16 آذر روز دانشجو، بیداری و مقاومت-راهبرد معاصر
وعده وزیر آموزش و پرورش برای حذف مدارس سنگی و کانکسی هشدار خطرناک فرونشست / تهران سالانه ۱۹ سانتی‌متر پایین می‌رود آموزش و پرورش شرایط جدید برای ورود به دانشگاه فرهنگیان را اعلام کرد + جزییات مدیر مرکز مطالعات تیمز ایران: از هر ۵ دانش‌آموز ایرانی ۲ نفر اصلا یاد نمی‌گیرند پرونده گروگانگیری ۲۹ ماهه در رشت افسانه است؟ / گروگان‌ها را به هواخوری در شهر و مجلس ترحیم فامیل بردند! هشدار تصاویر دلخراش/ مرگ آناکوندای ۶ متری باردار در تصادف + فیلم نظام پزشکی: ۳۰ هزار پزشک عمومی در کشور بیکار هستند پایان مهلت مشاهده و تایید «سوابق تحصیلی»؛ امروز + جزئیات هزینه‌های سلامت ۶۰ درصد افزایش یافته است علل و علائم ناباروری را بشناسید استعفای ۳ عضو شورای شهر کرگان در پی به آتش کشیدن شهردار این شهر + عکس تهران گرم می‌شود؛ پایداری آلودگی تا هفته آینده سند ساماندهی رمزدارایی‌ها تصویب و ابلاغ شد ۲ منطقه رکوردار سرما شدند + جزئیات ثبت نام رشته‌های بدون آزمون کنکور ۱۴۰۳ آغاز شد
 «راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ 

16 آذر روز دانشجو، بیداری و مقاومت

روز دانشجو تنها برای بزرگداشت مقام شهید و شهادت نیست، این روز به سبب ایستادگی و مقاومت در برابر ظلم و بیداد زمان به نام دانشجو مزین شده است.
ملیحه زرين پور، کارشناس مسائل اجتماعی
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 06
کد خبر: ۲۶۴۹۲۴

16 آذر روز دانشجو، بیداری و مقاومت

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ‌۱۶ آذرماه هر سال یادآور دانشجویانی است که مقابل استبداد زمان خود ایستادند و به شهادت رسیدند، این روز را به یاد دانشجویان شهید بزرگ نیا، قندچی و شریعت رضوی که در چنین روزی در سال ۱۳۳۲ در اعتراض به کودتای ۲۸ مرداد و سفر نیکسون به ایران در دانشگاه تهران به شهادت رسیدند، نامگذاری کردند.

دانشجو غیر از ۱۶ آذر در ایران اسلامی روزی جهانی هم دارد که داستانی مانند داستان روز دانشجوی ایرانی دارد

در حقیقت، روز دانشجو تنها برای بزرگداشت مقام شهید و شهادت نیست؛ این روز به سبب ایستادگی و مقاومت در برابر ظلم و بیداد زمان به نام دانشجو مزین شده است. دانشجو تنها به معنای جوینده علم نیست، معنای وسیع تری دارد که آن را به مقاومت در برابر استبداد، ظلم و بی عدالتی و زیر پاگذاردن حقوق بشر گره می زند. 

 

همان کلیدواژه هایی که امروز نه تنها در ایران اسلامی که در همه دنیا در کنار نام دانشجو خودنمایی می کند و این روزها شاهد جنبش های بین المللی در سراسر دنیا علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه، فلسطین و لبنان هستیم.

 

از روز ملی تا روز جهانی دانشجو

شاید بهتر باشد بگوییم، دانشجو غیر از ۱۶ آذر در ایران اسلامی روزی جهانی هم دارد که داستانی مانند داستان روز دانشجوی ایرانی دارد. داستان روز دانشجو در ایران به چنین روزی در دهه ۱۳۲۰ و ۱۳۳۰ بر می‌گردد؛ پس از سقوط حکومت رضاشاه پهلوی، فضای جامعه بازتر شده‌بود، فعالیت‌های سیاسی میان دانشجویان دانشگاه تهران بسیار افزایش یافت و پس از وقوع کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، سازمان‌های سیاسی تشکیل دهنده جبهه ملی، تظاهرات‌ پراکنده‌ای در پاییز همان سال در اعتراض به محاکمه مصدق و سفر ریچارد نیکسون (معاون رئیس جمهور وقت آمریکا) به ایران، در دانشگاه تهران و بازار انجام دادند.

