نامه نماینده ایران به شورای امنیت درباره نقض حاکمیت ملی ایران-راهبرد معاصر
الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند

نامه نماینده ایران به شورای امنیت درباره نقض حاکمیت ملی ایران

نمایندگی ایران در نامه‌ای به شورای امنیت، دبیرکل و رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار اقدامات لازم برای توقف جنایات رژیم اسرائیل در نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۳ - ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 16
کد خبر: ۲۶۳۱۶۴

به گزارش راهبرد معاصر، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد: در نامه‌ای به دبیر کل سازمان ملل، رئیس مجمع عمومی و رئیس دوره‌ای شورای امنیت، فهرستی از جنایات رژیم صهیونیستی در نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران و اقدامات تروریستی این رژیم علیه اتباع ایرانی را ارائه کرده است.

 

نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل تصریح کرد: در این نامه، درخواست شد تا اقدامات لازم را برای توقف این اقدامات ناقض حقوق بین الملل و پاسخگو کردن مرتکبان به عمل آورند.

 

پیش از این، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران هفتم آبان ماه در نشست شورای امنیت درباره تجاوز رژیم اسرائیل به ایران اعلام کرد: در ساعات اولیه صبح روز شنبه، ۲۶ اکتبر، جنگنده‌های رژیم اسرائیل موشک‌های دوربرد و هواپرتاب را از حدود ۱۰۰ کیلومتری خارج از مرزهای ایران و با استفاده از حریم هوایی که توسط نیروهای نظامی آمریکا در عراق فراهم شده بود، شلیک کردند. این موشک‌ها چندین رادار دفاع مرزی ایران را در استان‌های ایلام، خوزستان و تهران و همچنین سایت‌های نظامی هدف قرار دادند.پدافند هوایی ایران به‌سرعت عمل کرده و اکثر موشک‌ها را رهگیری و از وارد آمدن خسارات عمده جلوگیری کرد. با این حال، چهار افسر نظامی ایرانی به همراه یک غیرنظامی در حین دفاع قهرمانانه از میهن خود به شهادت رسیدند.

 

سفیر ایران در سازمان ملل افزود: تجاوزات رژیم اسرائیل علیه ایران آشکار و مکرر است. این حمله تهاجمی بخشی از الگوی گسترده‌تر و مستمر تجاوز و مصونیت بی‌حدی است که رژیم اسرائیل برای بی‌ثبات کردن منطقه ادامه می‌دهد، به‌ویژه از طریق تجاوزات مداوم، پاکسازی قومی و جنایات جنگی علیه مردم فلسطین و لبنان.

 

ایروانی تصریح کرد: ما تجاوزات رژیم اسرائیل را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کنیم. اقدامات خصمانه رژیم اسرائیل نقضی آشکار و خطرناک از حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد است، به‌ویژه اصل حاکمیت و تمامیت ارضی و ممنوعیت تهدید یا استفاده از زور علیه حاکمیت کشورها. این اصول صرفاً ایده‌های انتزاعی نیستند؛ بلکه پایه‌های اساسی هستند که صلح و ثبات بین‌المللی بر آن‌ها استوار است.

 

نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: متأسفانه، حمایت بی‌قید و شرط ایالات متحده از رژیم اسرائیل، همراه با مانع‌تراشی آن در انجام وظایف شورای امنیت به‌عنوان یکی از اعضای دائم، این رژیم را وقیح‌تر کرده تا به جنایات و تجاوزات خود در غزه و لبنان، و اکنون علیه ایران، ادامه دهد و به‌طور جدی صلح و امنیت منطقه‌ای را تضعیف نماید.

 

ایروانی تاکید کرد: منشور سازمان ملل این شورا را موظف کرده است تا هرگونه تهدید علیه صلح، نقض صلح یا اقدام تجاوزکارانه را تعیین کند و اقدامات قاطعی برای بازگرداندن صلح و امنیت بین‌المللی انجام دهد. تحت فصل هفتم، شورا اختیار و وظیفه دارد تا به‌طور قوی به تهدیدات علیه صلح جهانی و اقدامات تجاوزکارانه واکنش نشان دهد. این مسئولیت بیش از کلمات یا توصیه‌ها را می‌طلبد؛ بلکه نیازمند اقدام قاطع و مصمم است.

 

تخلفات مستمر و نظام‌مند رژیم اسرائیل از حقوق بین‌الملل - تجاوز آن به ایران و جنایات مستمر آن در فلسطین و لبنان و همچنین در سوریه و یمن - تهدیدی مستقیم برای صلح و امنیت بین‌المللی است و نیازمند محکومیت صریح و اقدام قاطع از سوی این شورا است. نادیده گرفتن این تخلفات، اعتبار شورا و تعهد آن به اصول اساسی منشور سازمان ملل را تضعیف می‌کند./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده