غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

شروط جدید رژیم صهیونیستی در مذاکرات تبادل اسرا با حماس

یک منبع آگاه از پرونده مذاکرات غیرمستقیم آتش‌بس اعلام کرد مذاکره کننده اسرائیلی به دنبال تحمیل شروط جدید است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۴ - ۰۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 23
کد خبر: ۲۶۶۴۲۹

به گزارش راهبردمعاصر. یک منبع آگاه از پرونده مذاکرات غیرمستقیم آتش‌بس اعلام کرد مذاکره کننده اسرائیلی به دنبال تحمیل شروط جدید است و هیئت حماس اصرار دارد که هر شرط اسرائیلی باید یک مقابلی به نفع طرف فلسطینی داشته باشد. حماس بر حفظ خواسته‌های اساسی که عبارتند از: آتش‌بس، خروج کامل از نوار غزه، شروع بازسازی و ورود کمک‌های لازم تأکید دارد.

 

این منبع اشاره کرد که مذاکره کننده اسرائیلی آزادی تعدادی از اسرای اسرائیلی را خواستار است که معیار‌های بشردوستانه توافق شده در مرحله اول بر آنها مطابقت نمی‌کند. استاندارد‌های بشردوستانه شامل افراد مسن، زنان و کودکان می‌شود.

 

این منبع تصریح کرد هیئت اسرائیلی می‌خواهد ۱۱ اسیر زیر ۵۰ سال را در مرحله اول معامله بگنجاند. همچنین آنها برای فرار از ضمانت یک متن واضح درباره عقب‌نشینی کامل ارتش اشغالگر از نوار غزه تلاش می‌کنند.

 

این منبع افزود: در میان ۱۱ اسیر اسرائیلی، آبراهام منگستو اتیوپیایی الاصل که در سال ۲۰۱۴ اسیر شد و هشام السید قرار دارند که از سال ۲۰۱۵ اسیر است.

 

مفاد توافق پیشنهادی در مرحله اول شامل آزادی تعدادی از اسیران فلسطینی از جمله ۵۰ زندانی محکوم به حبس ابد همراه با تبعید برخی از آنها است.

 

به گفته این منبع این پیشنهادات هنوز مورد تایید جنبش حماس قرار نگرفته است، اما رد هم نشده است، بلکه تصمیم گیری در مورد آنها به مراحل نهایی قبل از تهیه پیش نویس موکول شده است.

 

به گفته این منبع، هیئت حماس به ضمانت‌های روشنی نیاز دارد که تداوم آتش‌بس تا مرحله دوم و سوم و پایان کامل تجاوز را تضمین کند. این بدان معناست که این پیشنهاد‌ها هنوز در حال بررسی هستند، به ویژه اینکه مذاکره کننده اسرائیلی با درج نام اسرای فلسطینی با احکام سنگین، مانند مروان البرغوثی، یکی از اعضای کمیته مرکزی فتح و احمد سعدات، دبیر کل جبهه مردمی مخالفت می‌کند.

 

خواسته اسرائیل شامل آزادی پنج زن سرباز اسیر، ۹ سالمند و ۹ زن و کودک به اضافه ۱۱ زندانی است که به عنوان شرط جدید تعیین شده است. با این حال، به گفته منبع مذکور، گروه‌های فلسطینی از پذیرش این شروط بدون ارائه ضمانت قاطع مربوط به پایان جنگ خودداری می‌کنند.

 

این منبع توضیح داد موضوع عقب‌نشینی ارتش اشغالگر از محور نتزاریم که شمال و جنوب نوار غزه را جدا می‌کند، در اصل مورد توافق قرار گرفت. بر اساس این توافق، عقب‌نشینی با نظارت میانجی‌های مصری و قطری و با حضور کمیته بین‌المللی صلیب سرخ انجام خواهد شد. این بند‌ها شامل عقب‌نشینی اشغالگران از مناطق غرب ایست نتزاریم (خیابان الرشید - البحر) به مناطق شرقی بدون بازرسی است، مشروط بر اینکه ایست بازرسی در مرحله دوم توافق برچیده شود.

 

در مورد محور صلاح الدین (فیلادلفیا)، پیشنهادی فعلی شامل خروج نیرو‌های اشغالگر در پنجاه و ششمین روز آتش‌بس در صورت انتقال توافق از مرحله اول به مرحله دوم یا طی روز‌های اول مرحله سوم است.

 

این منبع خاطرنشان کرد: آنچه در این زمینه حائز اهمیت است، موفقیت گروه‌های فلسطینی در اجرای خواسته آنها برای خروج ارتش اشغالگر از تمامی مناطق استقرار خود در نوار غزه است، حتی اگر این امر به تدریج رخ دهد. این توافق همچنین شامل باز شدن گذرگاه رفح در مرحله اول است.

 

از سوی دیگر جنبش جهاد اسلامی روز یکشنبه اعلام کرد هیئت آن به رهبری «زیاد النخاله» دبیرکل این جنبش، سفر رسمی خود به قاهره را به پایان رسانده است و طی آن با مقامات مصری و رهبری حماس در مورد توافق تبادل اسرا و آتش‌بس در قاهره و تشکیل کمیته اداره غزه گفت‌و‌گو کرده است.

 

این جنبش در بیانیه‌ای اعلام کرد: «هیئت این جنبش شامل زیاد النخاله، دبیرکل و محمد الهندی، معاونش، به سفر رسمی خود به قاهره که چند روز به طول انجامید، پایان دادند.»

 

در این بیانیه توضیح داده شده است که این هیئت با مقامات مصری دیدار‌هایی داشته است که به موضوع «معامله تبادل اسرا و تشکیل کمیته پشتیبانی از غزه» پرداخته است.

 

این هیئت همچنین مذاکرات مشابهی با رهبری حماس و تعدادی از رهبران گروه‌های فلسطینی حاضر در قاهره داشت.

 

این جنبش از تلاش‌های میانجی‌گری مصر و قطر برای تکمیل معامله تبادل اسرا قدردانی کرد./ ایسنا

ارسال نظر