سردار ابن‌الرضا مشاور امور دفاعی پزشکیان شد رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح: جنگ جدیدی علیه ایران آغاز شود دامن همه را می‌گیرد/ ایران منتظر نتایج انتخابات کنگره آمریکا نیست محمد سرگزی به عنوان رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس انتخاب شد شورای نگهبان ادعای یکی از نمایندگان سابق مجلس درباره دریافت پول در قبال تأیید صلاحیت را رد کرد انفجار‌های کنترل شده در بخش میانکوه شهرستان اردل رئیس سازمان بسیج مستضعفین: زمان تاب‎‌آوری اسرائیلی‌ها ۵ آبان و انتخابات کنست است/ زمان تاب‌آوری آمریکایی‌ها ۱۲ آبان است ابلاغ سلام و دعای رهبر انقلاب به رزمندگان در تنگه هرمز دیدار طائب با مهرداد اخلاقی/ وزیر پیشنهادی دفاع بر اهمیت توسعه توانمندی‌های فناورانه تاکید کرد حمله به ستاد قوه قضائیه تکذیب شد شنیده شدن صدای انفجار در منطقه کوهستک و بخش‌هایی از سیریک انفجار دومین سوپر نفتکش بعد از برخورد با مین دریایی امام‌جمعه اهل‌سنت هیدوچ: امنیت و کرامت زنان باید حفظ شود/ ضرورت پیگیری حوادث خشونت‌آمیز در بلوچستان رهبر انقلاب: در زمانه‌ای که شبکۀ خبیث استکبار با ایجاد انواع محدودیت‌های مربوط به امور درمان و دارو به دنبال تحمیل رنج بر ملّت بزرگ ایران است، کرامت پرستاران تأثیر مهمّی بر سلامت و امنیّت جسمی و روحی جامعه دارد فرمانده سپاه تهران: در همه عرصه‌ها برای دفاع و تهاجم در اوج آمادگی قرار داریم پزشکیان به ارمنستان می‌رود

وزیر دفاع: باید به سرعت نیروی دریایی خود را گسترش دهیم

وزیر دفاع: باید به سرعت نیروی دریایی خود را گسترش دهیم وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح گفت: اگر ما می‌خواهیم در برابر تهدیدات خارجی بایستیم، باید به سرعت نیروی دریایی خود را گسترش دهیم و اقتدار خود را در آب‌های بین‌المللی تثبیت کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۳ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 08
کد خبر: ۲۷۳۰۲۷

به گزارش راهبرد معاصر، امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده در گردهمایی معاونین ستاد و فرماندهان مناطق و پایگاه‌های نیروی دریایی ارتش با تاکید بر اهمیت نیروی دریایی، خواستار توجه بیشتر به این بخش شد و اظهار داشت: نیروی دریایی باید به نیروی اول کشور تبدیل شود. اقتدار ایران در دریا به معنای اقتدار در منطقه و جهان است. ما باید با تکیه بر توانمندی‌های داخلی و استفاده از ظرفیت‌های گسترده دریایی، این اقتدار را تقویت کنیم.

وی در ادامه با اشاره به آیه ۱۴ سوره نحل، به اهمیت دریا در توسعه قدرت ملی و اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود: خداوند دریا را به تسخیر انسان‌ها درآورده تا از نعمت‌های آن بهره ببرند، اما ما تاکنون نتوانسته‌ایم به درستی از این موهبت الهی استفاده کنیم. دریا منبعی بیکران از قدرت و ثروت است و باید نقش استراتژیک آن در امنیت و اقتصاد کشور تقویت شود.

وزیر دفاع در ادامه با اشاره به مشکلات موجود در صنعت دریایی کشور گفت: اولین گامی که در وزارت دفاع برداشتم، تفکیک صنعت دریایی به منظور رفع مشکلات و تسریع در پیشرفت آن بود.

وی همچنین تاکید کرد: کلمه «راهبردی» به درستی برای نیروی دریایی انتخاب شده است و باید بیش از پیش به آن توجه شود.

سرتیپ نصیرزاده با انتقاد از بی‌توجهی به سواحل جنوبی کشور، به ویژه سواحل چابهار، اظهار داشت: متأسفانه، توسعه سواحل و بنادر ما همواره با تأخیر و بی‌برنامگی همراه بوده است و در حالی که کشور‌های دیگر به سرعت در حال استفاده از موقعیت‌های استراتژیک دریایی خود هستند، ما هنوز نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های گسترده سواحل مکران و چابهار به درستی بهره‌برداری کنیم.

وی در ادامه به طرح‌های توسعه‌ای کشور‌های استکباری برای محدود کردن توسعه چابهار اشاره کرد و افزود: دشمنان به خوبی از اهمیت استراتژیک سواحل ما آگاه هستند و تلاش می‌کنند مانع پیشرفت آن شوند.

وزیر دفاع همچنین با اشاره به نظریات آلفرد ماهان، استراتژیست معروف دریایی، گفت: ماهان معتقد بود که «قدرت حاکم بر دریا، قدرت جهانی است» بنابراین اگر ما می‌خواهیم در برابر تهدیدات خارجی بایستیم، باید به سرعت نیروی دریایی خود را گسترش دهیم و اقتدار خود را در آب‌های بین‌المللی تثبیت کنیم.

سرتیپ نصیرزاده همچنین با اشاره به موقعیت جغرافیایی بی‌نظیر ایران، طول سواحل و دسترسی به آب‌های آزاد، بر لزوم تدوین یک راهبرد جامع دریایی تأکید کرد.

وزیر دفاع در ادامه فرهنگ‌سازی در حوزه دریا را یک ضرورت ملی دانست و تاکید کرد: باید از سنین پایین، در مدارس و دانشگاه‌ها، اهمیت دریا و فرصت‌های اقتصادی آن به دانش‌آموزان آموزش داده شود. در بسیاری از کشور‌های پیشرفته، آموزش‌های دریایی از کودکی آغاز می‌شود و ما نیز باید چنین رویه‌ای را در پیش بگیریم.

وی همچنین به اهمیت همکاری‌های بین‌المللی در حوزه دریا اشاره کرد و افزود: کریدور‌های شمال-جنوب و اتصال آسیای میانه به آب‌های آزاد، فرصت‌های بی‌نظیری برای کشور ما فراهم می‌کنند. باید با دیپلماسی فعال، این مسیر‌ها را توسعه دهیم و از فرصت‌های ژئوپلیتیکی خود نهایت استفاده را ببریم.

وزیر دفاع در پایان سخنان خود با اشاره به اهمیت نیروی دریایی به عنوان یک نیروی راهبردی و اثرگذار، تصریح کرد: نیروی دریایی باید به نیروی اول کشور تبدیل شود. اقتدار ایران در دریا به معنای اقتدار در منطقه و جهان است. ما باید با تکیه بر توانمندی‌های داخلی و استفاده از ظرفیت‌های گسترده دریایی، این اقتدار را تقویت کنیم./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار