شارژ کالابرگ اردیبهشت ۱۴۰۴ کی انجام می‌شود؟ تحویل ۱۲۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تا پایان سال ۱۴۰۴ فرصت ویژه برای بازنشستگان/ وام ۳۰۰ میلیونی بدون ضامن و با سقف بالا افزایش حقوق بازنشستگان اعلام شد/ ۱۰۰ درصد بیشتر برای حق اولاد خبر خوش برای بازنشستگان/ احکام جدید با افزایش ۵۰ درصدی صادر شد سیر نزولی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز/دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد زمان واریز مابه‌التفاوت همسان‌سازی و افزایش سنواتی بازنشستگان یارانه نقدی دهک‌های ۴ تا ۷ واریز شد واریز حقوق فروردین بازنشستگان کشوری بر مبنای حکم حقوق سال ۱۴۰۳ گمرک: حقوق ورودی خودرو‌های وارداتی مطابق سال ۱۴۰۳ اخذ می‌شود جزئیات تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال ۱۴۰۴ جزئیات تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال ۱۴۰۴ واریز اعتبار گام سوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های چهارم تا هفتم از فردا قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۴/۰۱/۲۶ ابلاغ اصلاحات جدید تعرفه‌ای از سوی هیات دولت
یادداشت اختصاصی رحمان سعادت، کارشناس مسائل اقتصادی؛

کالابرگ الکترونیکی، راهبرد مناسب مبارزه با فقر

طرح کالابرگ الکترونیکی برای کاهش گرسنگی تأثیرگذار است، زیرا ۹۰ درصد کالاهای طرح خوراکی است. بنابراین تداوم و گسترده کردن کالابرگ اگر شرایط رفاه را ارتقا ندهد، اما برای رفع گرسنگی مؤثر است.
رحمان سعادت؛ کارشناس مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۴ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 21
کد خبر: ۲۷۶۰۲۹

کالابرگ الکترونیکی، راهبرد مناسب مبارزه با فقر

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در شرایط تورم یکی از موضوعاتی که خانواده ها و افراد کم بضاعت را تهدید می کند، فقر و گرسنگی است. گرچه فقر سخت است، اما گرسنگی رنج شدید به دنبال دارد؛ به ویژه اگر کودکان در معرض گرسنگی باشند. تصاویر حاوی گرسنگی ناشی از جنگ در یمن و به ویژه در غزه مظلوم دل هر انسان با شرفی را به درد می آورد.

 

در دنیا حدود ۷۰۰ میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند؛ یعنی یک هفتم انسان ها نمی توانند شکم خود را سیر کنند. البته به همان میزان در جهان افرادی هستند که از پرخوری دچار بیماری می شوند. اگر توزیع خوراک و غذا منصفانه بود، انسانها غم نان شب نداشتند. به هرحال مدیریت غذای کشور و مردم ایران در اختیار مسئولین و مردم است.

در کنار کالابرگ الکترونیکی، یارانه نان نیز در رفع گرسنگی اثرگذار است‌ و افرادی که در فقر شدید به سر می برند می توانند نان لازم تهیه کنند

 

در کشورمان بخشی از جامعه از تامین انرژی و خوراک لازم ناتوان هستند. اگر از اواسط یا نیمه های شب در خیابان های تهران و کلان شهرها و حتی شهرهای کوچک‌ تردد کنیم، کمابیش شاهد خواهیم بود که گرسنگی در زیر پوست شهر هست و تعدادی از مردم به دنبال غذاهای مانده و اضافی هستند که احیانا در سطل زباله قابل یافت است. غذایی که گرم و بهداشتی نیست، اما شاید درد ناشی از گرسنگی را کم کند. گرسنگی غیر از فشار بر جسم، سبب کاهش بهره وری و همچنین افزایش بزه اجتماعی می شود.

 

در این راستا، کالابرگ الکترونیکی برای کاهش گرسنگی تاثیرگذار است، چرا که ۹۰ درصد کالاهای الکترونیکی خوراکی است. بنابراین تداوم و گسترده کردن کالابرگ اگر شرایط رفاه را ارتقا ندهد، اما برای رفع گرسنگی اثرگذار است و می تواند پروتئین لازم را برای افراد تأمین کند. به نظر می رسد استمرار این طرح هوشمندانه است.

 

در کنار کالابرگ الکترونیکی، یارانه نان نیز در رفع گرسنگی اثرگذار است‌ و افرادی که در فقر شدید به سر می برند می توانند نان لازم تهیه کنند. البته پیشنهاد می شود در خصوص اقلام دارویی نیز کالابرگ تعلق بگیرد، چرا که دارو نیز برای رفع و کاهش درد انسان ها اهمیت زیادی دارد. البته دولت برای داروهای خاص ارز ترجیحی تخصیص داده است که ارزشمند می باشد، اما برای کاهش درد عمومی به نظر می رسد داروهای متداول با استفاده بالا باید یارانه دریافت کنند.

 

لازم به ذکر است، در ایران تعداد افرادی که از گرسنگی در شرایط سخت هستند اندک است و حدود پنج درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهد.‌ با این حال دیدن رنج هم وطنان خوشایند نیست و امید است که دولت با سیاست های مناسب این عدد را بسیار کاهش دهد و روزی شاهد باشیم هیچ کسی در ایران گرسنه سر بر بالین نگذارد.

 

در این راستا می توان از تجربیات سایر کشورها استفاده کرد. بانک غذای رایگان که غذای گرم به افراد فقیر می دهد در این جهت بسیار مفید است. در این میان چند سال پیش پویشی به نام «دیوار مهربانی» ایجاد شده بود و مردم لباسی که استفاده نمی کردند، در دیوار مهربانی قرار می دادند و همچنین در برخی رستوران ها و فست فودها مردم پول غذا را پرداخت می کردند و رسیدها را روی دیوار قرار می دادند تا افراد گرسنه بتوانند غذا برای خود و خانواده شان تهیه کنند. این پویش بهتر است برای مبارزه با گرسنگی تبلیغ و احیا شود.

 

در زمینه رفع گرسنگی، کودکان باید در اولویت باشند، به دلیل اینکه گرسنگی می تواند آسیب های اساسی بر سلامتی آینده سازان کشور داشته باشد. به هرحال رئیس جمهور ماه های اخیر بارها عنوان کرد نسبت به معیشت مردم احساس تکلیف می کند و به درد و رنج انسانها بی تفاوت نیست. وی در ماه های اخیر به مدیران تأکید کرد، در خصوص پرداخت کالابرگ الکترونیکی با تمام قوا عمل کنند که مردم در تامین حداقل ها با مشکل مواجه نشوند.

 

بر اساس هرم نیازهای آبراهام مزلو روانشناس آمریکایی، پایین ترین سطح نیاز انسانها به خوراک است که هر دولتی باید برای مردم فراهم آورد. در کنار فقر در هرم مزلو باید به بحث فقر قابلیتی توجه شود. آمارتیا سن، اقتصاددان هندی در کتاب «توسعه به مثابه آزادی» اشاره دارد که در خانواده های بد سرپرست فقر قابلیتی منجر به گرسنگی می شود.

در زمینه رفع گرسنگی، کودکان باید در اولویت باشند، به دلیل اینکه گرسنگی می تواند آسیب های اساسی بر سلامتی آینده سازان کشور داشته باشد

 

خانواده هایی که به دلیل اعتیاد پول لازم برای خرید خوراک برای مواد مخدر استفاده می کنند و به همین دلیل گرسنگی قابلیتی ایجاد می شود؛ یعنی پول هست، اما برای خوراک خانواده استفاده نمی شود. در این میان وزارت جهاد کشاورزی نقش جدی برای تامین امنیت غدای مردم دارد که با تنظیم بازار، قیمت ها را متعادل کند.

 

 

قیمت سیب زمینی به سبب صادرات بی مورد در چند ماه پایانی سال وضعیت خوراک را برای مردم سخت کرده بود. در مجموع باید گفت، دولت چهاردهم باید سفره های مردم را حفظ و صیانت کند و این باید سیاست پایدار باشد. برخورداری از حداقل های زندگی حق هر ایرانی است.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار