اعلام جزئیات جدید از مذاکرات عمان قدردانی پزشکیان از رهبر انقلاب برای مجوز مذاکرات غیر مستقیم قالیباف: کسانی که در فقر شدید هستند باید مورد توجه جدی قرار بگیرند / ارز ترجیحی باید به کالای اساسی داده شود سرلشکر باقری: نیرو‌های مسلح در آمادگی کامل به سر می‌برند پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد موافقت کمیته هسته‌ای مجلس با روند مذاکرات عمان رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان نیرو‌های مسلح: دشمن از پیشرفت‌های جمهوری اسلامی کلافه و عصبی است حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش: دیوار مرزی با افغانستان به انواع تسلیحات در لبه فناوری جهانی مجهز شده ابلاغ مصوبه شورای عالی اداری درباره نحوه انتخاب و انتصاب مدیران قائم‌پناه: روند مذاکرات امروز رضایت‌بخش بود عارف: فرهنگ ایرانی نشان داده است اهل گفت‌و‌گو و مذاکره هستیم واکنش سخنگوی دولت به آغاز مذاکرات ایران و آمریکا پزشکیان اوایل اردیبهشت به هرمزگان می‌رود خطیب نماز جمعه تهران: مذاکره مستقیم با آمریکا در شأن ایران نیست وزیر اطلاعات: علائم جدی برای حمله نظامی وجود ندارد؛ در سال جاری، آرامش پیش‌بینی می‌شود

مهاجرانی: اعتبار کالابرگ تا پایان خرداد است

سخنگوی دولت به تشریح اقدامات مهم دولت پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۴ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 08
کد خبر: ۲۷۵۱۹۴

به گزارش راهبرد معاصر،‌ «فاطمه مهاجرانی» امروز سه‌شنبه ۱۹ فروردین در نخستین نشست خبری خود در سال ۱۴۰۴، ضمن ابراز همدردی با جانباختگان معدن مهماندویه دامغان، گفت: رئیس جمهور برای پیگیری ویژه این موضوع به وزیر صمت مأموریت داده‌است و این امر به صورت جدی توسط دولت پیگیری خواهد شد.

 

وی با اشاره به اجرای طرح کالابرگ الکترونیک،افزود: حذف الزام آورده نقدی خانوار به افزایش رضایت‌مندی مردم منجر شد و این کالابرگ تا پایان خردادماه جاری معتبر است.

 

مهاجرانی با تاکید بر اینکه باورمند به مذاکره هستیم، گفت: چنانچه گفت‌وگو با زبان تکریم صورت گیرد مذاکرات را به صورت غیر مستقیم و در عمان دنبال خواهیم کرد.

 

وی افزود: معیار ما برای انجام مذاکرات منافع ملی است اما با توجه به اینکه مذاکرات هنوز آغاز نشده است، جزئیات آن مشخص نیست ولی آنچه که برای ما به عنوان یک طرف مذاکره اهمیت دارد نگاه برابر، توجه به منافع ملی و بهبود شرایط مردم است. در همین راستا مذاکره خردمندانه را در دستور کار قرار خواهیم داد.

 

سخنگوی دولت با اشاره سفر «شهرام دبیری» که واکنش‌هایی را به همراه داشت، بیان کرد: همین‌جا از زحمات آقای دبیری تشکر می‌کنم اما اقدام دکتر پزشکیان نشان داد که عملکرد این دولت بر مدار عدالت و صداقت استوار است و لذا یکی از موضوعاتی که به شدت بر آن تاکید داریم عدالت، صداقت و شفافیت است. 

 

مهاجرانی افزود: براساس رویه از پیش تعیین شده، تمام کارکنان دولت باید سفرهای زیارتی و سیاحتی خود را پیش از انجام سفر اعلام کنند و لذا وزرا و اعضای هیأت دولت نیز از این قضیه مستثنا نیستند.

 

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات دولت درخصوص تنش آبی، گفت: اصولا آب جزو پروژه‌های ملی و جزو موضوعاتی است که همه نسبت به آن دغدغه‌مندی داریم. همانطور که نفت هم جزو موضوعات ملی است و نمی‌توانیم بگوییم اگر یک استان ذخایر بیشتری از نفت دارد، پس نفت لزوما به همان استان اختصاص دارد.

 

وی بیان کرد: شورای عالی آب در سطح کلان در حال تشکیل شدن است؛ دولت از راهکارهایی از جمله استفاده از آب‌های نامتعارف و شیرین‌کننده‌ها برای کاهش تنش‌های آبی بهره می‌گیرد. تجربیات جهانی نشان می‌دهد که استفاده از این راهکارها می‌توانند به بهبود وضعیت تنش‌های آبی کمک کنند. در عین حال، همه دستگاه‌های مربوطه درخصوص اتفاقی که افتاد پیگیر هستند و اگر موضوع مشکوکی وجود داشته باشد موضوع را پیگیری و با آن برخورد قانونی انجام دهند.

 

سخنگوی دولت گفت: ما معتقدیم در موضوعاتی که به سمت تنش پیش می‌رود، صبر، بردباری و رعایت حقوق دیگران می‌تواند کمک‌کننده باشد، در عین حال با نگاه ملی و نگاه به کلان ایران می‌توان از وقوع اتفاقات این‌چنینی پیش‌گیری کرد. در این راستا، دستگاه‌های اطلاعاتی نیز در صورت لزوم ورود خواهند کرد.

 

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درخصوص بازار ارز، افزود: آنچه که در نوروز شاهد بودیم افزایش حجم و تعداد معاملات بود و نشان‌دهنده این است که تنش‌های بازار تا حدی کاهش یافته و نرخ ارز در بازار رسمی همچنان حدود ۶۶ تومان است، البته باید توجه داشت که این نرخ هر روز تغییر می‌کند و معمولاً در بازه‌ای بین ۶۶ تا ۶۸ تومان قرار دارد، با نوساناتی که به طور طبیعی در هر روز مشاهده می‌شود. در بازار غیررسمی هم به دلیل تخلیه هیجانات بازار، شرایط کمی آرام‌تر شده است.

 

وی بیان کرد: دولت برای مقابله با این وضعیت، به مسأله افزایش ضریب حقوق کارگران توجه ویژه‌ای کرده است، به ویژه در مورد اقشار کم‌درآمد، که حقوق پایه کارگران تا ۴۵% افزایش یافته است. این اقدامات در جهت کاهش اثرات تورم و بهبود شرایط معیشتی مردم است. 

 

وی در پاسخ به سوالی درخصوص برنامه دولت برای ناترازی برق و قطعی برق و آسیب آن به تولیدکنندگان در سال جدید، گفت: در پایان سال گذشته، با توجه به قطعی برق و گاز در زمستان که منجر به خسارت‌هایی برای تولیدکنندگان شد، با پیگیری‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت، یک بسته حمایتی برای جبران بخشی از این زیان‌ها اعلام شد و این اقدام، نوعی بسیج و تقسیم کار ملی بین دستگاه‌های مختلف را رقم زد تا با همیاری، زیان‌های وارد شده به واحد‌های تولیدی کاهش یابد. 

 

سخنگوی دولت بیان کرد: در این راستا، دولت با توجه به شعار امسال که حول محور تولید و سرمایه‌گذاری است، برنامه‌هایی برای افزایش ظرفیت تولید برق در نظر دارد. یکی از این اقدامات، استفاده از انرژی‌های پاک و متنوع‌سازی سبد انرژی است از این روز استفاده از انرژی‌های پاک یکی از اولویت‌های اصلی دولت در این راستا است که به کاهش قطعی برق صنایع کمک خواهد کرد.

 

مهاجرانی خاطرنشان کرد: بسیاری از صنایع بزرگ در حال راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی روی سقف کارخانه‌ها و سوله‌های تولیدی خود هستند که می‌تواند در کاهش نیاز به برق از شبکه سراسری و تأمین نیاز‌های انرژی در فصل‌های پیک مصرف کمک کند.

 

وی افزود: در نهایت، با توجه به مشکلاتی که در زمینه قطعی برق و ناترازی‌ها در بخش انرژی وجود دارد، دولت همچنان در تلاش است تا با استفاده از ظرفیت‌های موجود، از جمله نیروگاه‌های صنعتی و انرژی‌های تجدیدپذیر، به تقویت زیرساخت‌های انرژی پرداخته و تولیدکنندگان را در این شرایط بحرانی حمایت کند.

 

سخنگوی دولت با بیان اینکه در راستای جلوگیری از ناترازی‌های بیشتر، دولت در حال گسترش زیرساخت‌های مرتبط است، گفت: به همین منظور، تسریع سرمایه‌گذاری و رفع موانع تولید بیشتر برق از اولویت‌های جدی دولت است و در این راستا، به شدت در حال فعالیت است. همچنین، دولت تلاش می‌کند تا محیط کسب‌وکار را بهبود بخشد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر