به گزارش «راهبرد معاصر»؛ لنگر انداختن ناو پهپادبر شهید باقری در سواحل بندرعباس خبری بود که تحیر رسانه های آمریکایی را برانگیخت؛ دستاوردی که بار دیگر اقتدار نظامی و فناوری ایران اسلامی را به جهان ثابت کرد. نشریه هیل شرکت مکسار نوشت، کشتی پهپادبر ایران با نام «شهید باقری» اینک در ساحل بندرعباس در خلیج فارس لنگر انداخته است. یک وبگاه آمریکایی نیز گزارش کرد، پهپادبر شهید باقری تحولی جدید در سپاه است.
رسانه های غربی گزارش کردند، این کشتیها از بدنه کشتیهای تجاری هستند، اما با عرشههای جدید و مجموعهای از تسلیحات استفاده میکنند
وبگاه تحلیلی آمریکایی هیوستن نوشت: ساخت کشتیهای جدید نظامی از اقدامات جالب توجه نیروهای مسلح ایران است که تعداد فزایندهای از کشتیهای بزرگ را به عنوان ناو جنگی به کار میگیرند.
باید عنوان کرد، این نخستین بار نیست ساخته دست مهندسان و دانشمندان و نیروهای مسلح ارتش و سپاه تحیر و تعجب را کشورهای غربی و مدعی فناوری های نوین را برانگیخته است.
رسانه های غربی گزارش کردند، این کشتیها از بدنه کشتیهای تجاری هستند، اما با عرشههای جدید و مجموعهای از تسلیحات استفاده میکنند. بیشترشان به تسلیحات تهاجمی همچون موشک مسلح می شوند و بسیار بزرگتر و قوی تر از شناورهای سنتی نیروی دریایی هستند. ساخت این کشتیها بسیار غیرمنتظره است و تحول چشمگیر نیروی دریایی ارتش و سپاه ایران را در سالهای اخیر را نشان میدهد.
ایران اسلامی سال هاست در عرصه دریایی همچون عرصه های هوایی، زمینی و فناوری اطلاعات درحال بکارگیری فناوری های نوین و ساخت تسلیحات مدرن به کمک مهندسان و دانشمندان داخلی است؛ چه آنکه تحول در عرصه دریایی و ساخت تجهیزات و کشتی هایی که بتواند کشور را در دریا سرآمد کند، تحول بزرگ و دستاورد عظیمی به شمار می رود. هرچند پیش تر ایران اسلامی دستاوردهای بیشماری در این عرصه داشت، اما ناو پهپادبر و پیش تر هواپیمابر نقطه عطف مهمی در تاریخ دریایی کشورمان است و جایگاه ایران را در عرصه نظامی دنیا چندین رتبه ارتقا خواهد داد.
طبق تحلیل رسانه های غربی، ناو پهپادبر شهید باقری بلندپروازنهترین پروژه دریایی سپاه پاسداران است که از کشتی ای تجاری به ناو پهپادبر تبدیل شد و دارای عرشه زاویه دار معکوس است. عنوان شده سپاه پاسداران تعدادی پهپاد بال ثابت دارد که ممکن است در آینده در این کشتی نصب شوند.
راهبرد توسعه ناو دریایی با قابلیت ناو شهید باقری به عنوان ناو پهپادبر با هدف توسعه رزم دریایی از سوی نیروهای مسلح کشور، ایران اسلامی را به یکی از قدرت های بی بدیل عرصه دریایی مبدل می کند. توسعه ناوپایگاه ها نقش مهمی در این عرصه دارند، به همین دلیل در ارتش و سپاه محصولات جدیدی با این محوریت و راهبرد توسعه یافت و ناو پهپادبر شهید باقری آخرین محصول سپاه پاسداران در این راستاست.
جمهوری اسلامی ایران از دوران پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی با چالشهای بسیاری در عرصه دریایی مواجه بوده است و شاید توسعه نیروی دریایی به محوریت ارتش و سپاه از همان آغازین روزهای پیروزی و دفاع مقدس کلید خورد. ارتش جمهوری اسلامی ایران با کمک صنایع دفاع، محصولات مختلف حوزه دریایی از قبیل ناوهای کلاس موج، ناوچههای پیکان، ناوبندرهای مکران، خوزستان، کردستان و طیف عظیمی از تجهیزات موشکی را توسعه داد، با تدبیر فرماندهی کل قوا از سال ۱۳۸۸ نیروی دریایی کشور راهبردی شده و حوزه عملیات این نیرو به آبهای بین المللی تسری یافته است.
ناوچههای تندر، قایقهای تندرو، ناوچه شهید ناظری، شهید سلیمانی و ابومهدی ازجمله توسعه های شکل گرفته بر مبنای راهبردی شدن نیروی دریایی بود که در کنار آن توسعه و ساخت ناوپایگاههای اقیانوس پیما، ناوپایگاههای شهید رودکی و شهید مهدوی با قابلیت حمل انواع سامانه موشکی، پدافندی، پهپادی و قایقهای تندرو به دستان پرتوان و با همت مهندسان کشور ساخته شد.
جمهوری اسلامی ایران از دوران پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی با چالشهای بسیاری در عرصه دریایی مواجه بوده است و شاید توسعه نیروی دریایی به محوریت ارتش و سپاه از همان آغازین روزهای پیروزی و دفاع مقدس کلید خورد
حال ناو پهپادبر شهید باقری به عنوان مهره کلیدی و نقطه عطف مهم به سازمان رزم دریایی کشور افزوده می شود؛ نقطه عطفی که گام بزرگی در راستای توسعه نیروی دریایی کشور به شمار می رود و اثرات مهمی در عرصه دفاعی و امنیتی کشور خواهد داشت که حفاظت از منافع ملی و مرزهای دریایی در آبهای بینالمللی مهم ترین آن است.
ناو پهپادبر شهید باقری با هدف پیشگیری از جنگ و جلوگیری از تهدیدات، عامل قدرتمندی برای بازدارندگی تهدیدات خارجی، حضور نظامی قدرتمند در دریاها و جلوگیری از تجاوزات نظامی دیگر کشورها، توسعه تجارت و اقتصاد با حفاظت از مسیرهای تجاری دریایی کشور و حفظ امنیت این مسیرها برای اقتصاد جهانی و حفظ زنجیرههای تأمین و در کنار همه دیپلماسی و قدرت نرم در آبهای بینالمللی خواهد بود.
این ناو پهپادبر با نشان دادن پیشرفت فناوری و تحقیقات علمی نقش مهمی در توسعه نیروی دریایی قدرتمند برای حفظ امنیت و ثبات در عرصه بینالمللی ایفا خواهد کرد.