عراقچی: دشمن در جنگ ۱۲ روزه تسلیم بی‌قیدوشرط می‌خواست، اما به آتش‌بس بی‌قیدوشرط رسید عربستان طرح ساخت ابَرشهر ۱۰۰ مایلی در بیابان را کاهش می‌دهد ترامپ: پیروزی زهران ممدانی در نیویورک شکست حاکمیت آمریکا است جسد اسیر اسرائیلی تحویل داده شد رایزنی سه‌جانبه ایران، روسیه و چین درباره پرونده هسته‌ای تهران آمریکا موشک بالستیک قاره‌پیما آزمایش کرد مقام ایرانی: هیچ برنامه‌ای برای گفت‌و‌گو با آمریکا وجود ندارد وزیر دفاع روسیه: آماده شدن برای آزمایش هسته‌ای ضروری است سانحه دلخراش رانندگی در یمن ۳۰ کشته بر جای گذاشت عراقچی: آقای تخت روانچی برای گفت‌و‌گو‌های سیاسی که با عمان داریم به مسقط رفتند؛ اگر مذاکره‌ای رخ دهد، فقط در خصوص مسائل هسته‌ای خواهد بود گروسی: مجبورم گزارش کنم که به اورانیوم ایران دسترسی ندارم؛ اما شکایت نمی‌کنم! سرایا القدس مرکز فرماندهی اسرائیل در کرانه باختری را هدف قرار داد ماکرون: ۲ زندانی فرانسوی در ایران آزاد شدند تحریم‌های جدید آمریکا علیه کره شمالی رهبر انصارالله یمن: ما به طور حتم به سمت رویارویی با اسرائیل پیش می‌رویم

انتقال مهاجران افغانستانی با قطار مسافری

نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی گفت: به زودی کار انتقال مهاجران افغانستانی از ایران به کشورشان با قطار مسافری از مسیر ریلی مشهد ـ خواف ـ هرات آغاز می‌شود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 01
کد خبر: ۲۸۵۱۹۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ امیر توکلی رودی نهم مرداد، در حاشیه بازدید از ایستگاه راه‌آهن شمتیغ سنگان خواف در مرز افغانستان در جمع خبرنگاران گفت: هر روز ظرفیت ترانزیت ریلی را افزایش می‌دهیم و کریدورهای منتهی به افغانستان را به جد پیگیر هستیم تا به نتیجه برسند.

وی ابراز امیدواری کرد تا کمتر از یک ماه آینده ترانزیت مسافری مشهد به هرات راه‌اندازی شود و برپایه صحبت‌هایی که با وزرات کشور انجام شده مقرر شد تا مهاجران افغانستانی را از مشهد با قطار مسافری به افغانستان ببریم که این خود رونقی در این مسیر ریلی ایجاد می‌کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و نماینده مردم اسدآباد و عضو عضو کمیسیون صنایع و معادن دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی از منطقه مرزی شنتیغ سنگان بازدید کردند.

توکلی رودی افزود: بازدید از این منطقه مشترک اقتصادی و معدنی ایران و افغانستان به منظور رسیدن به یک نقطه هدف مشترک بود تا از این طرح بتوان به عنوان طرح ملی و فراملی یاد کرد و ساماندهی و ترسیم نقشه راه‌ آن باشد.

عضو شورای عالی معادن گفت: اما آنچه مهم‌تر است، اینکه شهرستان خواف را به عنوان محور توسعه شرق کشور برند کنیم و در این محور، پیوندهای مهم اقتصادی بین ایران و افغانستان شکل دهیم؛ چون ما در سمت کشور ایران پهنه معدنی و صنعتی ویژه‌ای به عنوان معادن سنگ آهن سنگان به همراه تجربیات موفق داریم و در آن سوی مرز در افغانستان معادن غنی سنگ آهن وجود دارد.

توکلی رودی اعلام کرد: هم اکنون، اکتشافات معادن سنگ آهن افغانستان که هم‌مرز با شهرستان خواف در ایران است شروع شده و اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است، ما می‌خواهیم از این قافله عقب نمانیم زیرا دنیای امروز دنیای رقابت و حذف رقبا است و اکنون که برخی کشورها تلاش می‌کنند ایران را از کریدورهای بین‌المللی حذف کنند ما سعی می‌کنیم که در این عرصه بمانیم.

وی افزود: همان طور که کشورهای چین، روسیه و ترکیه تلاش می‌کنند تا به فهم و ادبیات مشترک برسند و به منابع کشور افغانستان دسترسی پیدا کنند ما نیز به دنبال تعریف یک سرفصل و ادبیات مشترک برای انتفاع جمعی هستیم که هم برای ملت ایران و هم ملت افغانستان منفعت داشته باشد.

برپایه مصوبه هیئت وزیران در بهره‌برداری از راه‌آهن خواف ایران به هرات افغانستان، ایستگاه راه‌آهن شمتیغ سنگان خواف و نقطه مرزی شمتیغ در مرز ایران و افغانستان به عنوان مرز مجاز ورود و خروج کالا و مسافر و همچنین مرز گمرکی میان دو کشور است.

شهرستان مرزی خواف با ۶ شهر، ۴ بخش و ۹۲ آبادی، افزون بر ۱۶۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۷۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد مرکز خراسان رضوی قرار دارد./ایسنا

کلمات کلیدی: افغانستان مجلس
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار