به گزارش راهبرد معاصر، کیم یو جونگ، معاون دبیرکل کمیته مرکزی حزب حاکم کره شمالی و خواهر قدرتمند کیم جونگ اون، رهبر این کشور رویای آمریکا برای خلع سلاح هستهای پیونگیانگ را خیال خام خواند.
جونگ تاکید کرد که کره شمالی هرگز برنامه تسلیحات هستهای خود را تسلیم نخواهد کرد. اظهارات وی در واکنش به نشست هفته گذشته بین دیپلماتهای ارشد آمریکا، کره جنوبی و ژاپن مطرح شده است. در این نشست طرفین بر تعهد خود برای اعمال فشار و تلاش برای خلع سلاح هستهای کره شمالی تاکید کردند.
وی با تاکید بر اینکه اهداف گسترش تسلیحات اتمی کره شمالی در قانون اساسی این کشور ترسیم شده است، گفت که هر گونه رایزنی خارجی درباره خلع سلاح هستهای پیونگیانگ «خصمانهترین اقدام» و معادل نفی استقلال کشورش تلقی خواهد شد.
مقام ارشد سیاست خارجی کره شمالی تاکید کرد: اگر آمریکا و نیروهای دستنشاندهاش همچنان بر ایده منسوخ «خلع سلاح هستهای» پافشاری کنند، تنها بر حقانیت کره شمالی که پیشتر قدرتمندترین قوای هستهای را برای دفاع از خود ایجاد کرده است، صحه خواهند گذاشت.
به گفته وی، وضعیت تسلیحات هستهای کره شمالی «هرگز با هیچ قدرت فیزیکی یا نیرنگ موذیانهای معکوس نخواهد شد.» تنشها در شبهجزیره کره همزمان با تداوم تقویت قابلیتهای هستهای ارتش کره شمالی و تحکیم و تعمیق روابط با روسیه، تشدید شده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا میگوید که قصد دارد تا برای احیای دیپلماسی بار دیگر با کیم جونگ اون ارتباط برقرار کند اما کره شمالی تاکنون به این پیشنهاد پاسخی نداده است. کیم و ترامپ در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ با یکدیگر دیدار کردند اما دیپلماسی آنها پس از اختلاف نظر بر سر پایان بخشیدن به تحریمهای تحت رهبری آمریکا در ازای اقدام کره شمالی در راستای تعدیل برنامه هستهای و موشکی این کشور، بلافاصله فروپاشید.
بیانیه خواهر کیم جونگ اون یک روز پس از آن صادر شده است که کره جنوبی مدعی شد برای عقب راندن گروهی از سربازان کره شمالی که از مرز عبور کرده بودند، تیر هشدار شلیک کرده است. به ادعای ستاد مشترک ارتش کره جنوبی، حدود ۱۰ سرباز کره شمالی که برخی سلاح حمل میکردند، از خط مرزی نظامی در بخش شرقی مرز دو کره عبور کردند./ مهر