کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی
روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

کورسوی امید ناتو برای فشار آمریکا بر روسیه

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه با بیان اینکه ناتو به واسطه شکست در اوکراین، رئیس جمهور آمریکا را برای اعمال فشار به روسیه تحریک می‌کند، گفت: هر نوع اعمال فشار علیه روسیه شکست می‌خورد، زیرا تجربه نشان داده سیاستمداران روس برنامه‌های کاملا راهبردی خود را به درستی تنظیم کرده‌اند و از یک دهه پیش برنامه‌های مدونی در حوزه سیاسی دارند.
روح‌الله مدبر؛ تحلیلگر مسائل روسیه
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۵ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 07
کد خبر: ۲۸۵۷۷۷

کورسوی امید ناتو برای فشار آمریکا بر روسیه

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سفیر آمریکا در ناتو پیش تر از سفر استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به مسکو خبر داده بود. این سفر انجام شد و ویتکاف، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را در کاخ کرملین ملاقات کرد.

کارین کنایسل، وزیر امور خارجه سابق اتریش گفته بود، ترامپ در تلاش است تا علاوه بر حفظ آبروی آمریکا و ناتو، از جنگ اوکراین خارج شود. هرچند اگر ترامپ تصمیم بگیرد آمریکا را به سرعت از جنگ خارج کند، نیروهای سیاسی در پنتاگون، سنا یا کاخ سفید با توجه به خطرات احتمالی از دست دادن اعتبار، سعی در منصرف کردنش خواهند داشت.

فرستادن ویتکاف به مسکو بیشتر در راستای جنگ تبلیغاتی به راه افتاده به وسیله ترامپ در رسانه هاست

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه درباره سفر ویتکاف به مسکو و ناکامی های آمریکا برای تحمیل خواسته های خود به روسیه به «راهبرد معاصر» گفت: تهدیدات لفظی اخیر ترامپ علیه مسکو بیشتر به واسطه سردرگمی سران کاخ سفید و شکست مقام های آمریکایی در برابر سیاست های تحریم گسترده و متنوعی است که علیه روسیه اعمال کرده اند؛ به نحوی که روسیه با وجود 24 هزار عنوان تحریم همچنان مقاوم است و در مسیر رشد و شکوفایی گام برمی دارد.

وی افزود: وضعیت اقتصادی رو به رشد، تورم نزولی، افزایش شاخص های رفاه و انسجام اجتماعی و از همه مهم تر موفقیت گسترده در خطوط دریایی عملیات ویژه نظامی روسیه و پیشروی های ویژه در مناطق راهبردی و نیز آمادگی روسیه برای عبور از بخش های جدید و الحاق آن به خاک روسیه کاخ سفید را دچار سردرگمی کرده است.

تحلیلگر مسائل روسیه عنوان کرد: ترامپ که مدعی اعمال تعرفه های جدید بر روسیه است، حتی اگر یک بار دیگر تعرفه های جدیدی علیه مسکو اعمال کند، نمی تواند این کشور را در تحقق خواسته هایش متوقف کند؛ بنابراین فرستادن ویتکاف به مسکو بیشتر در راستای جنگ تبلیغاتی به راه افتاده به وسیله ترامپ در رسانه هاست.

مدبر گفت: ترامپ هرچند نمایش هایی در رسانه ها علیه روسیه طراحی می کند، در پشت پرده فرستادگانش را به مسکو می فرستد؛ اما روسیه حتی اندکی از مواضعش عقب نشینی نکرده است و نمی کند. خشاب روس ها در حوزه دیپلماسی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی پر است و در همه عرصه ها در مقابل نظام غرب پیروز هستند، بنابراین این آمریکاست که باید به روسیه امتیاز بدهد.

وی تصریح کرد: تعبیر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه درباره وعده های ترامپ بسیار جالب است؛ اینکه ترامپ به مردم آمریکا وعده داد موضوع اوکراین ر ا یک روزه حل می کند، اما بعد از آن دو بار وعده 50 روز و دو بار دیگر 10 روزه داد. این موارد نشان می دهد آنها نمی دانند درقبال خواسته های روسیه چه مسیری در پیش بگیرند و ترامپ در بخشی از بازی آنگلوساکسونی گیر افتاده است.

مدبر تأکید کرد: ناتو به واسطه شکست در اوکراین، ترامپ را برای اعمال فشار بر روسیه تحریک می کند، در حالی که بدیهی است هر نوع اعمال فشار علیه روسیه شکست می خورد و تجربه نشان داده سیاستمداران روس برنامه های کاملاً راهبردی خود را به درستی تنظیم کرده اند و از یک دهه پیش برنامه های مدونی در حوزه سیاسی دارند.

تحلیلگر مسائل روسیه گفت: غربگرایانی که در ابتدا مطمئن بودند روسیه بیش از 6 ماه نمی تواند عملیات ویژه خود را در اوکراین ادامه دهد، امروز شاهد شکست تمام تحلیل های مراکز اطلاعاتی غرب هستند، زیرا روسیه بعد از سه سال عملیات ویژه نظامی در اوکراین تمامی تحریم های وضع شده آمریکا را علیه خود رفع کرده است.

مدبر یادآور شد: سران کاخ سفید، الیزه و باکینگهام می دانند تهدیداتشان علیه روسیه بیشتر جنبه نمایشی و روانی دارد، لذا پشت میز مذاکره طرف آمریکایی باید امتیازاتی به روس ها بدهد؛ اگر ندهد هیچ پیشرفتی برای آمریکا در مسیر گفت وگوها رخ نمی دهد. روس ها همواره مسیرهای جایگزینی برای عبور از تحریم های جدید می یابند؛ ضمن اینکه ناتو در حوزه میدانی و نظامی جرئت رویارویی مستقیم با روسیه ندارد.

وی افزود: امروز ناتو در میدان غرب حضور دارد و با پرچم اوکراین وارد جنگ با روسیه شده است؛ پرچمی که بارها شکست های سختی خورده از این رو سفر ویتکاف به مسکو دستاوردی برای آمریکا و اروپا نخواهد داشت.

ارسال نظر