آغاز ماجرای روز دانشجو

این موضوع بهانه لازم برای اعتراضات را فراهم کرد و ۱۶ آذر به سفارش نهضت مقاومت ملی، دانشجویان فعال به سخنرانی در کلاس‌ها پرداختند و ناآرامی تمامی محوطه دانشگاه تهران را فرا گرفت. سربازان و نیروهای ویژه ارتشی پس از هجوم به دانشگاه، به کلاس‌های درس حمله، صدها دانشجو را بازداشت و زخمی کردند. 

نیروهای امنیتی در دانشکده فنی، اقدام به تیراندازی کردند که موجب مرگ سه دانشجو شد. فردای آن روز نیکسون به ایران آمد و دکترای افتخاری رشته حقوق را در دانشگاه تهران که در اشغال مشهود نیروهای نظامی بود، دریافت کرد.

 

روز دانشجو و تحولات سیاسی و اجتماعی

حالا ۱۶ آذرماه نه تنها یادآور دانشجویان آگاه و بیدار و ایستاده در برابر ظلم است که اهمیت تاریخی برجسته‌ای در ایران دارد. مخالفت با دخالت آمریکا و خشم دانشجویان در ازسرگیری روابط ایران و انگلیس به نمادی برای مبارزه با استبداد تبدیل شده است؛ روزی که سبب بیداری افکار عمومی و تحولات عظیم سیاسی و اجتماعی شد.

 

 ۱۷ نوامبر سال ۱۹۳۹ میلادی یادآور سالگرد یورش نازی‌ها به دانشگاه پراگ نیز روز جهانی دانشجو نام دارد؛ روزی که مانند روز دانشجو در ایران داستانی از مبارزه با ظلم و استبداد در خود دارد. در این روز تظاهرات علیه اشغال چکسلواکی به‌وسیله آلمان و قتل یان اوپلتال (دانشجوی پزشکی) و واسلاو سدلاک(کارگر) اتفاق‌افتاد. 

 

نازی‌ها ۹ دانشجوی پیش‌رو را به قتل رساندند و بیش از یک‌هزار و 200 دانشجو را به اردوگاه‌های کار اجباری فرستادند. آن‌‌ها سپس تمامی دانشگاه‌ها و مدارس چکسلواکی را تعطیل کردند.

 

دانشجو، نماد مقاومت

قتل دانشجویان معترض به استبداد و زیر پا گذاردن حقوق بشر در این کشور باز هم نماد مقاومت و بیداری افکار عمومی جهانی را به تصویر می‌کشد.

 

امروز هم دانشجویان دست از تظاهرات علیه استبداد و جنایت‌ها علیه بشریت بر نمی‌دارند؛ نمونه واضح و اخیر را می توان به جنبش های دانشجویی و تحصن و مقاومت دانشجویان جهانی علیه جنایت‌های صهیونیست ها و نسل کشی آشکار و بی پرده این رژیم قاتل در غزه است. اعتراضاتی که سبب اخراج بسیاری از دانشجویان و حقیقت طلبان در مهد مدعی آزادی حقوق بشر یعنی آمریکا و اروپا شد.

 

حقوق بشر و رسالت دانشجویان

از ایران تا اروپا و آمریکا صحنه های بسیاری در اعتراض به استبداد و تضییع حقوق بشر به‌وسیله آمریکا و رژیم منحوس صهیونیستی است؛ رژیمی که از خون نوزاد شیرخوار هم نمی‌گذرد، پیر و جوان را به شهادت می رساند و حالا با گسیل تروریست های داعشی به سوریه به دنبال رقم زدن جنایت هولناک دیگری همانند جنایت هولناک غزه است.

امروز دانشجویان دست از تظاهرات علیه استبداد و جنایت‌ها علیه بشریت بر نمی‌دارند؛ نمونه واضح و اخیر را می توان به جنبش های دانشجویی و تحصن و مقاومت دانشجویان جهانی علیه جنایت‌های صهیونیست ها عنوان کرد

دانشجویان معترض نیز به‌وسیله هم پیمانان این رژیم کودک کش در کشور خود تنبیه، اخراج و از تحصیل محروم می‌شوند تا مبادا به دنبال ماهیت وجودی و رسالت خود در اعتراض و مقاومت نسبت به جور زمانه باشند.

 

دنیا به سوی تاریکی می رود و جنگ و استبداد در جای جای کره خاکی در جریان است، اما هیچ‌کدام به جور هولناک صهیونیست‌ها در غزه نمی‌رسد. با وجود این، دانشجویان اجازه اعتراض ندارند، زیرا اروپا و آمریکا مدافع جنایت‌های این هیولای تاریخ بشریت هستند، اما آنچه مسلم است، اینکه روز دانشجو نشان می‌دهد دانشجویان و جنبش های بین المللی دانشجویان علیه رژیم صهیونیستی کوتاه نخواهند آمد.

ارسال نظر
آخرین اخبار