بر پیشگیری از گرمازدگی، از گزش پشه آئدس که در اوایل صبح و نزدیک غروب بیشتر فعال است، در امان بمانند./ تسنیم

ارسال نظر